NRK Meny
Normal

– En Liverpool-kamp å fortelle barnebarna om

Liverpool snudde 0-2 til 4-3 mot Dortmund etter en snuoperasjon for historiebøkene.

SOCCER-EUROPA-LIV-DOR/ Liverpool v Borussia Dortmund - UEFA Europa League Quarter Final Second Leg

SNUDDE KAMPEN: Liverpool og Jürgen Klopp.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Før torsdagens returoppgjør i Europaligaen gliste Jürgen Klopp. Men allerede ni minutter ut i kampen måtte tyskeren klø seg i hodet og se frustrert ned i bakken.

Liverpool hadde sikret seg et meget godt utgangspunkt mot Dortmund etter 1-1 på bortebane. Dermed var det et offensivt hjemmelag som gikk ut på Anfield. Men kan være farlig mot kontringssterke Dortmund.

Les også: Ba spillerne hente frem mesterligaånden fra Istanbul

To mål på åtte minutter

Fem minutter ut i kampen kontret de gule og svarte. Først kom Pierre-Emerick Aubameyang med et skudd på mål, men den ble klarert av Liverpool-keeper Simon Mignolet. Men Henrikh Mkhitaryan var på returen og sendte ballen i mål.

Bare fire minutter senere kontret Dortmund igjen. Aubameyang kom alene mot Mignolet og satte ballen i nærmeste kryss. Dermed stod det 1-3 totalt, og Liverpool måtte score tre mål for å ta seg videre til semifinale.

Med slike odds imot er det som skjedde videre svært imponerende.

– Et øyeblikk å fortelle barnebarna våre om

Tre minutter ut i andre omgang kom Divock Origi alene med keeper og satte ballen i mål. Og håpet var likevel ikke helt ute for Liverpool. Bare ni minutter senere var Dortmund i angrep igjen og Marco Reus sikret tomålsledelse nok en gang.

– Vi fikk beskjed av treneren vår om å skape et øyeblikk som vi senere skulle kunne fortelle barnebarna våre, og jeg trodde på det, sier Origi i et intervju som ble sendt på Max etter kampen.

Men nok en gang hentet Liverpool seg inn i kampen igjen med 2-3. Philippe Coutinho sendte avgårde en suser fra 18 meter og hjemmelaget var på skuddhold med 25 minutter igjen av ordinær tid.

SOCCER-EUROPA-LIV-DOR/ Liverpool v Borussia Dortmund - UEFA Europa League Quarter Final Second Leg

4-3: Her sender Dejan Lovren Liverpool til himmels.

Foto: Darren Staples / Reuters

Og bare 13 minutter senere traff Sakaho blink. Ballen kom inn fra corner, franskmannen steg til værs og headet ballen i mål bak Dortmund-keeper Roman Weidenfeller og det var 3-3.

I kampens siste minutt skjedde det Liverpool-fansen nesten ikke turte å drømme om en gang. Lovren headet ballen i krysset og det eksploderte på Anfield. Med 4-3 på resultattavla og 5-4 totalt gikk Liverpool videre til semifinalen.

Klopp: – Europeisk fotball på sitt beste

Og Jürgen Klopp kan med god margin holde på smilet han hadde før start.

– Dette er vanskelig å forklare. En vidunderlig, vidunderlig kveld på Anfield, sa Klopp til BT Sport.

– Dette var europeisk fotball på sitt beste, og det er vanskelig å fatte at vi greide det. Dette var en kamp hvor alle som så på, uansett hvem de holder med, må medgi at «OK, fotball er et fint spill».

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund