Lillehammer knuste Lørenskogs NM-håp

Lillehammer (NRK.no): Lillehammer er klare for semifinale i NM etter en suveren 7–1 seier over Lørenskog lørdag. Også Vålerenga og Storhamar er klare for semi'n.

Kenny Corupe

Lørenskog og Kenny Corupe hadde tro på at det var mulig å vinne tre strake mot Lillehammer og ta seg videre til semifinale i NM, men slik gikk et ikke.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

 • Saken oppdateres

Etter fire av potensielt sju kvartfinaler i NM-sluttspillet ledet Lillehammer med 3–1 i seiere. Dermed hadde Lørenskog kniven på strupen, skulle de unngå en tidlig start på sommerferien.

Etter flere jevne kamper som ikke gikk i Lørenskogs favør hadde romerikingene likevel tro på at det var mulig å ta tre strake seiere mot Lillehammer og dermed ta seg til semifinalen i NM.

Til klubbens hjemmeside sa Lørenskog-trener David Livingston før kampen at laget hans måtte score mer for å ha en sjanse mot Lillehammer.

Dineen startet målrush

Laget fra OL-byen hadde derimot andre planer. Det tok riktignok én periode før pucken satt i nettet, ved scoring av Nick Dineen i powerplay, men da var det i gang fra hjemmelagets side i Kristins Hall på Lillehammer.

Få minutter senere finner 24-åringen målet igjen, før Jeff LoVecchio sikret 3–0 ledelse til Lillehammer da andre periode var over.

Snaue to minutter var spilt da Ben Arnt også satte seg på scoringslista og fikk Lørenskogs håp om semifinale i NM til å svinne hen. Som salt i såret puttet Endre Medby rundt seks minutter senere.

Trøstemål til Lørenskog

Selv om gjestene aldri var i nærheten av å hamle opp med Lillehammer måtte de likevel ikke reise målløse fra OL-byen, drøye ti minutter ut i siste periode fikk Peter Messa inn et trøstemål til Lørenskog.

Det hjelper lite. Det sørge Jeff LoVecchio for med sin powerplay-scoring i det 16. minutt, tett etterfulgt av Vegards Spets scoring 18 minutter ut i perioden.

Vålerenga og Storhamar klare

Også Storhamar og Vålerenga ble semifinaleklare lørdag kveld.

Storhamar tok ledelsen 2–0 over Sparta ved Eirik Skadsdammen og Fredrik Lystad Jacobsen i midtperioden. Sparta reduserte ved Andreas Stene kort etter, men nærmere kom ikke Sarpsborg-laget.

Vålerenga levde farlig i det forrige møtet mot Frisk Asker på hjemmebane, men lørdag var det ingen tvil. Vålerenga var oppe i 4–0 før gjestene reduserte i siste periode. Filip Gunnarsson og Brendan Brooke scoret i 1. periode, mens Morten Ask scoret i midtperioden. Jonas Knutsen sto for lagets siste scoring, mens Eivind Andresen sto for Asker-lagets redusering.

Stavanger Oilers ble klare for semifinalen allerede torsdag.

Siste nytt

 • Halden kriget seg til cupfinale

  Halden snøt ØIF Arendal for cupfinalebillett i håndball da de tirsdag kveld gikk opp i ledelsen og vant 27-26 i kampens siste sekund. Det andre cupfinalelaget blir vinneren av onsdagens semifinale mellom Elverum og Bækkelaget.

 • Thorsnes signerte for LSK

  Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

  VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Torsteins sjakkskole
Sport i dag