Lillestrøm oppgitt etter bot: – Straffen er streng sammenlignet med andre saker

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har bøtelagt Lillestrøm for at 16. mai-kampen mot Mjøndalen måtte utsettes med 45 minutter. LSK har anket boten.

Eliteserien 2019, Mjøndalen - LSK (2-2)

MÅTTE UTSETTES: 16. mai-kampen mellom Lillestrøm og Mjøndalen måtte utsettes med 45 minutter etter at LSK kom kraftig forsinket til oppgjøret.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det skriver Lillestrøm på sine hjemmesider. Boten fra Norges Fotballforbund er på 30.000 kroner.

– Vi er skuffet. Det var to trafikkulykker på veien til Mjøndalen som forsinket oss. Vi har svart og redegjort for hvorfor vi ble sene. Vi mener straffen er streng sammenlignet med andre saker, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, til NRK.

– NFFs reglement sier at dere må være på plass tre timer før avspark. Dere beregnet å være på plass en og en halv time før avspark. Var dere klar over denne regelen før kampen?

– Vi er klar over regelen på tre timer, det er en regel alle lag i Eliteserien vet om, men det er også en regel vi har lyst til å utfordre. Jeg tviler på at andre lag rundt Oslo-området praktiserer denne reglen på noen annen måte enn oss, sier han.

Direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, Svein Graff, skriver følgende i en sms til NRK:

– Klubbene står fritt til å foreslå endringer i turneringsbestemmelsene. Forbundsstyret vurderer de konkrete forslagene som kommer innen fristen hver høst når turneringsbestemmelsene for kommende sesong behandles, skriver Graff.

Han understreker at det ikke er konkurranseavdelingen i NFF som fatter beslutning i sakene, men uavhengige utvalgt i form av påtalenemnda og doms- og sanksjonsutvalget.

Bøtelagt etter flaggplanting

Nylig ble Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis ilagt en bot på 7.500 kroner for flaggplantingen i etterkant av 3-0-seieren over Vålerenga tidligere i vår.

Melgalvis flaggplanting

SKAPTE DÅRLIG STEMNING: Aleksander Melgalvis forsøkte å plante et flagg i kunstgresset på Vålerengas hjemmebane.

Foto: Skjermdump Eurosport

Melgalvis tok med seg et LSK-flagg fra egne supportere og forsøkte å plante det i kunstgresset på Vålerengas hjemmebane – til stor irritasjon for hjemmefansen.

I 2016 plantet Rosenborg-spiller Pål André Helland et RBK-flagg på banen i Molde etter at trønderne hadde vunnet seriegull. Den kom aldri til doms- og sanksjonsutvalget.

– Føler dere at dere blir forskjellsbehandlet?

– Vi føler det har vært for strengt i det siste. Vi føler at straffene er for strenge. For eksempel var forslag til sanksjonene fra NFFs påtalenemnd mildere enn sanksjonene Doms- og sanksjonsutvalget kom med, sier Lauritsen.

– Vi behandler alle klubber likt

Sven Olav Larsen, leder av doms og sanksjonsutvalget, er helt uenig i at de forskjellsbehandler.

– Det ligger i sakens natur at vi ikke forskjellsbehandler. Vi behandler alle klubber likt i henhold til regelverket og på bakgrunn av hva man har hatt av saker tidligere. Det å forskjellsbehandle, da må man komme opp med noe konkret, sier Larsen.

– Melgalvis ble bøtelagt for flaggplanting, mens Pål André Helland slapp unna straff da han gjorde noe tilsvarende for en stund siden. Er ikke det et konkret eksempel?

– Helland-saken kom ikke til doms- og sanksjonsutvalget. Den har vi ikke hatt til behandling fordi det var administrasjonen og påtalenemnda som der konkluderte med ikke å sende den videre. Utvalget er bare en domstol som behandler de sakene vi får forelagt, sier Larsen, før han legger til:

– I Melgalvis-saken sier vi at vi ikke har hatt Helland-saken oppe til avgjørelse. Nemnda sier også at vi egentlig ikke er enig i det som ble besluttet av påtalenemnda og NFF den gang.

Siste nytt

 • Mushaga Bakenga til Ranheim

  27-åringen har kontrakt med Tromsø ut året, men blir altso no leigd ut til Ranheim resten av sesongen, melder klubben på sine heimesider. Mush har tidlegare spelt både for Rosenborg, Molde og i Tyskland og Belgia. Han er venta til Trondheim seinare i dag.

  Eliteserien fotball 2019. Tromsø-Bodø/Glimt 1-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Sølvmedalje i prøve-OL

  Helene Næss og Marie Rønningen segla inn til sølvmedalje under prøve-OL i Enoshima i Japan. – Å ta sølv i prøve-OL og vite at vi enno har eit heilt år på å justere oss inn til OL, gir ein veldig god følelse, seier trenar Thomas Guttormsen til Norges seilfobund. Gullet gjekk til laget frå Brasil.

  elene Næss og Marie Rønningen
  Foto: Sailing Energy / Jesus Renedo/SAILING ENERGY

Sendeplan

Kl. Program Kanal