Sendte Liverpool til himmels: – En herlig følelse

Daniel Sturridge stod bak to av målene da Liverpool slo ut Villareal og tok seg til finalen i Europa League.

Britain Soccer Europa League Liverpool Villareal

TRIO MED STORSPILL: Daniel Sturridge scoret Liverpools andre mål mot Villareal. Både han, Firmino og Lallana storspilte i semifinalen.

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en nydelig kveld. En glitrende kamp av laget mitt. For en opptreden, sier manager Jürgen Klopp etter at Liverpool slo Villareal 3-0 og er klare for finalen i Europa League.

Daniel Sturridge ble kampens store helt. Spissen, som har slitt mye med skader og spilte ikke en gang den første semifinalen, tvang frem et selvmål etter bare sju minutter og doblet midtveis i den andre omgangen.

– Det betydde mye. Jeg takker Gud. Det vil alltid være opp og ned i fotball og man må være forberedt på alt. Man må ta sjansene man får, det er en herlig følelse, sier Sturridge i seiersintervjuet vist på Max.

Adam Lallana sikret 3-0 med under 10 minutter igjen av kampen. Med 3-1 sammenlagt møter de Sevilla i finalen 18. mai.

– Vi fortjente dette. Spiller vi slik som dette kan vi slå alle, mener han.

Britain Soccer Europa League Liverpool Villareal

TIDLIG LEDELSE: Daniel Sturridge styrte ballen i mål via Villareals Bruno etter bare sju minutter.

Foto: Jon Super / Ap

Tidlig selvmål

Med 0-1 tap borte mot Villareal forrige uke, var Liverpool igjen avhengig av å gjøre jobben på Anfield. Klopps menn gikk ut i hundre på eget gress, men det var gjestene som fikk den første store muligheten da Jonathan Dos Santos klemte til rett på Simon Mignolet.

Liverpool kontret direkte. Emre Can spilte motsatt til Nathaniel Clyne. Backen slo over mot Firmino, som igjen la inn i femmeteren. Der stod Daniel Sturridge og kunne styre ballen mot nettet. Den gikk via Bruno Soriano og i mål. Drømmeåpning for hjemmelaget.

SOCCER-EUROPA-LIV-VIL/

FORNØYD: Liverpools manager Jürgen Klopp var som vanlig energisk på sidelinjen.

Foto: Lee Smith / Reuters

Og i det tempoet fortsatte omgangen. Liverpool styrte oppgjøret, men til tross for flere muligheter foran Villareals mål, slet de med uttellingen. Villareal hadde også sine klare sjanser, men det ble bare én scoring i løpet av de første 45 minuttene.

Endelig uttelling

Den andre omgangen startet der den andre sluttet. Liverpool presset, og begge lag hadde muligheter foran mål.

Så, etter 63 minutter gikk det meste Liverpools vei. Firmino spilte fri Sturridge, som lurte ballen rundt keeper Areola, via stolpen og i mål. Spissen jublet hemningsløst for sitt andre mål i Europa denne sesongen.

Da Victor Ruiz fikk sitt andre gule og marsjordre for en takling på Adam Lallana etter 71 minutter, så det enda lysere ut for de røde fra Merseyside.

Og med under 10 minutter igjen av kampen økte hjemmelaget ledelsen. Firmino dro seg ned mot dødlinja og la inn i boksen. Sturridge gikk på skudd, men sendte i stedet ballen videre til Lallana. På nærmest åpent mål, sendte han Anfield til himmels og Liverpool til finalen i Basel 18. mai.

 • I den andre semifinalen mellom Sevilla og Shaktar Donetsk stod det 2-2 etter første kamp. Kevin Gameiro scoret etter ni minutter, men Shaktars Eduardo svarte i omgangens siste minutt. Gameiro satte inn sitt andre like etter sidebytte, og Mariano punkterte kampen med 3-1 - og 5-3 sammenlagt etter pause. Sevilla er finaleklare for tredje år på rad.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Medier: Rösler til Düsseldorf

  Tyske Uwe Rösler (51) overtar Fortuna Düsseldorf etter Friedhelm Funkel, skriver flere tyske medier.

  Funkel fikk sparken onsdag etter svake resultater. Fortuna ligger helt sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass.

  Tidligere har Rösler trent blant andre Lillestrøm, Viking, Molde, Wigan, Leeds, og sist svenske Malmö.

  – 51-åringen vil ha treneransvaret i lørdagens hjemmekamp mot Eintracht Frankfurt, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Jo Inge Berget tilbake i Malmö FF
  Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix
 • Thiem senket verdensener Nadal

  Dominic Thiem storspilte og stoppet Rafael Nadal i kvartfinalen i Australian Open i tennis. Østerrikerens slo Nadal i tiebreak tre ganger og vant kampen med settsifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6). Thiem, som er rangert som verdens 5. beste tennisspiller, møter tyskeren Alexander Zverev i semifinalen. I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Roger Federer. Det blir den 50. kampen mellom dem.

  Dominic Thiem slo Rafael Nadal ut av Australian Open
  Foto: David Gray / AFP
 • Bryant-helikopter traff fjellvegg

  Helikopteret som styrtet og tok livet av ni mennesker, inkludert Kobe Bryant i helgen, falt 600 meter i minuttet. Helikopteret fløy 700 meter over bakken da de mistet kontakten, og skal ha vært intakt frem til det traff en fjellvegg, melder CNN.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Sendeplan

Kl. Program Kanal