Hopp til innhold

Liverpool tapte poeng – ekspertene slakter dommeren etter dette

Ekspertene er alt annet enn imponerte over dommer Andrew Madley etter at Fulham rystet Liverpool i åpningsmatchen.

Jordan Henderson blir stemplet av Palhinha.

STEMPLING: Her blir Liverpool-kaptein Jordan Henderson stemplet av Fulhams Palhinha rett før hjemmelagets åpningsmål.

Forrige sesong viste med all tydelighet at hvert eneste poeng teller om man skal vinne Premier League for tiden.

Manchester City og Liverpool er begge blitt så gode at det laget som skal krones som mestere nærmest ikke har råd til å miste et eneste poeng mot de antatt svakeste lagene i ligaen.

Etter dagens åpningsmatch på årets sesong for de røde, kan vi allerede trekke fra to tapte poeng. Jürgen Klopps menn klarte nemlig «bare» 2–2 mot et morsomt og aggressivt Fulham på Craven Cottage.

Premier League - Fulham v Liverpool, Jürgen Klopp

MISFORNØYD: Liverpool-sjef Jürgen Klopp.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Jürgen Klopp er alt annet enn fornøyd med åpningen:

– Det beste med kampen i dag er resultatet. Vi får et poeng etter en veldig dårlig kamp, sier han ifølge BBC.

– Resultatet var greit, jeg synes ikke vi fortjente mer enn det. Prestasjonen kan bli veldig mye bedre.

Kontroversielt åpningsmål

Kampen var ekstremt fartsfylt og innholdsrik - og heller ikke uten kontroverser. Ekspertene i Viaplays studio var nemlig helt tydelige på at Fulhams 1–0-scoring før pause burde ha vært annullert.

1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Sogndal (2-2)

TYDELIG STANDPUNKT: Tidligere Sogndal-trener Eirik Bakke.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Selve scoringen ble nydelig headet i kassa av en helt enorm Aleksandar Mitrovic, men det var noen sekunder tidligere, da Fulham vant ballen, at dommer Madley kanskje burde ha tatt grep.

Palhinha gikk nemlig knalltøft inn i Jordan Henderson og stemplet Liverpool-kapteinen, som ble liggende. Både Eirik Bakke og Fredrik Ljungberg i Viaplay-studioet mener Madley burde blåst.

Mitrovic

KNUSTE ARNOLD: Aleksandar Mitrovic knuste Trent Alexander-Arnold i lufta da han headet inn 1-0, men en situasjon i forkant ble slaktet av ekspertene.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

– Det er et helt klart frispark. Palhinha er altfor seint inne og tråkker Henderson på foten. Det bør dommerteamet se, sier Bakke.

Arsenal-legenden Ljungberg er enig:

– Jeg synes det er 100 prosent frispark. Jeg synes det er litt dårlig av dommeren, sier han.

VAR-panelet la ut en melding om hendelsen, der de skrev at hendelsen verken var klar nok eller skjedde sent nok før scoringen til at VAR kunne ta grep, men både Bakke og Ljungberg mener feilen ligger hos dommer Madley.

Premier League - Fulham v Liverpool, Andrew Madley

FÅR KJEFT: Dommer Andrew Madley.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Knust i lufta

En drøy halvtime var spilt da Fulham altså tok ledelsen. Scoringen kom ikke akkurat oppskriftsmessig, men oppskriften som lå bak var ikke spesielt overraskende.

London-lagets hurtige back Kenny Tete kom på overlap på høyresiden, og fikk slått høyt inn i Liverpool-boksen. Der var Aleksandar Mitrovic knallsterk, og serberen knuste Trent Alexander-Arnold i lufta og headet kula i nettaket bak Alisson.

Etterpå fikk han skryt av Fulham-manager Marco Silva:

– Jeg kjenner kvaliteten Mitrovic har og jeg er her for å få det beste ut av mine spillere. Mitrovic er ikke bare mål, han presser konstant og alt han gjorde var fantastisk, sa Silva.

– Han er et dyr, sa kaptein Tim Ream.

Premier League - Fulham v Liverpool

SERBISK SUKSESS: Aleksandar Mitrovic har slitt i Premier League tidligere, men var enorm i sesongdebuten lørdag.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Før åpningsmålet hadde Liverpool hatt en god periode og blant annet fått en scoring fra Luis Diaz korrekt annullert for offside, men det var ikke helt ufortjent at det var hjemmelaget som tok ledelsen.

De hvitsvarte startet oppgjøret godt, og skapte flere muligheter etter å ha vunnet ballen høyt i banen. Liverpool slet med å sette spillet, og så ikke helt ut som fjorårsutgaven.

Jürgen Klopps gutter la imidlertid inn et ganske solid press det siste kvarteret av første omgang, men kom aldri nærmere enn Luis Diaz' knallharde stolpeskudd med venstrefoten.

Nunez med herlig scoring

Klopp var åpenbart ikke fornøyd med laget sitt. Tyskeren gjorde tre bytter allerede det første kvarteret av 2. omgang. En av den som kom inn var storkjøpet Darwin Nunez.

Uruguayaneren kom nær etter en times spill, men ble stoppet av en strålende benparade fra Marek Rodak.

Sjansen kom rett etter at Neeskens Kebano hadde vært millimetre fra å øke til 2–0. Fulhams nummer sju traff klokkereint i stolpen etter et godt skudd.

Etter en drøy time skjedde det som kanskje bare måtte skje:

Nunez utlignet for de helrøde.

Liverpools nye spisskjøp satte ballen i nettaket etter en spektakulær avslutning med høyrefoten. Mohamed Salah la inn fra høyre, og Nunez la igjen den ene foten bak den andre og fikk mer enn nok kontakt med ballen til å styre den inn bak Rodak.

Darwin Nunez

1-0 MOT HAALAND: Mange har sett fram til spissduellen mellom Darwin Nunez og Erling Braut Haaland denne sesongen. Nå leder uruguayaneren 1-0.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Liverpool fortsatte å styre og angripe etter utlikningen, men da de fleste trodde at storlaget kanskje ville styre mot en grei seier, slo Fulham tilbake.

Straffemål

Hjemmelaget angrep, og i boksen var Mitrovic både smart og heldig da han gikk ned etter å ha forsøkt å dra av Virgil van Dijk.

Dommeren pekte umiddelbart på straffemerket, og ellevemeteren satte serberen selv kontrollert i Alissons venstre hjørne.

Liverpool ville imidlertid ikke gi seg så lett. Ti minutter før slutt styrte Salah inn 2–2 med innsiden av foten etter at Nunez - noe heldig - hadde lagt ballen til rette på et sølvfat for lagkompisen.

Premier League - Fulham v Liverpool

I KJENT STIL: Mohamed Salah sørget for en målgivende pasning før han styrte inn reduseringen.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Liverpool presset ganske heftig på mot slutten, men kom aldri nærmere enn en rakett fra Jordan Henderson i tverrliggeren.

Der blir det fordel Manchester City om Haaland og Co vinner den tøffe bortekampen mot West Ham søndag.

Nedrykkstippede Fulham, på sin side, fikk en drømmestart.

– Vi spilte en god første omgang. Det var nesten perfekt hvordan vi kontrollerte og blokkerte. I den andre omgangen holdt vi følge med dem hele veien, sa Fulham-manager Marco Silva til BT Sports etter kampen.

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • Midtsjø med målgivende pasning i Galatasaray-debuten

  Fredrik Midtsjø ble byttet inn og bidro med målgivende pasning på det avgjørende målet i Galatasarays 1-0-seier over Antalyaspor søndag.

  Målet kom i siste ordinære minutt da nordmannen drev med ballen før han slapp den til Bafetimbi Gomis ute på kanten.

  Spissen la deretter ballen i lengste hjørne med en kontakt avslutning. Det var hans første berøring på ballen etter at han ble byttet inn noen sekunder tidligere.

  Midtsjø ble byttet inn etter en time i hans debut som Galatasaray-spiller. Midtsjø ble nylig hentet til Tyrkia fra et lengre opphold i nederlandske AZ Alkmaar i Nederland. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • United med overraskende Arnautovic-fremstøt – agenten bekrefter bud

  Søndag dukket flere troverdige medier opp med meldinger om at Manchester United er interesserte i Marko Arnautovic. Agenten har bekreftet bud på spilleren.

  Danijel Arnautović, som også er angrepsspillerens bror, fortalte søndag kveld til østerrikske Kurier Sport at Bologna har mottatt et bud fra en «velkjent klubb».

  – Det stemmer at det har kommet et bud fra en velkjent klubb. Jeg er i kontakt med Bologna for å se om det kan la seg gjøre, sa han.

  Både engelske og italienske medier, deriblant The Athletic og Sky Italia , meldte søndag ettermiddag at Arnautović skal være høyinteressant for den engelske storklubben. Erik ten Hag har god kjennskap til østerrikeren fra deres tid sammen i Twente. (NTB)

  Soccer England The Challengers
  Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP
 • Markus Rooth mister friidretts-EM

  Tikjemper Markus Rooth må stå over EM i München grunnet en skade. Han droppet VM tidligere i sommer.

  Det melder Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

  Tjalve-utøveren er norgesrekordholder med høyest poengsum i tikamp denne sesongen (8307), men blir altså ikke å se i München om en uke.

  Han var kvalifisert til VM i Eugene tidligere i sommer, men valgte å stå over mesterskapet for å satse mot EM. Nå blir det heller ikke europamesterskap.

  Det opplyses ikke hvilken skade 20-åringen har pådratt seg. (NTB)

  NM friidrett 2021
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste