Lillestrøm innkaller Kanari-Fansen til oppvaskmøte: – Skader klubbens omdømme

ÅRÅSEN (NRK): Lillestrøm-ledelsen er på sporet av personene som sto bak skandalebanneret på Brann Stadion. Nå vil de ha klare svar.

Robert Lauritsen, daglig leder i Lillestrøm SK

BLÅMANDAG: LSKs daglige leder, Robert Lauritsen, har fått helt andre ting å jobbe med enn han hadde ønsket seg.

Foto: Anders Engeland / NRK

Søndag dukket det opp et banner med teksten «Mind the gap» på tribuneseksjonen der LSK-supporterne sto på Brann Stadion.

Det skjedde halvannen måned etter at en Brann-supporter måtte amputere venstre bein etter å ha havnet i klem mellom perrongen og en T-banevogn i Oslo.

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Å gjøre narr av at en ung fyr skader seg, det er så lavmål. Og du ser hvilke reaksjoner det er. Folk er sjokkert, sa Brann-supporter Gjert Moldestad til NRK søndag kveld.

Får tips om hvem som sto bak

Banner på Brann stadion

SKANDALEBANNERET: LSK-supportene med banneret som vekker avsky i Fotball-Norge.

Foto: Gjert Moldestad

Daglig leder i Lillestrøm, Robert Lauritsen, varslet umiddelbart at han ville til bunns i saken. Mandag morgen startet arbeidet.

– Nå har vi valgt å innkalle Kanari-Fansen. Nå må vi høre hva de tenker å gjøre i sin fan-horde, så får vi se hva vi som klubb gjør i etterkant av det, sier Lauritsen til NRK mandag formiddag.

Foreløpig er ikke LSK-ledelsen sikre på hvem som sto bak, men de er på sporet.

– Det er mange som sender oss meldinger om ulike ting som har skjedd og hvem som har gjort det. Vi må finne det ut eksakt. Men nå ønsker vi først og fremst møte med Kanari-Fansen, sier Lauritsen.

– Må stå for det

Han er heller ikke fornøyd med at talsmann i Kanari-Fansen, Thor-Are Sandli, søndag kveld kom med en annen forklaring på banneret.

– Tanken bak banneret var at det var myntet på våre egne. Vi har klart å bygge opp et lite gap ned til nedrykksstriden gjennom to kjempesterke seiere, sa Sandli til VG.

– De har lagd et banner og det er ingen misforståelse. De viste det fram og må stå for det, sier Lauritsen.

Senere sendte da også Kanari-Fansen en pressemelding til Romerikes Blad, der de skrev:

«Budskapet på banneret kan på ingen måte tolkes som noe annet enn et totalt smakløst forsøk på å gjøre en sak ut av en tragisk ulykke som rammet en ung Brann-supporter tidligere denne sesongen.»

Thor-Are Sandli ønsker ikke å la seg intervjue av NRK mandag.

– Skader omdømmet

– Vi aksepterer ikke sånn oppførsel, det er klubben som blir skadelidende, ikke fansen. Det skader omdømmet til LSK, og er det noe vi ikke trenger nå, er det helt klart det, fastslår Lauritsen om bannersaken.

Han bekrefter at styret i Lillestrøm Sportsklubb allerede har diskutert mulige sanksjoner, men først vil de høre hva supporterklubben selv gjør.

Siste nytt

 • Tyskland vant – Forfang disket

  Norge var lenge med å kjempe om en pallplass i lagkonkurransen fra polske Zakopane, så ble Johann André Forfang disket. Etter trøbbel med dressen, fikk ikke Forfang hoppet sitt andre hopp, og den norske pallsjansen var ødelagt. Tyskland vant foran Østerrike og Polen.

  Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Bjørnstad utenfor pallen

  Espen Bjørnstad klarte ikke å kopiere gårsdagens andreplass i kombinert i estiske Otepää. Han endte på fjerdeplass, men var med i tetkampen hele tiden. Franz-Josef Rehrl fra Østerrike vant, som i går. Jarl-Magnus Riiber ble nummer seks.

  World cup Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Sterk norsk stafettinnsats

  Frankrike vant dagens skiskytterstafett fra tyske Ruhpolding. Tiril Eckhoff gikk en sterk tredje etappe, og tok sekunder på Frankrike i tet, men luka var for stor. Norge ble med det nummer to. Tyskland tok tredjeplassen.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal