Omstridt straffesituasjon da Liverpool knuste Manchester City: – Tittelkampen er avgjort

Det er nesten ett år siden han sist fant veien til nettmaskene. I den viktigste kampen i årets Premier League, dukket Fabinho. Det ble starten på et mareritt for Pep Guardiola og Manchester City.

Laster innhold, vennligst vent..

– Tittelkampen er avgjort. De er det beste laget i Europa og de kommer til å bli det beste laget i Premier League, meldte Robbie Savage i BBCs radiosending «5 Live».

Liverpool utklasset ligarival Manchester City på Anfield. Jürgen Klopps menn gjorde akkurat som de ville på eget gress med de lyseblå fra Manchester.

Likevel er det store samtale- og stridselementet etter kampen et straffespark som aldri ble gitt.

 • Manchester City roper på straffe etter at ballen tydelig treffer armen til Trent Alexander-Arnold etter fem minutter.
 • Dommeren vinker spillet videre.
 • 22 sekunder senere ligger ballen i mål. Fabinho klemte til fra distanse og sendte Liverpool foran. Claudio Bravo er ikke i nærheten av å få fingertuppene på den.

– Ballen treffer helt tydelig armen til Trent Alexander-Arnold. Den er ute fra kroppen og i unaturlig posisjon. Like bak venter også Raheem Sterling, analyserer TV 2s Brede Hangeland i studio mens han ser på situasjonen.

– Men. Ballen treffer armen til Bernardo Silva like før. Det er en straffbar angrepshands, og dermed er avgjørelsen i utgangspunktet grei, konkluderte Hangeland, som også hadde fått forsikringer om at det var rett fra tidligere Premier League-dommer Bobby Madley.

DQ0r0cUjPMo

KUNNE JUBLE: Fabinho (t.v.) scoret det første mål. Sadio Mané scoret det siste. Liverpool valset over Manchester City.

Foto: PAUL ELLIS

Liverpool fortsatt ubeseiret

Dermed gikk Liverpool seirende ut av det som var selve definisjonen på en sekspoengskamp. City kunne redusere gapet til tre poeng, men må nå se at avstanden opp til Liverpool er ni poeng. I tillegg har Pep Guardiolas menn blitt skjøvet ned til fjerdeplass på tabellen.

Neste runde venter en ny tøff oppgave for City. Da kommer Chelsea på besøk til Manchester. Liverpool tar turen til Selhurst Park og møter Crystal Palace.

– Vi er inne i en god periode, og er fremdeles ubeseiret. Her hjemme har vi en kjempefordel med fansen, så hver gang vi spiller her, ønsker å ta alle tre poengene, sier Trent Alexander-Arnold til Sky Sports etter kampen.

Om straffesituasjonen sier han følgende:

– Jeg tror ballen traff armen min, men den traff Bernardo Silvas arm først. Man må bare fortsette å spille. De begynte å klage, men man må bare fortsette å spille.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • BA: Norge søker håndball-VM i 2025

  Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen.

  – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal