NRK Meny
Normal

Liverpool-fansen protesterte - gikk før kampen var over

LIVERPOOL/OSLO (NRK): Liverpools supportere liker dårlig at billettprisene skal heves neste sesong. Mange valgte derfor å gå i protest før kampen mot Sunderland var over. Samtidig glapp seieren.

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

MISFORNØYD: Liverpools supportere viste sin mening om billettprisene som stiger, før og under kampen mot Sunderland.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

At prisene på neste sesongs kampbilletter på hovedtribunen Main Stand skal økes til 77 pund, 950 norske kroner, har satt sinnene i kok arbeiderklassebyen Liverpool.

Så 77 minutter ut i dagens kamp mot Sunderland, strømmet suppoerterne ut av dørene på Anfield i protest. På det tidspunktet ledet Liverpool 2-0.

«Fotball er ingenting uten fans», sto det på mange plakater holdt opp av fansen.

Liverpool protest

GIKK: Supporterne som gikk midt under kampen, fortsatte protesten utenfor Anfield.

Foto: Oddleif Løseth / NRK

– Dette betyr mye for de lokale som følger laget. Lønningene her er lavere enn hjemme, og selv for oss nordmenn begynner det å bli dyrt, sier daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, til NRK før kampstart.

Stor oppmerksomhet

Saken har fått stor oppmerksomhet i England, og da spesielt i Liverpool. Oppfordringer om å forlate stadion har blitt spredd som ild i tørt gress i sosiale medier. Samtidig har flere oppfordret til å respektere de som blir sittende igjen.

– Dette er penger som går i klubbkassa. Det er flere ting det handler om, også måten klubben jobber sammen med fansen. Mange mener nok er nok, sier Hansen.

Liverpool møtte bunnlaget Sunderland uten trener Jürgen Klopp på benken. Den tyske treneren skal ha blitt syk tidligere lørdag, med det som mistenkes å være blindtarmbetennelse.

Snudde kampen

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

LEDELSE: Firmino satte inn ledelsen for Liverpool mot Sunderland.

Foto: Phil Noble / Reuters

Etter å ha tapt 0-2 mot serieleder Leicester tirsdag, trengte de sårt poeng for å ha et lite håp om en fjerdeplass. Men ikke før i det 59. minutt løsnet det for hjemmelaget. James Milner fant hodet til brasilianske Firmino, som headet inn ledelsen.

11 minutter senere økte vertene, da målscoreren la lekkert videre til Adam Lallana. Han kunne trille ballen i tomt mål.

Omtrent samtidig med at fansen forlot stadion, slo gjestene tilbake. Og ikke bare én gang, men to ganger. Først ved innbytter Adam Johnson. Så ett minutt før full tid, scoret Jermain Defoe.

Dermed endte kampen med poengdeling 2-2.

Liverpool-protest.

PROTEST:NRKs repporter Oddleif Løseth var på Anfield og filmet fansen på vei ut midt i kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal