Hopp til innhold

Liverpools supertalent ut på båre – frykter alvorlig skade: – Føler virkelig med ham

Liverpool imponerte borte mot Leeds og vant 3-0. Dessverre for rødtrøyene blir kvelden husket for situasjonen som satte supertalentet Harvey Elliott (18) ut av spill.

tQQyLy9iDPU

Tenåringen Elliott fikk igjen spille fra start for Liverpool, men måtte forlate kampen på båre etter det som kan virke som en stygg skade i beinet.

Situasjonen oppsto da Leeds-spiller Pascal Struijk meide ned unggutten med en knallhard takling i andre omgang. Etter en VAR-sjekk ble Leeds-spilleren vist det røde kortet.

Klopp: – En stygg skade

Struijk var tidlig borte og beklaget overfor Elliott, men Liverpool-supporterne bekymrer seg nå for hvor lenge 18-åringen blir satt ut av spill.

Det er ennå usikkert hvor alvorlig skaden er, men Elliott vred seg i smerter på gresset.

Liverpool-sjef Jurgen Klopp krysser fingrene for talentet, men er måteholden foreløpig:

– Det er en stygg skade. Ankelen. Jeg har hørt at den kom ut av ledd. Vi kan få satt den tilbake. Han er på sykehuset, sier Klopp ifølge The Athletic.

– Først og fremst går tankene og bønnene våre til Harvey. Vi håper han kommer seg så raskt som mulig. Vi aner ikke noe om diagnosen, men det så ikke bra ut, sier Liverpool-kaptein Virgil van Dijk til Sky Sports etter kampen.

Liverpool bekrefter på Twitter søndag kveld at Elliott er skrevet ut av sykehuset, men at skaden ser ut til å være alvorlig.

– Lei meg

Leeds-sjef Marcelo Bielsa benyttet også intervjuene etter kamp til å sende varme tanker til Elliott.

– Jeg er lei meg for at det skjedde. Det er trist når det skjer med hvilken som helst spiller, og enda verre med en ung gutt som spiller på et høyt nivå, sier Bielsa ifølge BCC.

Også andre fotballprofiler retter nå tankene sine til Liverpools 18-åring.

– Kvalmende skade på Elliott. Jeg føler virkelig med den unge gutten, karrieren hans har akkurat startet, skriver tidligere Liverpool-helt Michael Owen på Twitter.

– Håper ikke dette er en så alvorlig skade på Harvey Elliott som det ser ut som, skriver TV-profilen Gary Lineker på Twitter.

Elliott

Elliott har selv lagt ut dette på sin egen Instagram-konto søndag kveld. Skjermdump tatt 12.09.2021 klokken 19.18.

Foto: Harvey Elliott / Instagram

Salah i 100-klubben

Kampens første scoring kom etter 20 minutter. Da dukket Mohamed Salah opp i feltet og sendte ballen i mål med bredsiden etter et godt innlegg fra Trent Alexander-Arnold.

Det var Salahs 100. mål i Premier League, en bragd som bare 29 andre spillere har klart før ham.

– Han er en av de virkelige store i Premier League-historien, er dommen fra TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Liverpool fortsatte å kjøre over Leeds, og skapte store muligheter ved Thiago, Sadio Mané, Virgil van Dijk og 18-åringen Elliott, men måtte vente til det 50. spilleminutt før de økte ledelsen.

Da vant Virgil van Dijk en duell i Leeds-feltet og ballen falt ned hos Fabinho. Midtbanespilleren dunket inn 2-0 fra kloss hold.

T_Dx_MTclP8

100 mål: Mohamed Salah skrev seg søndag inn i den svært eksklusive 100-klubben i Premier League.

Foto: LEE SMITH / Reuters

På overtid økte Sadio Mané til 3-0 da han fikk ballen av Thiago i feltet, vendte opp og hamret kula i nettet fra ti meter.

3-0 ble også sluttresultatet.

Norske Kristoffer Klaesson satt hele kampen på benken for vertene.

Neste Liverpool-kamp spilles allerede onsdag, når Milan kommer på besøk til Anfield i Mesterligaen. Leeds spiller neste kamp fredag, når Newcastle venter på bortebane i Premier League.

Siste nytt

 • Mjelde scora i comeback-kampen

  Maren Mjelde scora sikkert på straffespark då Chelsea slo Manchester City 2–0 i storkampen i engelsk kvinnefotball søndag.

  Mjelde var med i Chelseas startoppstilling i superligaen for første gang sidan mars i fjor. Den norske landslagskapteinen har slite med skader, og vegen tilbake har vore lang.

  Søndag markerte ho comebacket i startoppstillinga på best mogelege måte. 12 minutt før full tid fekk Chelsea straffe då ballen trefte handa til ein City-spelar etter at innbytar Sophie Ingle hadde avslutta frå fin posisjon.

  Frå kritmerket fekk Mjelde sjansen, og 32-åringen svinga ballen sikkert opp i krysset bak City-keeper Ellie Roebuck.

  Scoringa var kampens andre. Tre minutt før pause var Guro Reiten tilretteleggar då Fran Kirby sende Chelsea i leiinga på enklaste vis. Gjestene var helt utspilt ved den anledninga.

  Mjelde og Reiten blei tatt av banen med høvesvis tre og fire minutt igjen å spele av ordinær tid. Julie Blakstad starta kampen på Manchester Citys benk, men blei sendt på banen fem minutt før slutt.

  Maren Mjelde
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Verdenslaget avgjorde - ingen Ruud-kamp

  Frances Tiafoe fra USA sikret seier til verdenslaget i Laver Cup, etter å ha slått Stefanos Tsitsipas i det som endte med et såkalt «super-tiebreak» - første mann til 10 poeng.

  Dermed får ikke Casper Ruud muligheten til å avgjøre i den oppsatte sistekampen for Europa-laget i London. Verdenslaget vant totalt 13-8, og tok turneringsseieren for første gang.

  Laver Cup
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Verdenslaget tok ledelsen

  Felix Auger-Aliassime slo Novak Djokovic med 2-0 i sett i Laver Cup, og sendte med det verdensaget opp i 10-8-ledelse over europalaget. Casper Ruud er satt opp til å spille Europas siste kamp søndag, men om Frances Tiafoe slår Stefanos Tsitsipas i neste kamp, er verdenslaget sikret seieren i turneringen.

  Tennis
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste