Hopp til innhold

Linette reddet Polens håp i Australian Open

Useedede Magda Linette (30) fortsetter storspillet i Australian Open. Natt til tirsdag tok hun seg til sin første Grand Slam-semifinale.

Polen vil dermed ha med en kvinne blant de fire beste, men ikke Iga Swiatek. Verdenseneren røk ut i fjerde runde.

– Jeg kommer aldri til å glemme dette, sa Linette i intervjuet på banen etter kampen.

Tsjekkiske Karolína Plísková ble slått 6-3, 7-5 av Linette, som har en imponerende rekke bak seg. Linette hadde aldri tatt seg forbi tredje runde i en Grand Slam-turnering før årets Australian Open. Nå har hun slått blant andre Anett Kontaveit (rangert som nummer 19 i verden), Ekaterina Alexandrova (18) og Caroline Garcia (4).

I semifinalen møter hun Aryna Sabalenka, som slo Donna Vekic 6-3, 6-2 i kvartfinalen. (NTB)

Magda Linette
Foto: DAVID GRAY / AFP

Siste nytt

 • Oftebro på skuddhold i Seefeld

  Jens Lurås Oftebro går ut 38 sekunder bak teten og har god sjanse på en pallplass i kombinertrennet i Seefeld. Johannes Lamparter er klar favoritt.

  Lamparter vant lørdagens renn samme sted, og han leder også etter hoppdelen søndag. Østerrikeren går ut 16 sekunder foran tyskeren Vinzenz Geiger og 22 foran japanske Ryota Yamamoto.

  Oftebro starter 38 sekunder bak lederen. Nordmannen er i bra langrennsform og har ambisjon om å gå seg opp på seierspallen.

  Andreas Skoglund er nummer 13 etter hoppingen og går ut 1.32 bak Lamparter. Senere kommer Espen Andersen (+1.48), Simen Tiller (+1.51) og Espen Bjørnstad (+2.14). (NTB)

  Austria Nordic Combined World Cup
  Foto: Andreas Schaad / AP
 • Saltvik Pedersen i tet før finaleomgangen

  Jesper Saltvik Pedersen er tet etter den første omgangen av VM-slalåmen i spanske Espot. Han har hele 1.47 ned til nærmeste konkurrent, italienske René De Silvestro. Takeshi Suzuki følger på plassen bak.

  Dagens slalåmrenn er VMs siste øvelse. Nordmannen har tre gull og en bronse hittil i mesterskapet.

  VM snøsport for parautøvere, Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Mari Leinan Lund tatt ut til VM

  Et fall i juni førte til at Mari Leinan Lund brakk bekkenet. Denne helgen var hun tilbake igjen i konkurranse i Seefeld og etter femte- og åttendeplass i de to konkurransene har hun fått klarsignal til VM i Planica om en snau måned.

  Det bekrefter sportssjef Ivar Stuan til NRK.

  – Hun viser et veldig stort potensial, med femte og åttendeplass her. Når det har vært så mye rundt det, med usikkerhet og at hun har vært borte lenge, så ser vi at det her er potensial for en medalje i VM. Hun vil også bli viktig i en diskusjon inn mot en blandet stafett. Mari har en x-faktor som vi har lyst til å ha med i VM, sier Stuan.

  – Det er det jeg har jobbet for i år, så det er veldig morsomt at det klaffet så bra i helgen, sier Leinan Lund selv.

  Leinan Lund tok sølv da kombinert for kvinner for første gang var på VM-programmet i 2021.

  Med Leinan Lund i VM-troppen er det nå tatt ut tre kvinner og tre herrer i kombinert: Mari Leinan Lund, Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen, Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro.

  Flere skal bli tatt ut den nærmeste tiden og Mari Leinan Lunds yngre søster, Marte Leinan Lund, er blant dem som kjemper om en plass i den norske VM-troppen.

  Mari Leinan Lund
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste