NRK Meny
Normal

Liverpool rundspilte serielederen

Liverpool fortsatte sin gode hjemmeform og er nå ubeseiret ti kamper på rad hjemme på Anfield. Serieleder Arsenal hadde ingenting å stille opp med mot et tent Liverpool-lag som valset over Arsenal og ledet 4-0 etter 20 spilte minutter.

Skrtel jubler etter mål

Midtstopper Martin Skrtel jubler for mål mot Arsenal. Slovaken scoret de to første Liverpool-målene.

Foto: Jon Super / Ap

Kampfakta: Liverpool - Arsenal 5-1

Arsenal kom til Anfield som serieledere og med fire kamper uten tap før dagens oppgjør. Hjemmesterke Liverpool ønsket å vise seg frem fra start foran et tent hjemmepublikum, og gikk ut i et høyt tempo som sjokkerte London-laget.

20 vanvittige minutter

Hjemmelaget tok fullstendig luven av Arsenal fra start av, og serielederen hang ikke sammen i det hele tatt. Det skulle ikke gå ett minutt en gang før det første målet var et faktum.

Det kom på et innoverskrudd frispark som Skrtel styrte inn fra en posisjon som minnet mistenkelig om offside. Midtstopperen doblet deretter ledelsen og sin egen målprotokoll på en kraftfull nikk etter et hjørnespark.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-ARSENAL

Raheem Sterling jubler etter å ha satt inn 3-0.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Kontret Arsenal i senk

Med 2-0 på lystavlen etter 11 minutter fortsatte de røde fra Anfield å kjøre kampen. Liverpools offensive firerbande viste seg frem med to praktkontringer og to mål til før omgangen var halvspilt.

Først rullet Liverpool nydelig opp på høyresiden der Suarez slo en markkryper inn foran mål som Sterling løp inn bak Arsenal-keeper Szczesny. Noen få minutter senere sendte Philippe Coutinho en nydelig stikker gjennom Arsenal-forsvaret som Daniel Sturridge omsatte til mål og dermed fullførte Liverpool 20 meget solide minutter på Anfield-gresset.

Med 4-0 til pause følte mange seg sikre på at alle tre poengene ville bli igjen i nord-vest England. Da Sterling i 52. minutt økte ledelsen til 5-0 ble siste rest av tvil feid til side.

Mikel Arteta pyntet på resultatet på en kjølig satt straffe etter at Alex Oxlade-Chamberlain ble tatt i 16-meteren til Liverpool.

– Jo større kampene, jo bedre spiller vi

Liverpool-manager Brendan Rodgers sa før kampen mot Arsenal at laget hans hittil i sesongen har spilt de beste kampene mot god motstand.

– Mot Tottenham, Everton og Manchester United spilte vi meget godt, og forhåpentligvis vil vår selvtillit og tro på oss selv vil hjelpe oss til en seier, sa Rodgers på pressekonferansen før kampen.

Etter denne forestillingen er det tydelig at den gode formen mot de gode lagene fortsetter for laget fra Merseyside. De klatrer nå opp på 50 poeng og ligger fem poeng bak foreløpig serieleder Arsenal. Både Manchester City og Chelsea kan passere The Gunners med seire mot henholdsvis Norwich og Newcastle.

Siste nytt

 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Lorentzen rett utenfor pallen

  Håvard Lorentzen hadde heller ikke lørdag marginene på sin side under verdenscupen på skøyter. Han måtte ta til takke med fjerdeplass på 1000-meteren i Erfurt. Kjeld Nuis vant foran Hein Otterspeer og Mika Poutala

  Lorentzen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
VM skiflyging
EM kunstløp: Friløp, kvinner
EM kunstløp: Friløp isdans
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
EM håndball menn: Sverige - Frankrike
EM kunstløp: Friløp kvinner