Hopp til innhold

Liverpool-keeperen knakk sammen etter å ha avgjort på overtid

Da Liverpool holdt på å rote bort ekstremt viktige poeng, tok keeper Alisson Becker (28) saken i egne hender på overtid. Etterpå kom tårene.

pool2

STERKT: Alisson Becker får en skikkelig bamseklem av trener Jürgen Klopp etter å ha avgjort matchen noen få minutter i forveien.

Foto: Rui Vieira / AFP

Den brasilianske keeperen løp opp på en corner og reddet altså seieren med en glitrende heading. Etterpå var det ville scener ute på gresset.

Verken trener Jürgen Klopp eller spillerne hans trodde tilsynelatende det de så. Alisson Becker gikk til slutt gråtende av banen med jublende lagkompiser rundt seg.

Etterpå ga han et svært følelsesladet intervju til Sky Sports som ble vist på TV 2.

– Dette blir for sterkt følelsesmessig, begynte Becker.

UVIRKELIGE SCENER: Brasilianske Alisson Becker headet majestetisk inn 2-1 for Liverpool på overtid av overtiden i bortekampen mot WBA.

Mistet faren

Keeperen mistet faren i vinter og nylig ble han pappa. Spesielt farens død, som kom etter en drukningsulykke i Brasil i februar, gjorde scoringen spesiell.

– Alt som har skjedd med meg, familien min. Fotballen er livet mitt, sier han.

– Jeg har spilt fotball så lenge jeg husker med pappaen min. Jeg håper han var her for å se dette, ved guds side, sier Becker.

Keeperen trekker også fram den åpenbart viktige sportslige betydningen.

– Dette er en spesiell ettermiddag. Jeg er veldig glad for å hjelpe laget, vi har kjempet så mye sammen. Vi har et sterkt ønske om å vinne Mesterligaen. Vi har vunnet den én gang, og vi vet at alt starter med å kvalifisere seg, sier han.

Laster Twitter-innhold

Brasilianeren beskriver scoringen sin slik:

– Timingen var perfekt. Innlegget var perfekt. Det er helt klart det beste målet jeg har scoret. Jeg har ikke så mange ord. Jeg må bare si takk til de andre spillerne.

– Jeg så at ballen kom. Jeg prøvde bare å være i en god posisjon. Ingen fulgte etter meg, så jeg var heldig og velsignet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp spøkte med at han måtte sjekke dommerkortet etter oppgjøret.

– Jeg sa til spillerne i garderoben at da jeg var spiller scoret keeperen vår i det siste sekundet av en kamp og sikret uavgjort, men da ble vi fratatt poengene fordi det var noe galt med dommerkortet. Jeg sjekket først at alt var greit, sier Klopp smilende til Sky Sports i et intervju vist på TV 2.

– Vi kommer til å se dette målet om og om igjen, for det betyr så mye for oss. Det gjelder ikke bare mesterligasjansene, men «Alli» og alt han har vært gjennom. Vi er så glad i ham, og han har vist en styrke i sorgen som jeg aldri har opplevd, sa lagkamerat Thiago.

Hard kamp om topp fire

Leicester (66 poeng) og Chelsea (64) ligger foran Liverpool (63) to runder før slutt. De fire beste på tabellen er sikret mesterligaspill til høsten. Femmeren får plass i europaligaen.

Seriemester Manchester City og byrival Manchester United er sikret å ende i topp fire.

SALAH ÅPNET: Se høydepunkter fra kampen her.

Dagen startet imidlertid alt annet enn bra for Becker, Klopp og Liverpool.

Hal Robson-Kanu var sikker alene med brasilianeren etter et kvarters spill. Det gjorde at allerede nedrykkede WBA tok ledelsen på The Hawthorns.

Mohamed Salah hadde en litt større utfordring da han ordnet 1–1. Egypteren bredsidet ballen inn fra 17-18 meters hold etter at Sadio Mané hadde stjålet ballen i farlig posisjon.

pool3

UVANLIG SYN: Alisson Becker er den første keeperen i Liverpools 129 årige historie som scorer i en tellende kamp.

Foto: Laurence Griffiths / AFP

Presset

Liverpool kunne ha kommet under 1–2 i løpet av første del av 2. omgang da WBA så sterke ut. Slik gikk det ikke. I stedet var det gjestene som presset knallhardt på de siste ti-tolv minuttene.

Det resulterte i et par gode sjanser, men noe mål ble det ikke før Alisson Becker tok turen over banen.

pool

STERKT HODESTØT: Keeper Becker så ut som om han ikke hadde gjort annet enn å heade kula i mål da han gikk opp i feltet.

Foto: Tim Keeton / AFP

Liverpool slo Manchester United på Old Trafford for noen dager siden. Sesongen har vært meget vrien for manager Jürgen Klopp, men nå kan den likevel ende med en god følelse etter søndagens utrolige avgjørelse.

– Denne kampen var sesongen vår i et nøtteskall. Vi spilte bra, men ble straffet for vår første feil og måtte jobbe som gale. Til sist måtte Alisson ordne opp, med en utrolig heading. Jeg trodde nesten ikke det jeg så, sa manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

De røde har igjen Burnley (b) og Crystal Palace (h). Nøkkeloppgjøret i mesterligajakten kan bli kampen mellom Chelsea og Leicester tirsdag.

Siste nytt

 • United-suksess ga priser til Rashford og Ten Hag

  Premier League-kåringene for september ga Manchester United full uttelling. Marcus Rashford ble månedens spiller, mens Erik ten Hag fikk managerprisen.

  Utmerkelsene kommer etter at United snudde en krisestart på sesongen til å vinne fire strake ligakamper. Rashford var helt sentral i oppturen.

  I september ble det kun to oppgjør på United, men det var likevel nok til å sikre klubben en prisdobbel. Rashford noterte den målgivende pasningen i 1-0-seieren over Leicester, mens han scoret to ganger og hadde én assist i 3-1-triumfen over tabelltopp Arsenal.

  Det er første gang Rashford er kåret til månedens spiller i Premier League siden januar 2019. Engelskmannen sliter for tiden med en skade og er usikker til Manchester-derbyet søndag.

  (NTB)

  Rashford og Ten Hag
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Sterk kostnadsvekst i norsk fotball

  Inntektene til Eliteserien og 1. divisjon for menn auka markant det siste året, men eit enda større hopp i kostnader drar ned resultatet.

  Det viser halvårsrapporteringa frå Norges Fotballforbund. Samla hadde dei to øvste herredivisjonane inntekter på snautt 930 millionar kroner mellom juni 2021 og juni 2022. Auken var på 117 millionar kroner.

  I same periode spratt kostnadsnivået opp frå vel 900 millionar til 1,13 milliardar kroner. Det bidrar til eit negativt halvårsresultat på 71,3 millioner.

  – Sjølv om det er klart at det kjem ein auke i inntekter frå sal av medierettane i 2023, må klubbane halde fram med å setje tæring etter næring. Det at ein no ser ein auke i spesielt personalkostnader, er ein naturleg konsekvens av auka satsing på personalkompetanse, seier fotballpresident Lise Klaveness.

  Inntektene i Toppserien for kvinner gjekk det siste året frå 97,8 til 116,6 millionar kroner. Driftsresultatet gav et overskot på 1,4 millionar, medan halvårsresultatet stoppa på 6,5 millionar i minus.

  Rekneskapstala til norsk toppfotball etter første halvår er godt over siste normalår (2019) før koronapandemien. Ifølge NFF viser prognosane at herreklubbane styrer mot eit akkumulert overskot for 2022.

  Fire klubber i Eliteserien er i såkalla raud sone. Det vil si at dei er pålagt ein handlingsplan for å betre sin økonomisk situasjon. Kristiansund var i kategorien også i desember i fjor, medan Odd, Strømsgodset og Tromsø har komne til sidan.

  Jerv, Rosenborg, Sandefjord, Vålerenga og Aalesund er i gul sone.

  På nivå to er framleis opprykksklare Brann raudfarga i NFFs oversikt. Det er bergensarane åleine om i 1. divisjon.

  Tre klubbar frå Toppserien er i raud sone: Brann, Rosenborg og LSK Kvinner.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Aalesund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ski Classics forlenger utestengelse

  Langløpsligaen Ski Classics forlengjer utestenginga av russiske og belarusiske utøvarar og lag grunna krigen i Ukraina. På nettsida si skriv dei at utstenginga gjeld neste sesong, men at die held fram med å følgje situasjonen.

  Ski Classics vil ikkje sleppe til utøvarar frå Russland og Belarus, og vil heller ikkje la Pro Tour-lag frå disse landa delta i vinterens langløpsserie.

  Vidare gjeld inneber utestenginga at arrangement i Russland som tidlegare hadde status som Ski Classics Challenger eventyr ikkje lenger har denne statusen.

  Vasaloppet
  Foto: Ulf Palm / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste