Liverpool-fansen protesterte - gikk før kampen var over

LIVERPOOL/OSLO (NRK): Liverpools supportere liker dårlig at billettprisene skal heves neste sesong. Mange valgte derfor å gå i protest før kampen mot Sunderland var over. Samtidig glapp seieren.

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

MISFORNØYD: Liverpools supportere viste sin mening om billettprisene som stiger, før og under kampen mot Sunderland.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

At prisene på neste sesongs kampbilletter på hovedtribunen Main Stand skal økes til 77 pund, 950 norske kroner, har satt sinnene i kok arbeiderklassebyen Liverpool.

Så 77 minutter ut i dagens kamp mot Sunderland, strømmet suppoerterne ut av dørene på Anfield i protest. På det tidspunktet ledet Liverpool 2-0.

«Fotball er ingenting uten fans», sto det på mange plakater holdt opp av fansen.

Liverpool protest

GIKK: Supporterne som gikk midt under kampen, fortsatte protesten utenfor Anfield.

Foto: Oddleif Løseth / NRK

– Dette betyr mye for de lokale som følger laget. Lønningene her er lavere enn hjemme, og selv for oss nordmenn begynner det å bli dyrt, sier daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, til NRK før kampstart.

Stor oppmerksomhet

Saken har fått stor oppmerksomhet i England, og da spesielt i Liverpool. Oppfordringer om å forlate stadion har blitt spredd som ild i tørt gress i sosiale medier. Samtidig har flere oppfordret til å respektere de som blir sittende igjen.

– Dette er penger som går i klubbkassa. Det er flere ting det handler om, også måten klubben jobber sammen med fansen. Mange mener nok er nok, sier Hansen.

Liverpool møtte bunnlaget Sunderland uten trener Jürgen Klopp på benken. Den tyske treneren skal ha blitt syk tidligere lørdag, med det som mistenkes å være blindtarmbetennelse.

Snudde kampen

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

LEDELSE: Firmino satte inn ledelsen for Liverpool mot Sunderland.

Foto: Phil Noble / Reuters

Etter å ha tapt 0-2 mot serieleder Leicester tirsdag, trengte de sårt poeng for å ha et lite håp om en fjerdeplass. Men ikke før i det 59. minutt løsnet det for hjemmelaget. James Milner fant hodet til brasilianske Firmino, som headet inn ledelsen.

11 minutter senere økte vertene, da målscoreren la lekkert videre til Adam Lallana. Han kunne trille ballen i tomt mål.

Omtrent samtidig med at fansen forlot stadion, slo gjestene tilbake. Og ikke bare én gang, men to ganger. Først ved innbytter Adam Johnson. Så ett minutt før full tid, scoret Jermain Defoe.

Dermed endte kampen med poengdeling 2-2.

Liverpool-protest.

PROTEST:NRKs repporter Oddleif Løseth var på Anfield og filmet fansen på vei ut midt i kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag