Klopp imponert over eget lag: – Jeg trodde det var umulig

Atlético Madrid klarte ikke å stå imot intenst angrepsspill fra Liverpool. Dermed er rødtrøyene klare for åttedelsfinale som gruppevinnere, mens Atlético lever farlig.

Britain Soccer Champions League

SCORET: Diogo Jota var i form mot Atlético Madrid.

Liverpool kunne sikre avansement i mesterligaen med seier mot Atlético Madrid. Det gjorde de med stil etter to strålende scoringer.

– Det er en strålende prestasjon av Liverpool med fire seire og avansement, sa ekspertkommentator Petter Myhre da seieren var et faktum.

– Vi var gode igjen mot en veldig god motstander. Det er veldig vanskelig å gå opp i ledelsen mot dem, og jeg tror aldri de har sluppet inn så mange mål over to kamper. Det var nesten en perfekt kamp, sa Jürgen Klopp i intervju vist hos TV 2.

Han var tydelig imponert over sine spillere.

– Vi er klare etter fire kamper, noe som er stort. Jeg trodde det var umulig, for å være ærlig, sa tyskeren.

For det startet bra for rødtrøyene. Diogo Jota sendte Liverpool i ledelsen før kvarteret var spilt etter et strålende innlegg fra Trent Alexander-Arnold. Dermed var de oppe i en tidlig ledelse og på god vei mot åttedelsfinale i mesterligaen.

Blant dem som kombinerte på første scoring, var Jordan Henderson. Han mener det er sterkt å toppe gruppen etter fire kamper.

– Det var en viktig kveld for oss, og vi gjorde jobben. Det er stort å vinne gruppen mot de motstanderne vi har, sier Liverpool-kapteinen.

Atlético-stopper utvist

Det var ikke ufortjent, og Liverpool bare fortsatte å presse på. Få minutter senere vartet Liverpool opp med nok et flott angrep. Og nok en gang var det et millimeter-presist innlegg av Alexander-Arnold.

Denne gangen var det Sadio Mané som fikk æren av å sette ballen i nettet fra kloss hold.

Men vondt skulle bli til verre for gjestene fra Madrid. Mané fosset fremover, men ble stoppet på ulovlig vis av midtstopper Felipe. Dommer valgte å gi ham direkte rødt kort for å ha stemplet Mané.

– Jeg mener at sabotasje av spillet skal være rødt kort, men sånn er det ikke nå. Derfor overrasker det meg at det skjer, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt om utvisningen.

– Det er i utgangspunktet veldig, veldig kynisk, fortsatte eksperten.

Suárez-mål annullert

Liverpool fortsatte å angripe etter hvilen, og Jota satte ballen i nettet få minutter etter andre omgang var i gang. Men etter at VAR-dommerne hadde sett scoringen i reprise, viste det seg at portugiseren var i hårfin offside.

Presset vedvarte, og både Salah og Matip var nære på å sette kveldens tredje Liverpool-scoring.

Luis Suarez

ANULLERT SCORING: Luis Suárez fikk ikke et veldig hyggelig møte med sin gamle hjemmebane.

Foto: Oli Scarff / AFP

Men da det så ut som Liverpool hadde full kontroll, satte deres tidligere stjernespiss Luis Suárez ballen i nettet. Men etter en kjapp titt fra VAR, ble den annullert for offside.

Med kveldens resultat ligger Liverpool øverst i gruppa med tolv poeng, mens Atlético har kun fire poeng. Spanjolene ligger som nummer tre i gruppen, men de har fortsatt mulighet til å endre på det når de møter Porto og AC Milan senere i år.

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

Banket Johaug i sprengkulda – så smeltet Karlssons bukser i lederstolen

Det ble drama både underveis og etter målgang da svenske Frida Karlsson ga Therese Johaug en skikkelig tankevekker i sesongens første distanserenn.

Siste nytt

 • Tung norsk hoppdag i Ruka

  Med et hopp på 140,5 meter lå Robert Johansson på 4.-plass med kun 6,2 poeng opp tet etter førstehoppet i verdenscuprennet i hopp i finske Ruka.

  I andrehoppet landet han derimot allerede på 113 meter og falt ned til en skuffende 11.-plass.

  Ryoyu Kobayashi vant etter svev på 138,5 og 143 meter. Anze Lanisek og Markus Eisenbichler fulgte på plassene bak.

  Johann André Forfang ble 17.-mann, mens Daniel André Tande ble nummer 29.

  Verken Marius Lindvik, Fredrik Villumstad eller Anders Fannemel tok seg til finaleomgangen.

  Halvor Egner Granerud, som vant sin tolvte verdenscupseier sist søndag, greide ikke å kvalifisere seg til lørdagens renn.

  Robert Johansson i Ruka
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Ruud-comeback avgjorde

  Serhij Stakhovskyj tok med seg selvtillit fra Ukrainas double-triumf og kjempet Casper Ruud ut av fatningen. Men fra ett sett under, slo den norske verdensåtteren tilbake.

  Ukraineren ga Ruud tøff kamp i det tredje settet og til slutt vant Ruud i tiebreak 7–4.

  Ruuds triumf avgjorde landskampen i Davis Cup til Norges fordel med 3–1 i kamper.

  – Det er utrolig stort selv om hele året har vært fantastisk, var dette en perfekt måte å avslutte det på, sier Ruud til Eurosport etter kampslutt.

  Seieren sender Norge videre til playoff om en plass i neste års Davis Cup-sluttspill. Norge har aldri kvalifisert seg til det som regnes som VM i tennis tidligere.

  PS! Viktor Durasovic er den andre norske spilleren som var i aksjon under Davis Cup. Hans seier mot Ukrainas nummer én, Martsjenko, la grunnlaget for norsk triumf.

  Tennis, ATP, Erste Bank Open, Wien
  Foto: WALTER LUGER / GEPA PICTURES
 • Jota herjet i Liverpools storseier

  Liverpool fortsetter å imponere. Lørdag ble det 4-0-seier over Southampton i det som avsluttet en perfekt uke for de rødkledde.

  Forrige uke ble det 4-0-seier mot Arsenal. I mellomtiden sikret Liverpool seg sin femte strake seier i mesterligagruppespillet med 2-0-seier over Porto før lørdagens fest mot Southampton. Diogo Jota scoret de to første målene før Thiago Alcântara og Virgil van Dijk la på til 3-0 og 4-0.

  Liverpool har 39 mål på 13 kamper i Premier League og scorer med det i snitt tre mål per kamp. Det er ni mål flere enn Chelsea, som riktig nok har én kamp mindre spilt.

  Jotas to scoringer sender ham opp på 2.-plass på toppscorerlista med sju mål, fire færre enn Mohamed Salah som har elleve fulltreffere. Også Sadio Mané har sju scoringer denne sesongen. Roberto Firminos fire mål gjør at Jürgen Klopps gutter har hele fire spillere innenfor topp ti på toppscorerlista.

  Jota, Salah og Alex Oxlade-Chamberlain var blant spillerne som kunne gjort at stillingen hadde blitt enda styggere for Southampton mot slutten.

  1. desember er det byderby mot Everton for Liverpool. Southampton på sin side tar imot Leicester

  kFXPd_Ml1o4
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal