Hopp til innhold

Lillestrøm oppgitt etter bot: – Straffen er streng sammenlignet med andre saker

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har bøtelagt Lillestrøm for at 16. mai-kampen mot Mjøndalen måtte utsettes med 45 minutter. LSK har anket boten.

Eliteserien 2019, Mjøndalen - LSK (2-2)

MÅTTE UTSETTES: 16. mai-kampen mellom Lillestrøm og Mjøndalen måtte utsettes med 45 minutter etter at LSK kom kraftig forsinket til oppgjøret.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det skriver Lillestrøm på sine hjemmesider. Boten fra Norges Fotballforbund er på 30.000 kroner.

– Vi er skuffet. Det var to trafikkulykker på veien til Mjøndalen som forsinket oss. Vi har svart og redegjort for hvorfor vi ble sene. Vi mener straffen er streng sammenlignet med andre saker, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, til NRK.

– NFFs reglement sier at dere må være på plass tre timer før avspark. Dere beregnet å være på plass en og en halv time før avspark. Var dere klar over denne regelen før kampen?

– Vi er klar over regelen på tre timer, det er en regel alle lag i Eliteserien vet om, men det er også en regel vi har lyst til å utfordre. Jeg tviler på at andre lag rundt Oslo-området praktiserer denne reglen på noen annen måte enn oss, sier han.

Direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, Svein Graff, skriver følgende i en sms til NRK:

– Klubbene står fritt til å foreslå endringer i turneringsbestemmelsene. Forbundsstyret vurderer de konkrete forslagene som kommer innen fristen hver høst når turneringsbestemmelsene for kommende sesong behandles, skriver Graff.

Han understreker at det ikke er konkurranseavdelingen i NFF som fatter beslutning i sakene, men uavhengige utvalgt i form av påtalenemnda og doms- og sanksjonsutvalget.

Bøtelagt etter flaggplanting

Nylig ble Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis ilagt en bot på 7.500 kroner for flaggplantingen i etterkant av 3-0-seieren over Vålerenga tidligere i vår.

Melgalvis flaggplanting

SKAPTE DÅRLIG STEMNING: Aleksander Melgalvis forsøkte å plante et flagg i kunstgresset på Vålerengas hjemmebane.

Foto: Skjermdump Eurosport

Melgalvis tok med seg et LSK-flagg fra egne supportere og forsøkte å plante det i kunstgresset på Vålerengas hjemmebane – til stor irritasjon for hjemmefansen.

I 2016 plantet Rosenborg-spiller Pål André Helland et RBK-flagg på banen i Molde etter at trønderne hadde vunnet seriegull. Den kom aldri til doms- og sanksjonsutvalget.

– Føler dere at dere blir forskjellsbehandlet?

– Vi føler det har vært for strengt i det siste. Vi føler at straffene er for strenge. For eksempel var forslag til sanksjonene fra NFFs påtalenemnd mildere enn sanksjonene Doms- og sanksjonsutvalget kom med, sier Lauritsen.

– Vi behandler alle klubber likt

Sven Olav Larsen, leder av doms og sanksjonsutvalget, er helt uenig i at de forskjellsbehandler.

– Det ligger i sakens natur at vi ikke forskjellsbehandler. Vi behandler alle klubber likt i henhold til regelverket og på bakgrunn av hva man har hatt av saker tidligere. Det å forskjellsbehandle, da må man komme opp med noe konkret, sier Larsen.

– Melgalvis ble bøtelagt for flaggplanting, mens Pål André Helland slapp unna straff da han gjorde noe tilsvarende for en stund siden. Er ikke det et konkret eksempel?

– Helland-saken kom ikke til doms- og sanksjonsutvalget. Den har vi ikke hatt til behandling fordi det var administrasjonen og påtalenemnda som der konkluderte med ikke å sende den videre. Utvalget er bare en domstol som behandler de sakene vi får forelagt, sier Larsen, før han legger til:

– I Melgalvis-saken sier vi at vi ikke har hatt Helland-saken oppe til avgjørelse. Nemnda sier også at vi egentlig ikke er enig i det som ble besluttet av påtalenemnda og NFF den gang.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal