Hopp til innhold

Lindvik med bindingstrøbbel – så slo han resten av hoppeliten

Marius Lindvik tok hevn på Ryoyu Kobayashi og vant i Bischofshofen. Halvor Egner Granerud tok andreplassen.

Austria Ski Jumping World Cup

– Det var deilig! Den smakte fryktelig godt. Jeg har vært så nærme mange ganger her, sier Lindvik på TV2s sending etter seieren.

Lindvik var best etter å ha vært nest best stort sett hele hoppuka. Denne gangen kunne ikke selv Ryoyu Kobayashi gjøre noe med nordmannen.

– Jeg hadde en god idé og god plan før jeg kom til bakken. Jeg er veldig glad, sier Lindvik.

Men det skjedde ikke uten litt dramatikk.

For Lindvik skulle hoppe som fjerde sist i Bischofshofen. Da han skulle flytte seg over til bommen, oppstod det et problem for nordmannen. Han så tilsynelatende ut til å slite med bindingen på skiene, og det tok et par minutter før det ordnet seg.

– Ble et prosjekt på toppen

Men da utstyret var som det skulle, hoppet Lindvik strålende. Han hoppet 133.5 meter, og var dermed med i tetkampen i finaleomgangen.

– Jeg slet litt med å få den inn i skoen, så det ble et prosjekt på toppen der, sier Lindvik om bindingsproblemene.

– Det pleier å være kronglete av og til, men nå måtte jeg ha hjelp. Men fikk den inn til slutt og pustet ut to ganger.

Austria Ski Jumping World Cup

SEIRET: Marius Lindvik stakk av med seieren foran Halvor Egner Granerud.

Foto: Matthias Schrader / AP

Hopptrener Alexander Stöckl var meget imponert over begge hoppene til Lindvik. Hopptreneren mener at Lindvik viste styrke da han først slet med bindingen.

Det er stort, synes jeg. Det er av og til greit å bli litt forstyrret, for da tenker man ikke altfor mye. Men han henter seg inn med et godt hopp, sier Stöckl til NRK.

Nesten for Granerud

Granerud tok altså andreplassen. Men han er ikke helt fornøyd med hvordan sesongen har gått så langt.

– Det smaker omtrent som andreplass i for to dager siden. Jeg har kommet inne i seierstørket. Det er uvant å gå så lenge uten å vinne, sier Granerud på TV 2s sending.

– Men det er veldig mye bedre i dag, når vinneren er norsk, fortsetter fjorårets suverent beste hopper.

Austria Ski Jumping World Cup

DOBBELT NORSK: Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik ble henholdsvis nummer to og nummer én.

Foto: Matthias Schrader / AP

Stöckl mener at Granerud bare mangler noen tekniske småting før han er tilbake i toppen.

Det er fortsatt noen småting som ikke stemmer. Han har masse energi, men han kommer seg ikke over i balansen, mener Stöckl.

Norske skuffelser

Men kronglete var det ikke i hans andre hopp. Han leverte et knallsterkt hopp, med kun tre hoppere etter ham. Verken Granerud eller Kobayashi klarte å måle seg med Lindvik, og dermed fikk han sin seier i Bischofshofen.

Det var også noen av de norske som var uvanlig svake. Verken Daniel André Tande, Johann-André Forfang eller Robert Johansson kjempet om noen god plassering.

Det gjorde for så vidt ikke Fredrik Villumstad heller, men han gjorde et meget sterkt renn i forhold til forventningene. Han tok seg først videre til finaleomgangen, og havnet på 21.-plass til slutt.

Siste nytt

 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Her scorer Kolbotn-spilleren direkte fra corner for andre gang

  Kolbotn-spiller Tonje Pedersen leverte to cornere i verdensklasse da Kolbotn knuste Arna-Bjørnar 5–0 onsdag kveld. Pedersen scoret nemlig to mål direkte fra cornermerket.

  Det første corner-målet kom i det 27. minutt. Pedersen skrudde ballen inn mot mål, og på utrolig vis klarte Ida Norstrøm i Arna-Bjørnar-målet å bokse ballen inn i nettet.

  Like før slutt var 27-åringen frempå igjen, og nok en gang fikk Norstrøm problemer med å bokse ballen unna. Dette var Kolbotns femte mål og Pedersens tredje for dagen.

  Den utrolige prestasjonen fikk NRK-legenden Arne Scheie til å heve øyenbrynene.

  – Jeg har sett noe lignende, men det er mange år siden. Det er faktisk over 60 år siden. I nyere tid kan jeg ikke huske å ha sett to direkte fra corner. Det er en unik prestasjon uansett, sier Scheie.

  Kolbotn-spilleren smilte bredt da hun møtte NRK etter kampen. På spørsmål om cornermål er hennes spesialitet, svarer Pedersen:

  – Jeg skal ikke si at jeg har gjort det så veldig mange ganger før. Når vi trener på cornere dagen før kamp, pleier jeg å si at jeg «går for det». Men det er ikke så ofte det går, som regel er det noen som header ballen inn.

  Arna-Bjørnar forblir nummer åtte på tabellen, mens Kolbotn er nummer sju.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste