Salah møter gamle lagkamerater

Fredag ble det klart at Liverpool møter Roma i semifinalen i mesterligaen. Bayern München møter fjorårsvinner Real Madrid.

Britain Soccer Champions League

SUPERSPILLER: Mohamed Salah scoret det første Liverpool-målet borte mot Manchester City i kvartfinalen. Nå møter han gamle lagkamerater i Roma i semien i mesterligaen.

Foto: Rui Vieira / AP

– Først og fremst så syns jeg det er veldig moro at det ble som det ble. Hvis Real Madrid og Bayern München hadde havnet i hver sin semifinale, hadde man risikert å få en ny finale mellom to kjenninger. Nå kan vi få et «nytt» lag i finalen, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Fredag ble det klart at Liverpool tar imot Roma på Anfield 24. april i semifinalen i mesterligaen. Liverpool kom seg videre til semifinalen på mesterlig vis, etter å ha slått Manchester City 5–1 sammenlagt. Med 3–0 i første oppgjør mot City la Liverpool et solid grunnlag foran returkampen, og selv ikke på hjemmebane klarte City å stoppe mirakelmannen Mohamed Salah.

Nå er det gamleklubben Roma som skal forsøke seg på det samme.

Haugstad mener det blir viktig for Liverpool at Mohamed Salah fortsetter å ta ansvar slik han har gjort så langt i mesterligaen.

– Salah blir veldig viktig. Han er det største trusselen for Roma, sier han.

Laster Twitter-innhold

Liverpool har vunnet tittelen fem ganger før, men har ikke vært i en finale siden 2007.

Roma tok seg til semifinalen etter en meget imponerende 3–0 seier i returkampen mot Barcelona. Roma snudde 4–1 til 4–4 sammenlagt, og på bakgrunn av bortemålsregelen tok de seg videre til semifinalen.

Viktig at Ronaldo fortsetter å finne formen

AVGJORDE PÅ STRAFFE: Cristiano Ronaldo.

Foto: Oscar Del Pozo / AFP

Bayern München tar imot fjorårsvinner Real Madrid på hjemmebane 25. april i første oppgjør av semifinalen i mesterligaen.

– De hadde helt sikkert ønske om å møte Liverpool og Roma som er antatt svakere lag. De to vil nok sikkert si seg litt misfornøyde, men man må møte de tøffeste for å vinne tittelen, sier Haugstad til NRK.

Spanjolene nådde semifinalen etter et utrolig drama i returkampen mot Juventus denne uka, mens Bayern München tok seg videre med 2–1 sammenlagt over Sevilla.

Haugstad tror Real Madrid er avhengig av at Ronaldo er i form. Han mener grunnen til at Real Madrid har kommet seg videre så langt handler om at Ronaldo har begynt å score mål igjen etter jul.

– Nå scorer han på straffespark og det som er. Det er veldig viktig at han fortsetter å finne formen.

I likhet med at Real Madrid er Bayern München avhengig av at spillere står frem, gjerne en målfarlig Lewandowski.

Tror Liverpool har overtak

– Jeg tror Liverpool har et lite overtak på Roma, men Bayern Real Madrid er veldig vanskelig å forutsi.

– Og hvis du skal gjette hvem som tar seg videre til finalen, hvem sier du da?

– Da sier jeg Real Madrid, også sier jeg Liverpool.

 • Returoppgjørene spilles 1./2. mai, og finalen går i Kiev 26. mai.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brøt LA Galaxys seiersrekke

  Etter fem strake seire for Jørgen Skjelvik og Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy ble det kun 0-0 borte mot Minnesota United. Adama Diomande og Los Angeles FC topper Western Conference tre poeng foran Skjelvik & Co., men har én kamp mer spilt.

  skjelvik
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Bayern München til cupfinale

  Bayern München er klar for finale i den tyske cupen etter å ha vunnet 3-2 borte mot Werder Bremen i onsdagens semifinale. To mål av Robert Lewandowski og ett av Thomas Müller sørget for finalebilletten. De møter dermed Leipzig i cupfinalen 25. mai.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Wolverhampton ga Arsenal bank

  Arsenals håp om en topp fire-plassering ble enda mindre da de tapte 1-3 borte mot Wolverhampton onsdag. Det var første gang Arsenal tapte for Wolverhampton siden 1979. Når tre serierunder gjenstår ligger Arsenal på 5.-plass, ett poeng bak Chelsea.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal