Hopp til innhold

Tilskuer angrep linjemann med spray

Like før slutt i 1. divisjonskampen mellom Kongsvinger og Ranheim hoppet en tilskuer over gjerdet og sprayet ansiktet til assistentdommeren rødt.

Linjedommeren ble sprayet ned under kampen mellom Kongsvinger og Ranheim i første divisjon.

RØD SPRAY: Slik så linjemann Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ut etter å ha blitt sprayet med rød spray. (Bilder med tillatelse fra Eurosport.)

Tilskueren ble pågrepet av politiet kort tid etter den surrealistiske episoden.

– Dette er nesten sjokkerende. Jeg har selvfølgelig aldri vært borte i noe sånt før, og jeg håper aldri jeg får se det igjen. Det er bare vondt, sier Kongsvinger-trener Hans Erik Eriksen til NTB.

Det var spilt 82 minutter på Gjemselund i 1. divisjonskampen mellom Kongsvinger og Ranheim da en tilskuer plutselig stormet inn på banen og bort til Haukåsen som fikk ansiktet sprayet rødt før han visste ordet av det.

– Haukåsen sier han ikke oppdaget at noen var nær han før han ble sprayet, sier dommersjef Terje Hauge som har snakket med Haukåsen.

Hauge bekrefter overfor NRK at Haukåsen nå er friskmeldt av helsepersonell.

– Han er nå blitt sjekket og forstått det slik at sprayen ikke er farlig annet enn at den svir litt i øynene og er rød, sier Hauge som er svært overrasket over situasjonen.

– Jeg har vært med i norsk fotball i 30 år og det er første gang vi har en situasjon som denne.

– Ikke pepperspray

– En mann er pågrepet etter å ha sprayet linjedommer med pepperspray. Anmeldes av politiet for kroppskrenkelse, skriver politiet på Twitter.

Men ifølge arrangementssjef i KIL, Trond Larsen, stemmer ikke opplysningene til politiet helt.

– Det var ikke pepperspray, sier Larsen.

Det samme sier daglig leder i klubben Espen Nystuen:

– De politimennene jeg snakket med sier at det ikke er pepperspray.

Laster Twitter-innhold

Kjenner ikke motivet

Det hele skjedde mens spillet pågikk midt på banen.

Nystuen har etter kampen sett tv-bildene av situasjonen sammen med kampdelegaten fra Norges Fotballforbund. Nystuen sier følgende om analysen:

– Bildene viser at det sitter en person alene på tribunen bak assistentdommeren. Når kamera kommer tilbake etter noen sekunder er han plutselig ute på banen, sprayer og løper tilbake.

Espen Nystuen

KLUBBLEDER: Kongsvinger skal nå gå gjennom rutinene for å finne ut om de kunne gjort noe annerledes for å forhindre lørdagens episode, ifølge daglig leder Espen Nystuen.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Tilskueren forsøkte så å flykte ut av tribunen, men ble tatt igjen av vakter og pågrepet av politiet.

– Vi vet foreløpig ikke noe om motivet, sier klubbelederen i Kongsvinger.

Ifølge mediesjef i Kongsvinger, Erik Gusterud, er tilskueren av utenlandsk opprinnelse og snakker verken engelsk eller norsk. Han skal ikke være kjent av klubben fra før.

Kampen ble stoppet etter episoden mens assistentdommeren fikk tilsyn. Han ga deretter grønt lys for å fortsette oppgjøret og fullførte kampen.

Assistentdommeren merket det litt i øyet, men fikk skyldt det ut, sier Gusterud.

Oppvask på mandag

Dommersjefen sier det vil bli et møte om saken på mandag.

– Da har vi fått alle rapportene, blant annet fra kampdelegaten, og vi kommer da til å gå opp løypa for å finne ut hva som sviktet i dag og gjorde at tilskueren kunne komme så langt uten å bli fanget opp, sier Hauge.

Kongsvinger skal nå gå gjennom rutinene sine.

– Vi har vakter som står der. Vi har et frivillig vaktkorps og vakter som står der som har veldig gode rutiner, men samtidig må vi nå gå gjenneom våre rutiner for å se om vi kunne gjort noe annerledes.

Med det ene poenget lørdag er Ranheim fortsatt ubeseiret i årets 1. divisjon. Trønderne topper tabellen tre poeng foran Bodø/Glimt.

Kongsvinger har på sin side to poeng etter fire kamper. Det gir 11. plass på tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal