Hopp til innhold

Lionel Messi

  • Kvartfinaletap uten skadet Messi

    Inter Miami sliter uten sin skadde superstjerne Lionel Messi. Onsdag ble det 1-2-tap på hjemmebane mot mexicanske Monterrey i kvartfinalen i den nordamerikanske mesterligaen.

    Messi har vært ute med en hamstringlskade siden midten av mars, og savnet av den argentinske verdensmesteren har vært merkbart.

    Inter Miami tapte ingen av de fem kampene 36-åringen rakk i sesongstarten, og han scoret fem mål og hadde to assist på de. Siden har Florida-klubben to tap på fire kamper.

    Foran hjemmekampen mot Monterrey var trener Gerardo Martino klar på at Messis situasjon måtte vurderes fra dag til dag. Det betyr at kapteinen kan bli friskmeldt til helgens MLS-kamp mot Colorado Rapids.

    I den første kvartfinalen mot mexicanerne sørget Tomas Aviles for en tidlig ledelse for Inter Miami, men vertene fikk det tøft da David Ruiz fikk sitt andre gule kort i 64. minutt.

    Scoringer av Maximiliano Meza og Jorge Rodriguez sørget for at Monterrey snudde til 2-1-seier og har et glitrende utgangspunkt foran returkampen neste torsdag. (NTB/NRK)

    Lionel Messi på tribunen under kvartfinalen mellom Inter Miami CF og Monterrey
    Foto: MEGAN BRIGGS / AFP
  • Skadet Messi ute av Argentinas landslagstropp

    Lionel Messi er ikke aktuell for Argentinas kommende privatlandskamper i USA som følge av en hamstringskade.

    Det opplyser fotballforbundet i Argentina mandag.

    Messi pådro seg skaden i kampen mot Nashville i nord- og mellom-Amerikas mesterliga forrige torsdag, og den 36 år gamle fotballstjernen gikk også glipp av Inter Miamis MLS-møte med DC United lørdag.

    «Lionel Messi vil ikke være i troppen til vennskapskampene i USA på grunn av en mindre hamstringskade i det høyre låret pådratt,» skriver forbundet på X.

    Messi er det siste i rekken av forfall for landslagssjef Lionel Scalonis. Roma-spissen Paulo Dybala, Bayer Leverkusens midtbanespiller Exequiel Palacios og Bournemouth-forsvareren Marcos Senesi er også uaktuelle.

    Argentina møter El Salvador fredag i Philadelphia, før Costa Rica er motstander fire dager senere i Los Angeles. (NTB)

    FILE PHOTO: World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Argentina
    Foto: Sergio Moraes / Reuters
  • Lønnsoversikten i MLS: Messi knuser kollegene

    Lionel Messi er på inntektstoppen i MLS-fotballen med garantert 225 milloner kroner i året fra Inter Miami.

    Onsdag offentliggjorde MLS lønnsøversikten i ligaen. Den topper Messi med en garantert sesonginntekt på 225 millioner kroner.

    I tillegg kommer eventuelle bonuser samt andre avtaler han har gjort med Inter Miami rundt sponsoravtaler og salg av effekter.

    Lorenzo Insigne er nest best betalt i MLS med cirka 170 millioner kroner i årslønn i Toronto.

    Messi var på stadion da Inter Miami spilte 2-2 hjemme mot Charlotte onsdag. Han kom da rett fra landslagsoppgaver med Argentina. Til argentinske medier uttalte Messi da at han kom til å spille klubbkamp, på kunstgress, til helgen.

    Messis lag møter Charlotte borte i siste kamp i grunnspillet.

    Inter Miami kan ikke nå sluttspillet i MLS og ligger nest sist i sin avdeling. (NTB).

    Toronto FC v Inter Miami CF
    Foto: CARMEN MANDATO / AFP
  • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

    Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

    Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

    – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

    Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

    – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

    Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

    – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

    Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

    (NTB)

    Messi og Neymar
    Foto: AP
  • Messi beklager til lagkameratene: – Trodde jeg hadde fri

    Lionel Messi har tatt til Instagram for å forklare den mye omtalte Saudi-Arabia-turen som har fått PSG til å suspendere ham.

    I en kort video forklarer Messi at han trodde han hadde fri da han i forrige uke valgte å dra til Saudi-Arabia i forbindelse med et sponsoroppdrag.

    Argentinerens reise satte sinnene i kok i Paris Saint-Germain, og nylig ble det kjent at klubben har valgt å utestenge ham fra laget i en uspesifisert periode.

    – Jeg trodde vi kom til å ha en fridag etter kampen, som alltid. Denne turen var planlagt, og jeg kunne ikke utsette den, for jeg hadde allerede utsatt den fra før, sier Messi, ifølge den kjente fotballjournalisten Fabrizio Romano.

    – Jeg beklager til lagkameratene mine, og jeg avventer hva klubben ønsker å gjøre med meg, fortsetter den argentinske superstjernen. (NTB)

    Lionel Messi
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal