NRK Meny
Normal

Sendte Liverpool til himmels: – En herlig følelse

Daniel Sturridge stod bak to av målene da Liverpool slo ut Villareal og tok seg til finalen i Europa League.

Britain Soccer Europa League Liverpool Villareal

TRIO MED STORSPILL: Daniel Sturridge scoret Liverpools andre mål mot Villareal. Både han, Firmino og Lallana storspilte i semifinalen.

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en nydelig kveld. En glitrende kamp av laget mitt. For en opptreden, sier manager Jürgen Klopp etter at Liverpool slo Villareal 3-0 og er klare for finalen i Europa League.

Daniel Sturridge ble kampens store helt. Spissen, som har slitt mye med skader og spilte ikke en gang den første semifinalen, tvang frem et selvmål etter bare sju minutter og doblet midtveis i den andre omgangen.

– Det betydde mye. Jeg takker Gud. Det vil alltid være opp og ned i fotball og man må være forberedt på alt. Man må ta sjansene man får, det er en herlig følelse, sier Sturridge i seiersintervjuet vist på Max.

Adam Lallana sikret 3-0 med under 10 minutter igjen av kampen. Med 3-1 sammenlagt møter de Sevilla i finalen 18. mai.

– Vi fortjente dette. Spiller vi slik som dette kan vi slå alle, mener han.

Britain Soccer Europa League Liverpool Villareal

TIDLIG LEDELSE: Daniel Sturridge styrte ballen i mål via Villareals Bruno etter bare sju minutter.

Foto: Jon Super / Ap

Tidlig selvmål

Med 0-1 tap borte mot Villareal forrige uke, var Liverpool igjen avhengig av å gjøre jobben på Anfield. Klopps menn gikk ut i hundre på eget gress, men det var gjestene som fikk den første store muligheten da Jonathan Dos Santos klemte til rett på Simon Mignolet.

Liverpool kontret direkte. Emre Can spilte motsatt til Nathaniel Clyne. Backen slo over mot Firmino, som igjen la inn i femmeteren. Der stod Daniel Sturridge og kunne styre ballen mot nettet. Den gikk via Bruno Soriano og i mål. Drømmeåpning for hjemmelaget.

SOCCER-EUROPA-LIV-VIL/

FORNØYD: Liverpools manager Jürgen Klopp var som vanlig energisk på sidelinjen.

Foto: Lee Smith / Reuters

Og i det tempoet fortsatte omgangen. Liverpool styrte oppgjøret, men til tross for flere muligheter foran Villareals mål, slet de med uttellingen. Villareal hadde også sine klare sjanser, men det ble bare én scoring i løpet av de første 45 minuttene.

Endelig uttelling

Den andre omgangen startet der den andre sluttet. Liverpool presset, og begge lag hadde muligheter foran mål.

Så, etter 63 minutter gikk det meste Liverpools vei. Firmino spilte fri Sturridge, som lurte ballen rundt keeper Areola, via stolpen og i mål. Spissen jublet hemningsløst for sitt andre mål i Europa denne sesongen.

Da Victor Ruiz fikk sitt andre gule og marsjordre for en takling på Adam Lallana etter 71 minutter, så det enda lysere ut for de røde fra Merseyside.

Og med under 10 minutter igjen av kampen økte hjemmelaget ledelsen. Firmino dro seg ned mot dødlinja og la inn i boksen. Sturridge gikk på skudd, men sendte i stedet ballen videre til Lallana. På nærmest åpent mål, sendte han Anfield til himmels og Liverpool til finalen i Basel 18. mai.

 • I den andre semifinalen mellom Sevilla og Shaktar Donetsk stod det 2-2 etter første kamp. Kevin Gameiro scoret etter ni minutter, men Shaktars Eduardo svarte i omgangens siste minutt. Gameiro satte inn sitt andre like etter sidebytte, og Mariano punkterte kampen med 3-1 - og 5-3 sammenlagt etter pause. Sevilla er finaleklare for tredje år på rad.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fikk medaljene tilbake

  Tidligere snøbrettkjører Andreas Ygre Wiig ble frastjålet medaljer tidligere i juni. Nå melder Oslo Politidistrikt på Facebook at medaljene har kommet til rette igjen. Politiet skriver at de «trolig ble egenhendig returnert av den angrede synderen».

  Mesternes mester, sesong 9
  Foto: Rubicon TV / NRK
 • Norge møter vertsnasjonen Danmark

  Håndballgutta skal møte Danmark, Østerrike, Tunisia, Chile og Saudi-Arabia i VM-sluttspillet i 2019 etter at gruppespillet ble trukket i København mandag.

  – På papiret ser det bra ut, sier landslagssjef Christian Berge til Viasat.

  Christian Berge
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stabæk lanserer regnbuekortet

  Foran kampen mellom Stabæk og Haugesund har Stabæk trykket opp flere tusen «regnbuekort» i forbindelse med Oslo Pride.

  – Dette kan du bruke neste gang noen går over grensen på tribunen eller andre steder, sier Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen.

  Inge Andre Olsen og regnbuekortet
  Foto: Kristian Bjerke / Stabæk Media

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Russland og Saudi-Arabia - Egypt
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018 Iran - Portugal og Spania - Marokko og eliteserien Odd-Brann 2.omgang