NRK Meny
Normal

Lillestrøm nær sensasjon i mesterligaen

Lillestrøm lå lenge an til en sensasjon mot regjerende mester Frankfurt i mesterligaens åttendedelsfinale, men måtte se seg slått på straffesparkkonkurranse.

LSK Kvinner

BOMMET PÅ TO: Sherida Spitse bommet på straffe under kampen og i straffesparkkonkurransen for Lillestrøm i tapet mot Frankfurt.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøms kvinner tapte 2–0 på hjemmebane mot Frankfurt og alle trodde det var over og ut for Norges beste kvinnelag.

Men laget hentet inn ledelsen til Frankfurt i ordinær tid og holdte mesterne helt til straffesparkkonkurranse etter at ekstraomgangene forble målløse

I straffesparkkonkurransen skåret begge lag på sine fire første. På Lillestrøms femte gikk Sherida Spitse frem, spilleren som hadde bommet på en straffe allerede under oppgjøret. Og dessverre for det norske laget skjøt hun utenfor, mens Frankfurt skåret på sin og kunne juble for avansement.

– Sherida er normalt en god straffeskytter, men i dag bommer hun på to. Det vil aldri skje igjen. Vi diskuterte om hun skulle ta den siste straffen, men hun er en god straffeskytter og hun kunne få sin revansje etter den første bommen, men så ble det egentlig bare motsatt, sier assistenttrener Hege Riise etter tapet.

Tok ledelsen tidlig

I bortekampen viste laget tidlig at de ikke kunne avskrives etter tapet på hjemmebane. For allerede etter 14 minutter sendte Emma Lundh gjestene i ledelsen.

– Om vi tenker på at de vant mesterligaen for seks måneder siden, så er prestasjonen vår veldig god. Vi klarer ikke helt å se det nå. Vi er litt forbanna over at vi ikke er i en kvartfinale i mars, men vi gjennomfører en solid kamp og mange spiller på seg stor selvtillit, sier Riise.

Og det var bare starten på det som nesten skulle bli et sensasjonelt comeback.

Først burde Sherida Spitse ha doblet ledelsen på et straffespark etter 29 minutter, men spilleren skjøt rett på keeper.

Lillestrøm lot seg dog ikke knekke av den grunn og styrte kampen videre. Laget var farlige frempå flere ganger i løpet av kampen og etter 71 minutter skulle de i tillegg få juble for nettsus nummer to. Denne gangen var det Marita Skammelsrud Lund som sendte bortelaget opp i 2–0 med et knallhardt skudd.

Målløse ekstraomganger

Det ble også sluttresultatet. Derfor måtte lagene ut i ekstraomganger.

Her vinglet kampen frem og tilbake, men ingen av lagene presterte å få ballen i mål.

Kampen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Her var begge lags fire første skyttere sikre fra krittmerket. Dessverre for Lillestrøm bommet Sherida Spitse på den femte straffen, mens Frankfurt satte sin sikkert i mål.

Dermed ble det Frankfurt som kunne juble for kvartfinale i mesterligaen.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal