LSK-treneren innrømmer at klubben nærmer seg krisetilstand: – Det er grusomt

LILLESTRØM (NRK): LSK skulle «vinne alt» i førstedivisjon. Nå har de ikke vunnet på fem kamper.

Sogndal jubler for scoring

NY NEDTUR: Lillestrøm gikk på nytt tap hjemme mot Sogndal.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm tapte 0–2 på eget gress mot Sogndal og ligger syv poeng bak en plass som gir direkte opprykk.

– I dag er vi for dårlige i nesten alle deler av spillet, sier LSK-trener Geir Bakke til NRK.

– Begynner det å nærme seg krise?

Ja, det er grusomt. Å tape mer enn man vinner er forferdelig. Vi er i førstedivisjon og har en ambisjon om å vinne majoriteten av kampene selvfølgelig, innrømmer treneren.

Skulle vinne alt

Før sesongen startet var selvtilliten på et helt annet nivå.

– Det blir forventninger til at vi skal vinne alle kamper i år. Vi har selv forventninger til at vi skal vinne alle kampene, sa Tobias Salquist i juni.

1. divisjon fotball 2020: Lillestrøm - Sogndal

DÅRLIG KAMP: Lillestrøm startet sesongen med to strake seiere, men har ikke vunnet siden.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Etter syv kamper har laget flere tap enn seiere, og laget er nærmere nedrykk enn direkte opprykk. Det er langt ifra godt nok for et lag som har klare ambisjoner om å rykke rett opp til eliteserien.

– Vi har ikke vært gode nok, en klubb som Lillestrøm skal gjøre det bedre i førstedivisjon, er dommen fra dansken i dag.

Dårlig førsteomgang

Det er primært i angrep kanarifuglene har slitt med bare syv scoringer, mens det i andre enden har sett bedre ut. Men det var ikke tett bakover i kampen mot Sogndal.

Bortelaget tok ledelsen etter et langt innkast som Kristoffer Hoven enkelt headet i mål. Det var ikke spilt 20 minutter før Sogndal doblet ledelsen. Endre Kupen fyrte av fra distanse og ballen gikk via et LSK-bein og i bue inn i mål.

– Vi får det første målet. Det er ofte viktig i kamper, spesielt mot et lag som sliter, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.

Bytter til ingen nytte

LSK-treneren var langt fra fornøyd med førsteomgangen og gjorde tre bytter i pausen. Det ga en liten effekt og Lillestrøm var det førende laget etter hvilen. Blant annet var både Thomas Lehne Olsen og Alexander Sannes svært nære en redusering, men Renze Fij i Sogndal-målet stod godt og hindret forsøkene.

Geir Bakke

INGEN SVAR: LSK-trener Geir Bakke sier han må gå i dybden for å skjønne hvorfor kampen ble som den ble.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

I dag var det å blø for drakta og kjempe for poengene. Det var en skikkelig lagseier. Vi hadde en god keeper bak og stod imot et bra fysisk Lillestrøm. Det er jeg imponert over, sier Sogndal-treneren.

Hjemmelaget fikk aldri den forløsende scoringen og Sogndal tok alle tre poengene som fører dem opp på en fjerdeplass på tabellen. Hjemmelaget forblir på en tiendeplass, fire poeng over Kongsvinger på nedrykksplass.

– I dag er Sogndal bedre enn oss i store perioder og vi leverer ikke bra nok fotball. Vi ser litt bekymret ut med ballen og gjør enkle feil. Sånn skal vi ikke ha det, er konklusjonen fra LSK-treneren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tarjei Bø knuste lillebror Johannes

  Tarjei Bø tok NM-gull foran lillebror Johannes Thingnes Bø, som ble nummer tre under fellesstarten på Voss. Endre Strømsheim tok sølv. Fellesstarten hadde tre ståendeskytinger. Storebror Bø skjøt fire fulle hus.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Mol og Sørum til EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for sin tredje EM-finale på rad etter seier mot italienske Lupo/Nicolai i semifinalen søndag.

  Nordmennene spilte en jevn kamp, men vant likevel 2-0 i sett (27-25, 21-19).

  Finalen spilles søndag klokken 16.30.

  Mol/Sørum
  Foto: Andrei Golovanov / AP
 • Eckhoff med sin andre NM-seier

  Tiril Eckhoff vant søndag morgen fellesstarten i rulleskiskyting på Voss. Det var Fossum-utøverens andre gull på to dager i mesterskapet.

  Marte Olsbu Røiseland ble nummer to for andre dag på rad, mens Karoline Knotten ble nummer tre.

  Tiril Eckhoff
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal