Liu satte fem verdensrekorder

Liu Chunhong fra Kina satte verdensrekord fem ganger på vei mot OL-gull i kvinnenes 69-kilosklasse onsdag.

Liu Chunhong

Her setter hun verdensrekord på 125 kilo i rykk.

Foto: JUNG YEON-JE / AFP

Da konkurransen var over, hadde hun forbedret rekorden i rykk til 128 kilo, rekorden i støt til 158 kilo og sammenlagtrekorden til 286 kilo.

Konkurrentene ble utklasset av den 23-årige hjemmefavoritten som forsvarte sitt OL-gull fra Aten. Sølvvinner Oxana Slivenko fra Russland ble slått med 31 kilo, bronsevinner Natalja Davydova fra Ukraina med 36 kilo.

Resultater, kvinner, 69 kg:

 • Gull: Liu Chunhong, Kina 286/v-rek. (128/v-rek.-158/v-rek.),
 • Sølv: Oxana Slivenko, Russland 255 (115-140),
 • Bronse: Natalja Davydova, Ukraina 250 (115-135),
 • 4) Leidy Solis, Colombia 240 (105-135),
 • 5) Abir Khalil, Egypt 238 (105-133),
 • 6) Tulia Angela Medina, Colombia 230 (106-124),
 • 7) Hanna Batsiusjka, Hviterussland 225 (105-120),
 • 8) Rika Saito, Japan 209 (87-122).

Siste nytt

 • Norendal operert for brudd i leggen

  Snowboardkjøreren Silje Norendal er operert for et komplisert brudd i leggen. Det var et fall i slopestyleløypen under oppkjøringen til US Open i Colorado som resulterte i bruddet. Norendal går dermed glipp av resten av konkurransesesongen.  – Silje har det etter forholdene bra, men er så klart skuffet og lei seg. Hun gledet seg veldig til å konkurrere i X Games Hafjell neste uke. Hun er i trygge hender og vi er i tett dialog med helseteamet på Olympiatoppen, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.

  Nå venter noen dager på sykehuset i Vail før kongsbergjenta kan reise hjem til Norge. Norendal var nettopp tilbake etter å ha vært ute i to måneder med en skulderskade hun pådro seg i Beijing før jul.

  Silje Norendal i sengen på sykehuset
  Foto: Privat
 • Solskjær får skryt av Beckham

  – Eg synest han har gjort ein god jobb. Han gjer som sjefen (Alex Ferguson) og er positiv til spelarane, seier David Beckham om Ole Gunnar Solskjær.

  – Ferguson kritiserte aldri ein spelar frå eigen klubb. På det området er Ole akkurat lik, seier Beckham til Sky Sports.

  – Fansen står bak han fordi han er ein flott person, og alt han har gjort for Manchester United opp gjennom åra, seier den tidlegare United-legenda.

  United har sju kampar på rad utan tap, og klubben har eit håp om å kome inn blant dei fire beste i Premier League før sesongen blir avslutta i mai.

  David Beckham og Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Darren Staples / Reuters
 • Ingen korona-frykt etter VM

  Skiskyttarlandslaget har ikkje sett seg nøydde til å gjere ekstra tiltak rundt tiltak korona-smitte etter VM i Anterselva. VM-byen ligg i Nord-Italia, men ikkje i områda som er mest utsett for smitte. Ingen i den norske troppen har blitt sjuke i etterkant av VM, opplyser Ragnar Hagen, leiar for landslagets helseteam til NRK.

  Han seier det ikkje var noko tema under meisterskapet, og dei har heller ikkje sett behov for å teste utøvarar og støtteapparat etter at dei kom heim frå VM i Anterselva. Skiskyttarane reiser til Tsjekkia og Nove Mesto tidleg neste veke, og det skal ikkje vere fare for arrangementa der.

  Anterselva
  Foto: Berit Roald / Berit Roald

Sendeplan

Kl. Program Kanal