Hopp til innhold

Liverpool-fansen protesterte - gikk før kampen var over

LIVERPOOL/OSLO (NRK): Liverpools supportere liker dårlig at billettprisene skal heves neste sesong. Mange valgte derfor å gå i protest før kampen mot Sunderland var over. Samtidig glapp seieren.

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

MISFORNØYD: Liverpools supportere viste sin mening om billettprisene som stiger, før og under kampen mot Sunderland.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

At prisene på neste sesongs kampbilletter på hovedtribunen Main Stand skal økes til 77 pund, 950 norske kroner, har satt sinnene i kok arbeiderklassebyen Liverpool.

Så 77 minutter ut i dagens kamp mot Sunderland, strømmet suppoerterne ut av dørene på Anfield i protest. På det tidspunktet ledet Liverpool 2-0.

«Fotball er ingenting uten fans», sto det på mange plakater holdt opp av fansen.

Liverpool protest

GIKK: Supporterne som gikk midt under kampen, fortsatte protesten utenfor Anfield.

Foto: Oddleif Løseth / NRK

– Dette betyr mye for de lokale som følger laget. Lønningene her er lavere enn hjemme, og selv for oss nordmenn begynner det å bli dyrt, sier daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, til NRK før kampstart.

Stor oppmerksomhet

Saken har fått stor oppmerksomhet i England, og da spesielt i Liverpool. Oppfordringer om å forlate stadion har blitt spredd som ild i tørt gress i sosiale medier. Samtidig har flere oppfordret til å respektere de som blir sittende igjen.

– Dette er penger som går i klubbkassa. Det er flere ting det handler om, også måten klubben jobber sammen med fansen. Mange mener nok er nok, sier Hansen.

Liverpool møtte bunnlaget Sunderland uten trener Jürgen Klopp på benken. Den tyske treneren skal ha blitt syk tidligere lørdag, med det som mistenkes å være blindtarmbetennelse.

Snudde kampen

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

LEDELSE: Firmino satte inn ledelsen for Liverpool mot Sunderland.

Foto: Phil Noble / Reuters

Etter å ha tapt 0-2 mot serieleder Leicester tirsdag, trengte de sårt poeng for å ha et lite håp om en fjerdeplass. Men ikke før i det 59. minutt løsnet det for hjemmelaget. James Milner fant hodet til brasilianske Firmino, som headet inn ledelsen.

11 minutter senere økte vertene, da målscoreren la lekkert videre til Adam Lallana. Han kunne trille ballen i tomt mål.

Omtrent samtidig med at fansen forlot stadion, slo gjestene tilbake. Og ikke bare én gang, men to ganger. Først ved innbytter Adam Johnson. Så ett minutt før full tid, scoret Jermain Defoe.

Dermed endte kampen med poengdeling 2-2.

Liverpool-protest.

PROTEST:NRKs repporter Oddleif Løseth var på Anfield og filmet fansen på vei ut midt i kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

18-åring rystet Barcelona: – Jeg husker ingenting

Barcelona ble for sterke i Mesterligaens kvartfinale, men nok en gang klarte Brann å skape magi mot verdens beste fotballag.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal