NRK Meny
Normal

Liverpool-fansen protesterte - gikk før kampen var over

LIVERPOOL/OSLO (NRK): Liverpools supportere liker dårlig at billettprisene skal heves neste sesong. Mange valgte derfor å gå i protest før kampen mot Sunderland var over. Samtidig glapp seieren.

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

MISFORNØYD: Liverpools supportere viste sin mening om billettprisene som stiger, før og under kampen mot Sunderland.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

At prisene på neste sesongs kampbilletter på hovedtribunen Main Stand skal økes til 77 pund, 950 norske kroner, har satt sinnene i kok arbeiderklassebyen Liverpool.

Så 77 minutter ut i dagens kamp mot Sunderland, strømmet suppoerterne ut av dørene på Anfield i protest. På det tidspunktet ledet Liverpool 2-0.

«Fotball er ingenting uten fans», sto det på mange plakater holdt opp av fansen.

Liverpool protest

GIKK: Supporterne som gikk midt under kampen, fortsatte protesten utenfor Anfield.

Foto: Oddleif Løseth / NRK

– Dette betyr mye for de lokale som følger laget. Lønningene her er lavere enn hjemme, og selv for oss nordmenn begynner det å bli dyrt, sier daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, til NRK før kampstart.

Stor oppmerksomhet

Saken har fått stor oppmerksomhet i England, og da spesielt i Liverpool. Oppfordringer om å forlate stadion har blitt spredd som ild i tørt gress i sosiale medier. Samtidig har flere oppfordret til å respektere de som blir sittende igjen.

– Dette er penger som går i klubbkassa. Det er flere ting det handler om, også måten klubben jobber sammen med fansen. Mange mener nok er nok, sier Hansen.

Liverpool møtte bunnlaget Sunderland uten trener Jürgen Klopp på benken. Den tyske treneren skal ha blitt syk tidligere lørdag, med det som mistenkes å være blindtarmbetennelse.

Snudde kampen

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

LEDELSE: Firmino satte inn ledelsen for Liverpool mot Sunderland.

Foto: Phil Noble / Reuters

Etter å ha tapt 0-2 mot serieleder Leicester tirsdag, trengte de sårt poeng for å ha et lite håp om en fjerdeplass. Men ikke før i det 59. minutt løsnet det for hjemmelaget. James Milner fant hodet til brasilianske Firmino, som headet inn ledelsen.

11 minutter senere økte vertene, da målscoreren la lekkert videre til Adam Lallana. Han kunne trille ballen i tomt mål.

Omtrent samtidig med at fansen forlot stadion, slo gjestene tilbake. Og ikke bare én gang, men to ganger. Først ved innbytter Adam Johnson. Så ett minutt før full tid, scoret Jermain Defoe.

Dermed endte kampen med poengdeling 2-2.

Liverpool-protest.

PROTEST:NRKs repporter Oddleif Løseth var på Anfield og filmet fansen på vei ut midt i kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal