Hopp til innhold

Liverpool-stjerne møter Carlsen til duell

Liverpool-back Trent Alexander-Arnold kjemper vanligvis mot Eden Hazard og Sergio Agüero på fotballbanen. Nå vil han bryne seg på Magnus Carlsen – i en sjakkduell.

Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.

MØTER LIVERPOOL-STJERNE: Magnus Carlsen og Trent Alexander-Arnold møtes til sjakkduell.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Det blir jo artig å spille mot en Liverpool-spiller. Han har visstnok vært interessert i sjakk lenge, så det blir gøy, sier Carlsens manager Espen Agdestein.

Agdestein tar ikke feil, skal vi tro Liverpool-back Alexander-Arnold selv. I engelske medier blir han omtalt som «The Melwood Grandmaster», oppkalt etter Liverpools treningsanlegg, Melwood.

– Fotball har alltid vært min lidenskap, men samtidig har jeg alltid spilt sjakk. Det er et utløp for meg, og jeg har spilt siden jeg var veldig ung, sier Alexander-Arnold ifølge Daily Mail.

Tror han kan overraske Carlsen

Mandag vil de to møtes til en sjakkduell i Manchester. Det er sponsoren Kaspersky som har organisert møtet mellom de to idrettsutøverne. De skal også hjelpe Alexander-Arnold med trening i oppkjøringen til superduellen.

Champions League - Group Stage - Group C - Napoli v Liverpool

SJAKKTALENT? Trent Alexander-Arnold, her fra denne ukens kamp mot Napoli, utfordrer Carlsen til kamp.

Foto: Alberto Lingria / Reuters

– Magnus blir en tøff test, men med Kasperskys hjelp kan jeg kanskje overraske folk, sier Liverpool-spilleren.

Fotballspilleren forteller at han finner flere store likheter mellom de to idrettene.

– Sjakk, akkurat som fotball, handler om strategi og ferdigheter. Å vurdere når, og hvordan man skal angripe, samtidig som man holder øye med forsvaret, sier 19-åringen.

Carlsen-manager Agdestein er ikke like sterk i troen som Alexander-Arnold, men åpner for at et mirakel kan slå ned i Manchester på mandag.

– Magnus har hatt mange slike kamper opp igjennom. Det er enda ikke noen som har vært i nærheten av å slå ham. Men miraklenes tid er kanskje ikke forbi. Vi får nå se, jeg vet han ligger i hardtrening før partiet i hvert fall, sier Agdestein.

Trent Alexander Arnold

VM-STJERNE: Alexander-Arnold og England kom seg helt til semifinalen i årets VM.

Foto: Paul Ellis / AFP

Oppkjøring til VM-kamp

Den siste tiden har Carlsen startet oppkjøringen til VM-kampen mot Fabiano Caruana, som starter den 9. november. Det blir en kamp mange mener er hans tøffeste til nå i karrieren. Men først venter Liverpool-stjernen.

Caruana

NESTE UTFORDRER: Den neste store utfordringen til Carlsen er Fabiano Caruana i VM-kampen i november.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Magnus har en liten pause i oppkjøringen til VM, så han er i England og gjør et par småting der hvor han blant annet møter denne Liverpool-spilleren, forteller Agdestein.

Manageren forteller at oppkjøringen foreløpig har gått bra, og at planen er lagt videre. Han mener Carlsen ser bra ut.

– Det går som planlagt. Han reiser videre etter Hamburg og en liten opptreden i Roma. Da skal han til EM for klubblag som skjer i Hellas. Deretter er det videre til treningsleir inn mot VM. Dette er en plan som er lagt litt tilbake i tid. Den tror jeg er bra, og Magnus virker å være komfortabel nå.

Sportsnyheter

Flere cupbomber - tre eliteserielag ute:  – Den sjukeste cuprunden

Seks eliteserielag var virkelig i trøbbel, og tre av dem er ute av cupen allerede i andre runde. Kjelsås brukte bare 30 minutter på å ydmyke Stabæk, og Lillestrøm røk etter ekstraomganger.

Siste nytt

 • Vålerenga vant nervepirrende derbydrama

  På Bislett stadion måtte Vålerenga ha en sen scoring for å slå Lyn 2-1 i en kamp med fullt trøkk på tribunene.

  Eliteserielaget tok ledelsen etter 27 minutters spill da Ibba Laajab gjorde selvmål. Julius Skaug utlignet like etter pause til stor jubel blant Lyns supportere.

  Laget fra Oslo vest øynet håp om å sende byrivalen ut av cupen, men fem minutter før full tid headet en umarkert Mohamed Ofkir inn vinnermålet for Vålerenga. Målet førte til banestorming fra bortefansen.

  NM fotball cup 2023 2. runde: Vålerenga - Lyn
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Hovland én under par på første runde

  Viktor Hovland startet Memorial-turneringen på PGA-touren på det jevne. Nordmannen fikk tre bogeys, men fire birdier, blant annet på siste hull, og endte den første runden ett slag under par. Da Hovland gikk i klubbhuset så lå han på en delt 14.-plass, men en rekke spillere er ikke ferdig. Han gikk runden sammen med verdensener Scottis Scheffler og Emiliano Grillo.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP
 • Idrettsstyret snur etter feide med Antidoping Norge

  Styret i Norges idrettsforbund drar i bremsen og ber likevel ikke tinget stemme over å gi Antidoping Norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingsaker.

  I stedet besluttet idrettsstyret på sitt styremøte i Bergen torsdag å fremme et endringsforslag der det bes om tingets tilslutning til at styret fortsatt skal arbeide for etablering av en nasjonal antidopinglov, med etablering av en domsfunksjon i dopingsaker uavhengig av idretten og Antidoping Norge.

  Kulturdepartementet har overfor NIF varslet at et høringsutkast til en slik lov kan foreligge allerede våren 2024.

  Helomvendingen skjer få dager etter at Antidoping Norges styreleder Rune Andersen gikk hardt ut mot forslaget i et VG-intervju. Han ga det merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett». (NTB)

  NIF valgkomite
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste