Hopp til innhold

Liverpool-stjerne møter Carlsen til duell

Liverpool-back Trent Alexander-Arnold kjemper vanligvis mot Eden Hazard og Sergio Agüero på fotballbanen. Nå vil han bryne seg på Magnus Carlsen – i en sjakkduell.

Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.

MØTER LIVERPOOL-STJERNE: Magnus Carlsen og Trent Alexander-Arnold møtes til sjakkduell.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Det blir jo artig å spille mot en Liverpool-spiller. Han har visstnok vært interessert i sjakk lenge, så det blir gøy, sier Carlsens manager Espen Agdestein.

Agdestein tar ikke feil, skal vi tro Liverpool-back Alexander-Arnold selv. I engelske medier blir han omtalt som «The Melwood Grandmaster», oppkalt etter Liverpools treningsanlegg, Melwood.

– Fotball har alltid vært min lidenskap, men samtidig har jeg alltid spilt sjakk. Det er et utløp for meg, og jeg har spilt siden jeg var veldig ung, sier Alexander-Arnold ifølge Daily Mail.

Tror han kan overraske Carlsen

Mandag vil de to møtes til en sjakkduell i Manchester. Det er sponsoren Kaspersky som har organisert møtet mellom de to idrettsutøverne. De skal også hjelpe Alexander-Arnold med trening i oppkjøringen til superduellen.

Champions League - Group Stage - Group C - Napoli v Liverpool

SJAKKTALENT? Trent Alexander-Arnold, her fra denne ukens kamp mot Napoli, utfordrer Carlsen til kamp.

Foto: Alberto Lingria / Reuters

– Magnus blir en tøff test, men med Kasperskys hjelp kan jeg kanskje overraske folk, sier Liverpool-spilleren.

Fotballspilleren forteller at han finner flere store likheter mellom de to idrettene.

– Sjakk, akkurat som fotball, handler om strategi og ferdigheter. Å vurdere når, og hvordan man skal angripe, samtidig som man holder øye med forsvaret, sier 19-åringen.

Carlsen-manager Agdestein er ikke like sterk i troen som Alexander-Arnold, men åpner for at et mirakel kan slå ned i Manchester på mandag.

– Magnus har hatt mange slike kamper opp igjennom. Det er enda ikke noen som har vært i nærheten av å slå ham. Men miraklenes tid er kanskje ikke forbi. Vi får nå se, jeg vet han ligger i hardtrening før partiet i hvert fall, sier Agdestein.

Trent Alexander Arnold

VM-STJERNE: Alexander-Arnold og England kom seg helt til semifinalen i årets VM.

Foto: Paul Ellis / AFP

Oppkjøring til VM-kamp

Den siste tiden har Carlsen startet oppkjøringen til VM-kampen mot Fabiano Caruana, som starter den 9. november. Det blir en kamp mange mener er hans tøffeste til nå i karrieren. Men først venter Liverpool-stjernen.

Caruana

NESTE UTFORDRER: Den neste store utfordringen til Carlsen er Fabiano Caruana i VM-kampen i november.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Magnus har en liten pause i oppkjøringen til VM, så han er i England og gjør et par småting der hvor han blant annet møter denne Liverpool-spilleren, forteller Agdestein.

Manageren forteller at oppkjøringen foreløpig har gått bra, og at planen er lagt videre. Han mener Carlsen ser bra ut.

– Det går som planlagt. Han reiser videre etter Hamburg og en liten opptreden i Roma. Da skal han til EM for klubblag som skjer i Hellas. Deretter er det videre til treningsleir inn mot VM. Dette er en plan som er lagt litt tilbake i tid. Den tror jeg er bra, og Magnus virker å være komfortabel nå.

Siste nytt

 • Juniorjentene til VM-finale

  Norge banket Nederland 32-23 og innkasserte finalebillett i junior-VM i håndball for kvinner. Tittelkampen spilles mot Ungarn søndag.

  Det sto 14-14 etter første omgang, men etter hvilen ble Nederland løpt i senk av de norske juniorjentene.

  Martine Andersen og Johanne Nypan noterte begge seks mål i fredagens semifinale i slovenske Celje. I mål hadde June Krogh rundt 50 i redningsprosent.

  – I 25 minutter i annen omgang pakket vi fullstendig igjen, og det er det som avgjør, sa landslagstrener Tore Johannessen til handball.no etter seieren.

 • Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

  Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023.

  Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng.

  Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport.

  Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter. Da møter han Jan-Krzysztof Duda fra Polen.

  31-åringen vant også i fjor kandidatturneringen, og det gjorde ham til utfordrer mot Magnus Carlsen i VM-kampen i Dubai før jul. Der ble det klar norsk seier (7,5-3,5).

  Det er langt ifra sikkert at det blir en reprise av duellen i første halvdel av 2023. Carlsen har uttalt seg tvilende til å stille i VM for sjette gang. Han har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013. (NTB)

  Jan Nepomnjasjtsjij
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM

  Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken.

  Det melder Bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund.

  – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser. Dersom det i tillegg involverer betaling, ser vi på det som svært alvorlig, skriver enhetsleder Eirik Haugen Tysse i en e-post til BA.

  Tre Gular-utøvere var kvalifisert til 1500-meterfinalen: Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe.

  BA meldte fredag at Wikshåland noen timer i forkant ble oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde, som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM.

  – Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen.

  – Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse.

  Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass.

  – Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter slik at Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, forklarer Førde.

  Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli. (NTB)

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste