Hopp til innhold

Lindvik med bindingstrøbbel – så slo han resten av hoppeliten

Marius Lindvik tok hevn på Ryoyu Kobayashi og vant i Bischofshofen. Halvor Egner Granerud tok andreplassen.

Austria Ski Jumping World Cup

– Det var deilig! Den smakte fryktelig godt. Jeg har vært så nærme mange ganger her, sier Lindvik på TV2s sending etter seieren.

Lindvik var best etter å ha vært nest best stort sett hele hoppuka. Denne gangen kunne ikke selv Ryoyu Kobayashi gjøre noe med nordmannen.

– Jeg hadde en god idé og god plan før jeg kom til bakken. Jeg er veldig glad, sier Lindvik.

Men det skjedde ikke uten litt dramatikk.

For Lindvik skulle hoppe som fjerde sist i Bischofshofen. Da han skulle flytte seg over til bommen, oppstod det et problem for nordmannen. Han så tilsynelatende ut til å slite med bindingen på skiene, og det tok et par minutter før det ordnet seg.

– Ble et prosjekt på toppen

Men da utstyret var som det skulle, hoppet Lindvik strålende. Han hoppet 133.5 meter, og var dermed med i tetkampen i finaleomgangen.

– Jeg slet litt med å få den inn i skoen, så det ble et prosjekt på toppen der, sier Lindvik om bindingsproblemene.

– Det pleier å være kronglete av og til, men nå måtte jeg ha hjelp. Men fikk den inn til slutt og pustet ut to ganger.

Austria Ski Jumping World Cup

SEIRET: Marius Lindvik stakk av med seieren foran Halvor Egner Granerud.

Foto: Matthias Schrader / AP

Hopptrener Alexander Stöckl var meget imponert over begge hoppene til Lindvik. Hopptreneren mener at Lindvik viste styrke da han først slet med bindingen.

Det er stort, synes jeg. Det er av og til greit å bli litt forstyrret, for da tenker man ikke altfor mye. Men han henter seg inn med et godt hopp, sier Stöckl til NRK.

Nesten for Granerud

Granerud tok altså andreplassen. Men han er ikke helt fornøyd med hvordan sesongen har gått så langt.

– Det smaker omtrent som andreplass i for to dager siden. Jeg har kommet inne i seierstørket. Det er uvant å gå så lenge uten å vinne, sier Granerud på TV 2s sending.

– Men det er veldig mye bedre i dag, når vinneren er norsk, fortsetter fjorårets suverent beste hopper.

Austria Ski Jumping World Cup

DOBBELT NORSK: Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik ble henholdsvis nummer to og nummer én.

Foto: Matthias Schrader / AP

Stöckl mener at Granerud bare mangler noen tekniske småting før han er tilbake i toppen.

Det er fortsatt noen småting som ikke stemmer. Han har masse energi, men han kommer seg ikke over i balansen, mener Stöckl.

Norske skuffelser

Men kronglete var det ikke i hans andre hopp. Han leverte et knallsterkt hopp, med kun tre hoppere etter ham. Verken Granerud eller Kobayashi klarte å måle seg med Lindvik, og dermed fikk han sin seier i Bischofshofen.

Det var også noen av de norske som var uvanlig svake. Verken Daniel André Tande, Johann-André Forfang eller Robert Johansson kjempet om noen god plassering.

Det gjorde for så vidt ikke Fredrik Villumstad heller, men han gjorde et meget sterkt renn i forhold til forventningene. Han tok seg først videre til finaleomgangen, og havnet på 21.-plass til slutt.

Sportsnyheter

Idrettstinget

Høy temperatur før Al-Samarai vant presidentvalget: «Verdensmesterskapet i å snakke stygt»

Både styremedlem Astrid Uhrenholdt Jacobsen og håndballpresident Kåre Geir Lio holdt flammende innlegg før valget i Norges idrettsforbund. Så ble Zaineb Al-Samarai valgt til ny president.

Siste nytt

 • «Grand Slam-seier» for Verstappen – Opptur for Mercedes

  Red Bull-fører Max Verstappen utklasset konkurrentene i søndagens Formel 1 løp i den katalanske hovedstaden.

  Det er tredje gang Verstappen tar en «Grand Slam-seier». Det vil si at han startet i beste startspor, ledet alle rundene, satte beste rundetid og vant løpet.

  Ingen kunne gjøre noe med Verstappen, men Lewis Hamilton (Mercedes) kjørte seg opp til en andreplass, 25-sekunder bak vinneren.

  George Russell sørget for en gledens dag for Mercedes og sikret laget to pallplasser.

  Like bak kom Verstappens lagkamerat Sergio Pérez.

  Max Verstappen
  Foto: Reuters
 • Sykkel: Norsk storeslem i Spania

  Katrine Aalerud (Movistar) vant Vuelta Andalucia sammenlagt etter at hun ble nummer to på den siste etappen, som ble vunnet av Mie Bjørndal Ottestad for det norske landslaget. Ottestad ble nummer to i sammenlagt.

  Aalerud og Ottestad var nummer 2 og 3 i sammendraget før den siste etappen. Det er første seier utenfor Norge for begge to.

  Marte Berg Edseth ble nummer åtte i sammendraget.

  Katrine Aalerud
  Foto: NTB
 • Tilskuer siktet for Hillsborough-harselering

  En tilskuer er siktet etter å ha hatt på seg en støtende drakt som refererte til Hillsborough-tragedien i 1989 under FA-cupfinalen mellom Manchester United og Manchester City lørdag. Det melder NTB.

  På drakten sto tallet 97 og teksten «ikke nok». 97 er antall mennesker som døde som følge av tragedien under semifinalen i FA-cupen mellom Nottingham Forest og Liverpool for 34 år siden.

  Bildet av drakten har blitt flittig delt i sosiale medier, og lørdag kveld opplyste London-politiet at mannen var anholdt for å ha «forstyrret den offentlige orden».

  Søndag er mannen siktet for å «vise truende eller fornærmende skrift som kan oppfattes som trakassering», ifølge BBC. Han må møte i retten mandag

  FA cup finalen juni 2023
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste