LSK-treneren innrømmer at klubben nærmer seg krisetilstand: – Det er grusomt

LILLESTRØM (NRK): LSK skulle «vinne alt» i førstedivisjon. Nå har de ikke vunnet på fem kamper.

Sogndal jubler for scoring

NY NEDTUR: Lillestrøm gikk på nytt tap hjemme mot Sogndal.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm tapte 0–2 på eget gress mot Sogndal og ligger syv poeng bak en plass som gir direkte opprykk.

– I dag er vi for dårlige i nesten alle deler av spillet, sier LSK-trener Geir Bakke til NRK.

– Begynner det å nærme seg krise?

Ja, det er grusomt. Å tape mer enn man vinner er forferdelig. Vi er i førstedivisjon og har en ambisjon om å vinne majoriteten av kampene selvfølgelig, innrømmer treneren.

Skulle vinne alt

Før sesongen startet var selvtilliten på et helt annet nivå.

– Det blir forventninger til at vi skal vinne alle kamper i år. Vi har selv forventninger til at vi skal vinne alle kampene, sa Tobias Salquist i juni.

1. divisjon fotball 2020: Lillestrøm - Sogndal

DÅRLIG KAMP: Lillestrøm startet sesongen med to strake seiere, men har ikke vunnet siden.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Etter syv kamper har laget flere tap enn seiere, og laget er nærmere nedrykk enn direkte opprykk. Det er langt ifra godt nok for et lag som har klare ambisjoner om å rykke rett opp til eliteserien.

– Vi har ikke vært gode nok, en klubb som Lillestrøm skal gjøre det bedre i førstedivisjon, er dommen fra dansken i dag.

Dårlig førsteomgang

Det er primært i angrep kanarifuglene har slitt med bare syv scoringer, mens det i andre enden har sett bedre ut. Men det var ikke tett bakover i kampen mot Sogndal.

Bortelaget tok ledelsen etter et langt innkast som Kristoffer Hoven enkelt headet i mål. Det var ikke spilt 20 minutter før Sogndal doblet ledelsen. Endre Kupen fyrte av fra distanse og ballen gikk via et LSK-bein og i bue inn i mål.

– Vi får det første målet. Det er ofte viktig i kamper, spesielt mot et lag som sliter, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.

Bytter til ingen nytte

LSK-treneren var langt fra fornøyd med førsteomgangen og gjorde tre bytter i pausen. Det ga en liten effekt og Lillestrøm var det førende laget etter hvilen. Blant annet var både Thomas Lehne Olsen og Alexander Sannes svært nære en redusering, men Renze Fij i Sogndal-målet stod godt og hindret forsøkene.

Geir Bakke

INGEN SVAR: LSK-trener Geir Bakke sier han må gå i dybden for å skjønne hvorfor kampen ble som den ble.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

I dag var det å blø for drakta og kjempe for poengene. Det var en skikkelig lagseier. Vi hadde en god keeper bak og stod imot et bra fysisk Lillestrøm. Det er jeg imponert over, sier Sogndal-treneren.

Hjemmelaget fikk aldri den forløsende scoringen og Sogndal tok alle tre poengene som fører dem opp på en fjerdeplass på tabellen. Hjemmelaget forblir på en tiendeplass, fire poeng over Kongsvinger på nedrykksplass.

– I dag er Sogndal bedre enn oss i store perioder og vi leverer ikke bra nok fotball. Vi ser litt bekymret ut med ballen og gjør enkle feil. Sånn skal vi ikke ha det, er konklusjonen fra LSK-treneren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hauge signerte for fem år med Milan

  Jens Petter Hauge har signert en femårskontrakt med den italienske storklubben AC Milan. Både Milan og Bodø/Glimt bekrefter dette på sine nettsider. 20-åringen reiste ned til Milano tirsdag og fullførte de medisinske testene onsdag.

  – Det føles veldig bra, og ikke minst veldig riktig, forteller Hauge til Glimts nettside.

  – Jeg håper å få et internasjonalt nivå på spillet mitt. Jeg føler at jeg kommer inn i en gruppe hvor jeg har noe jeg kan bidra med. Det er en gruppe som er veldig lik Glimt sin, og jeg gleder meg veldig til å starte.

  Dermed blir Hauge lagkamerat med blant annet Zlatan Ibrahimovic. Ryktene om at storklubben var interessert i den nå tidligere Glimt-spilleren, startet etter kvalifiseringskampen i Europaligaen, da Bodø/Glimt møtte den italienske klubben på San Siro. Milan skriver på sine nettsider at Hauge får draktnummer 15.

  Laster Twitter-innhold
 • Sykdom satt en stopper for Moen

  Sondre Nordstad Moen hadde egentlig planer om forbedre sin norske maratonrekord i London søndag, men sykdom har satt en stopper for optimale forberedelser.

  – Jeg var forkjølet i to uker med feber, tette bihuler og sår hals – men det var ikke covid, bare en vanlig høstforkjølelse, sier Moen til NTB.

  Moen forteller at han ikke har løpt så mange maratonøkter og at kroppen ikke har vært like mottakelig for hardt trening. Men torsdag går turen til London, der feltet kun består av eliteløpere.

  Sondre Nordstad Moen
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Usikkerhet før mesterligatrekning

  Torsdag er det trekning til gruppespillet i mesterligaen, men fremdeles er det mye som er uklart. Den største usikkerheten handler om gjennomføringen av gruppespillet, altså om kampene lar seg gjennomføre på de arenaene de blir satt opp på.

  Karantenereglene i de ulike landene kan nemlig gjøre det vanskelig for lagene å fritt krysse landegrensene. Dersom en kamp ikke lar seg spille på det oppsatte stedet, så har hjemmelaget ansvaret for å finne en alternativ arena.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Richard Heathcote / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal