NRK Meny
Normal

– Jeg sverger på mitt og min families liv, han har ikke tatt noe

Andy Schleck var lynraskt ute og benektet at broren Fränk Schleck kan ha brukt dopingmidler. – Han føler nok at mistanken også rettes mot ham, sier NRKs sykkelkommentator.

CYCLING-BEL-LUX

Brødrene Andy (t.v) og Fränk Schleck har et svært nært forhold. De sykler for samme lag og trener sammen hver eneste dag.

Foto: ERIC LALMAND / Afp

Tirsdag kveld slo nyheten om at Fränk Schleck avla en positiv dopingprøve etter etappen 14. juli ned som en bombe i Tour de France-leiren.

– Jeg sverger på mitt og min families liv, jeg er sikker på at han ikke har tatt noe, uttaler broren og den tidligere Tour de France-vinneren Andy Schleck til Le Parisien.

- Henger sammen som erteris

Andy Schleck snakket med den franske avisen over telefon bare timer etter at saken ble kjent.

– Han uttaler seg nok så fort fordi han føler at mistanken også rettes mot ham, men om det er grunn til det kan man jo ikke vite, sier NRKs sykkelkommentator Jann Post, og utdyper:

– Brødrene henger sammen som erteris og trener sammen hver dag. De planlegger taktikk sammen før ritt og har et utrolig nært bånd. Han føler nok for å forsvare seg selv og familien.

Har sperret av hotellet

Brødrene sykler også for samme lag. Politiet har i kveld sperret av hotellet der laget RadioShack-Nissan bor i Pau. Hotellet er beleiret av journalister, men pressetalsmennene vil ikke si noe om hvorfor det er politimenn på stedet.

– Denne episoden kan sverte Schleck-navnet for alltid. Brødrene er så sammensveiset at man alltid setter dem i sammenheng. Men jeg vil minne på at ingen er skyldig før de er dømt i slike saker, sier tidligere proffsyklist Mads Kaggestad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Cycling Tour De France

Brødrene avbildet sammen med sin mor under fjorårets Tour de France.

Foto: Christophe Ena / Ap

Brødrene fra Luxembourg har dominert sykkelsporten i en årrekke. I fjor ble Andy nummer to og Fränk nummer tre sammenlagt i Tour de France.

Året før ble Andy Schleck tildelt sammenlagtseieren etter at den opprinnelige vinneren Alberto Contador ble tatt for doping.

Gikk selv til politistasjonen

Ifølge pressetalsmann Philippe Maertens i Radioshack-laget forsto ikke Fränk Schleck hvordan han kan ha fått i seg stoffet.

– Hva tror dere? Det var som å få en hammer i hodet for ham. Fränk aner ikke hvor stoffet stammer fra, sa Maertens.

Schleck skal ha reist til politistasjonen i sørfranske Pau etter eget ønske tirsdag kveld.

– Det var Fränk selv som ønsket å reise til politistasjonen. Han ble ikke arrestert, for det var det ingen grunn til, hevdet pressetalsmannen.

Maskeringsstoff

Stoffet som er funnet i urinprøven til Schleck er oppgitt å være Xipamide. Prøven er analysert ved det WADA-akkrediterte laboratoriet i Châtenay-Malabry.

Stoffet er et såkalt maskeringsstoff, som kan brukes til å dekke over andre stoffer. Det kan også brukes til å gå ned i vekt, som kan bidra til at syklister presterer bedre særlig på fjelletapper.

Syklisten har rett til å overvære analyse av B-prøven innen fire dager.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich