Salah møter gamle lagkamerater

Fredag ble det klart at Liverpool møter Roma i semifinalen i mesterligaen. Bayern München møter fjorårsvinner Real Madrid.

Britain Soccer Champions League

SUPERSPILLER: Mohamed Salah scoret det første Liverpool-målet borte mot Manchester City i kvartfinalen. Nå møter han gamle lagkamerater i Roma i semien i mesterligaen.

Foto: Rui Vieira / AP

– Først og fremst så syns jeg det er veldig moro at det ble som det ble. Hvis Real Madrid og Bayern München hadde havnet i hver sin semifinale, hadde man risikert å få en ny finale mellom to kjenninger. Nå kan vi få et «nytt» lag i finalen, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Fredag ble det klart at Liverpool tar imot Roma på Anfield 24. april i semifinalen i mesterligaen. Liverpool kom seg videre til semifinalen på mesterlig vis, etter å ha slått Manchester City 5–1 sammenlagt. Med 3–0 i første oppgjør mot City la Liverpool et solid grunnlag foran returkampen, og selv ikke på hjemmebane klarte City å stoppe mirakelmannen Mohamed Salah.

Nå er det gamleklubben Roma som skal forsøke seg på det samme.

Haugstad mener det blir viktig for Liverpool at Mohamed Salah fortsetter å ta ansvar slik han har gjort så langt i mesterligaen.

– Salah blir veldig viktig. Han er det største trusselen for Roma, sier han.

Laster Twitter-innhold

Liverpool har vunnet tittelen fem ganger før, men har ikke vært i en finale siden 2007.

Roma tok seg til semifinalen etter en meget imponerende 3–0 seier i returkampen mot Barcelona. Roma snudde 4–1 til 4–4 sammenlagt, og på bakgrunn av bortemålsregelen tok de seg videre til semifinalen.

Viktig at Ronaldo fortsetter å finne formen

AVGJORDE PÅ STRAFFE: Cristiano Ronaldo.

Foto: Oscar Del Pozo / AFP

Bayern München tar imot fjorårsvinner Real Madrid på hjemmebane 25. april i første oppgjør av semifinalen i mesterligaen.

– De hadde helt sikkert ønske om å møte Liverpool og Roma som er antatt svakere lag. De to vil nok sikkert si seg litt misfornøyde, men man må møte de tøffeste for å vinne tittelen, sier Haugstad til NRK.

Spanjolene nådde semifinalen etter et utrolig drama i returkampen mot Juventus denne uka, mens Bayern München tok seg videre med 2–1 sammenlagt over Sevilla.

Haugstad tror Real Madrid er avhengig av at Ronaldo er i form. Han mener grunnen til at Real Madrid har kommet seg videre så langt handler om at Ronaldo har begynt å score mål igjen etter jul.

– Nå scorer han på straffespark og det som er. Det er veldig viktig at han fortsetter å finne formen.

I likhet med at Real Madrid er Bayern München avhengig av at spillere står frem, gjerne en målfarlig Lewandowski.

Tror Liverpool har overtak

– Jeg tror Liverpool har et lite overtak på Roma, men Bayern Real Madrid er veldig vanskelig å forutsi.

– Og hvis du skal gjette hvem som tar seg videre til finalen, hvem sier du da?

– Da sier jeg Real Madrid, også sier jeg Liverpool.

 • Returoppgjørene spilles 1./2. mai, og finalen går i Kiev 26. mai.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Piatek klar for Milan

  Krzysztof Piatek er klar for Milan. Piatek kommer fra Genoa, hvor han bare rakk å spille 21 kamper etter overgangen fra Zaglebie Lubin i sommer. Overgangssummen skal være på 35 millioner euro. Piatek har scoret 13 seriemål denne sesongen.

  Krzysztof Piątek
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Chelsea låner Higuaín

  Chelsea låner Gonzalo Higuaín fra Juventus ut sesongen. I Vest-London gjenforenes argentineren med Maurizio Sarri, som var trener for Napoli da Higuaín noterte seg for 36 mål i sesongen 2015/16. Higuaín har denne sesongen vært utlån til Milan.

  Laster Twitter-innhold
 • Barcelona henter De Jong

  Barcelona har signert nederlandske Frenkie de Jong. Det melder klubben på sine hjemmesider. Den 21 år gamle midtbanespilleren kommer fra Ajax og koster katalanerne 75 millioner euro. Summen kan stige med 11 millioner euro om visse klausuler innfris.

  Frenkie de Jong
  Foto: Angelos Tzortzinis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal