Omstridt straffesituasjon da Liverpool knuste Manchester City: – Tittelkampen er avgjort

Det er nesten ett år siden han sist fant veien til nettmaskene. I den viktigste kampen i årets Premier League, dukket Fabinho. Det ble starten på et mareritt for Pep Guardiola og Manchester City.

Laster innhold, vennligst vent..

– Tittelkampen er avgjort. De er det beste laget i Europa og de kommer til å bli det beste laget i Premier League, meldte Robbie Savage i BBCs radiosending «5 Live».

Liverpool utklasset ligarival Manchester City på Anfield. Jürgen Klopps menn gjorde akkurat som de ville på eget gress med de lyseblå fra Manchester.

Likevel er det store samtale- og stridselementet etter kampen et straffespark som aldri ble gitt.

 • Manchester City roper på straffe etter at ballen tydelig treffer armen til Trent Alexander-Arnold etter fem minutter.
 • Dommeren vinker spillet videre.
 • 22 sekunder senere ligger ballen i mål. Fabinho klemte til fra distanse og sendte Liverpool foran. Claudio Bravo er ikke i nærheten av å få fingertuppene på den.

– Ballen treffer helt tydelig armen til Trent Alexander-Arnold. Den er ute fra kroppen og i unaturlig posisjon. Like bak venter også Raheem Sterling, analyserer TV 2s Brede Hangeland i studio mens han ser på situasjonen.

– Men. Ballen treffer armen til Bernardo Silva like før. Det er en straffbar angrepshands, og dermed er avgjørelsen i utgangspunktet grei, konkluderte Hangeland, som også hadde fått forsikringer om at det var rett fra tidligere Premier League-dommer Bobby Madley.

DQ0r0cUjPMo

KUNNE JUBLE: Fabinho (t.v.) scoret det første mål. Sadio Mané scoret det siste. Liverpool valset over Manchester City.

Foto: PAUL ELLIS

Liverpool fortsatt ubeseiret

Dermed gikk Liverpool seirende ut av det som var selve definisjonen på en sekspoengskamp. City kunne redusere gapet til tre poeng, men må nå se at avstanden opp til Liverpool er ni poeng. I tillegg har Pep Guardiolas menn blitt skjøvet ned til fjerdeplass på tabellen.

Neste runde venter en ny tøff oppgave for City. Da kommer Chelsea på besøk til Manchester. Liverpool tar turen til Selhurst Park og møter Crystal Palace.

– Vi er inne i en god periode, og er fremdeles ubeseiret. Her hjemme har vi en kjempefordel med fansen, så hver gang vi spiller her, ønsker å ta alle tre poengene, sier Trent Alexander-Arnold til Sky Sports etter kampen.

Om straffesituasjonen sier han følgende:

– Jeg tror ballen traff armen min, men den traff Bernardo Silvas arm først. Man må bare fortsette å spille. De begynte å klage, men man må bare fortsette å spille.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Dürr fikk betinget fengselsstraff

  Den tidligere østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble dømt til 15 måneders betinget fengsel da dopingsaken mot ham var oppe i retten mandag.

  Dürr har selv innrømmet bloddoping, men bidro også til å sette politiet på sporet av dopingsaken som nådde offentlighetens lys under fjorårets ski-VM i Seefeld. Der ble fem løpere tatt, mistenkt for bloddoping.

  Dürr ble selv avslørt i forbindelse med OL i Sotsji i 2014.

  Johannes Dürr dopingdokumentar
  Foto: ARD
 • Arsenal videre i FA-cupen

  Scoringer av Bukayo Saka (18) og Eddie Nketiah (20) sikret Arsenal 2-1-seier mot Bournemouth og plass i 5. runde av FA-cupen. I neste runde venter Portsmouth.

  Kvelden for Bournemouth ble dermed en ny nedtur. Klubben til Joshua King har også tapt fem av sine sju siste ligakamper.

  Mandag ble det i tillegg exit i FA-cupen.

  Arsenal
  Foto: John Walton / AP
 • Priser til Frida Karlsson

  Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag.

  – Vi sees i sporet framover, sa 20-åringen fra scenen.

  Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter.

  20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

  – Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen. (NTB)

  Frida Karlsson
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal