Liverpool-stjerne møter Carlsen til duell

Liverpool-back Trent Alexander-Arnold kjemper vanligvis mot Eden Hazard og Sergio Agüero på fotballbanen. Nå vil han bryne seg på Magnus Carlsen – i en sjakkduell.

Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.

MØTER LIVERPOOL-STJERNE: Magnus Carlsen og Trent Alexander-Arnold møtes til sjakkduell.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Det blir jo artig å spille mot en Liverpool-spiller. Han har visstnok vært interessert i sjakk lenge, så det blir gøy, sier Carlsens manager Espen Agdestein.

Agdestein tar ikke feil, skal vi tro Liverpool-back Alexander-Arnold selv. I engelske medier blir han omtalt som «The Melwood Grandmaster», oppkalt etter Liverpools treningsanlegg, Melwood.

– Fotball har alltid vært min lidenskap, men samtidig har jeg alltid spilt sjakk. Det er et utløp for meg, og jeg har spilt siden jeg var veldig ung, sier Alexander-Arnold ifølge Daily Mail.

Tror han kan overraske Carlsen

Mandag vil de to møtes til en sjakkduell i Manchester. Det er sponsoren Kaspersky som har organisert møtet mellom de to idrettsutøverne. De skal også hjelpe Alexander-Arnold med trening i oppkjøringen til superduellen.

Champions League - Group Stage - Group C - Napoli v Liverpool

SJAKKTALENT? Trent Alexander-Arnold, her fra denne ukens kamp mot Napoli, utfordrer Carlsen til kamp.

Foto: Alberto Lingria / Reuters

– Magnus blir en tøff test, men med Kasperskys hjelp kan jeg kanskje overraske folk, sier Liverpool-spilleren.

Fotballspilleren forteller at han finner flere store likheter mellom de to idrettene.

– Sjakk, akkurat som fotball, handler om strategi og ferdigheter. Å vurdere når, og hvordan man skal angripe, samtidig som man holder øye med forsvaret, sier 19-åringen.

Carlsen-manager Agdestein er ikke like sterk i troen som Alexander-Arnold, men åpner for at et mirakel kan slå ned i Manchester på mandag.

– Magnus har hatt mange slike kamper opp igjennom. Det er enda ikke noen som har vært i nærheten av å slå ham. Men miraklenes tid er kanskje ikke forbi. Vi får nå se, jeg vet han ligger i hardtrening før partiet i hvert fall, sier Agdestein.

Trent Alexander Arnold

VM-STJERNE: Alexander-Arnold og England kom seg helt til semifinalen i årets VM.

Foto: Paul Ellis / AFP

Oppkjøring til VM-kamp

Den siste tiden har Carlsen startet oppkjøringen til VM-kampen mot Fabiano Caruana, som starter den 9. november. Det blir en kamp mange mener er hans tøffeste til nå i karrieren. Men først venter Liverpool-stjernen.

Caruana

NESTE UTFORDRER: Den neste store utfordringen til Carlsen er Fabiano Caruana i VM-kampen i november.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Magnus har en liten pause i oppkjøringen til VM, så han er i England og gjør et par småting der hvor han blant annet møter denne Liverpool-spilleren, forteller Agdestein.

Manageren forteller at oppkjøringen foreløpig har gått bra, og at planen er lagt videre. Han mener Carlsen ser bra ut.

– Det går som planlagt. Han reiser videre etter Hamburg og en liten opptreden i Roma. Da skal han til EM for klubblag som skjer i Hellas. Deretter er det videre til treningsleir inn mot VM. Dette er en plan som er lagt litt tilbake i tid. Den tror jeg er bra, og Magnus virker å være komfortabel nå.

Siste nytt

 • Åpner opp for 600 tilskuere

  Tirsdag offentliggjorde statsminister Erna Solberg at totalt antall personer til stede på offentlige utendørs arrangementer økes fra 200 til 600.

  - Det er gode nyheter for alle fotballsupportere, det blir litt flere tilskuere på stadioner fremover, sa Solberg på pressekonferansen.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Få elitespillere vil ha boikott

  Mindre enn en femdel av spillere i Eliteserien og Toppserien mener boikott av Qatar-VM er beste løsning, ifølge en undersøkelse gjort av Niso.

  I undersøkelsen kommer det fram at 18,1 prosent av eliteseriespillerne og 18,3 prosent av toppseriespillere støtter boikott.

  27,5 prosent i Eliteserien har ingen formening, mens 11,4 prosent av kvinnene svarer det samme. (NTB)

  Qatar
  Foto: magnus Aabech / NTB
 • Liverpool utvider Anfield

  Liverpool fikk tirsdag grønt lys av bystyret til å utvide tilskuerkapasiteten på Anfield til over 61.000 plasser.

  Det er en økning på om lag 7000 seter fra dagens kapasitet.

  Bystyret stemte for planene til tross for bekymringsmeldinger fra lokalbefolkningen og miljøverngrupper.

  Det er ventet at Liverpools utbyggingsprosjekt vil stå ferdig i 2023.

  – Dette er en stor milepæl i vår reise mot å få flere supportere inn på Anfield, sier administrerende direktør Andy Hughes.

  Premier League klubben har samtidig fått tillatelse til å holde inntil seks konserter eller andre store arrangementer på sin arena i løpet av en femårsperiode.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: Molly Darlington / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal