Hopp til innhold

Thingnes Bø sønderknust etter totalfiasko

POKLJUKA (NRK): Johannes Thingnes Bø (22) får ikke gå lørdagens jaktstart etter helsprekken torsdag. 22-åringen er ikke til å kjenne igjen i sesongstarten.

Johannes Thingnes Bø

SKUFFET (SE VIDEO): Her fortviler Johannes Thingnes Bø etter fem bom og 64. plass på sprinten i Pokljuka. Han forlot stadion uten å snakke med pressen. (Foto: Helge Tvedten/NRK)

– Det er rett og slett dritkjedelig for Johannes akkurat nå, sier Emil Hegle Svendsen om lagkameraten som endte helt nede på 64. plass torsdag.

Etter fiaskorennet med fem bom sank Johannes Thingnes Bø sammen med hodet i hendene og fortvilte. Starten på VM-sesongen har vært beintøff.

Han gikk gjennom målområdet og satte seg direkte ned ved geværstativet. Samtidig som publikum jublet for gode prestasjoner i løypene, var Thingnes Bø knust over det han presterer om dagen.

64. plassen føyer seg inn i rekken av resultater som ikke har gått hans vei til nå i år.

Johannes Thingnes Bø og Arne Idland

TRØST: Lagleder Arne Idland (svart jakke) trøster Johannes Thingnes Bø etter torsdagens renn.

Foto: Helge Tvedten / NRK

23 bom

På sesongens seks første individuelle renn har 22-åringen bommet 23 ganger. Pallen har han ikke vært i nærheten av (6. plassen i Östersund et lite unntak).

Til sammenligning har Ole Einar Bjørndalen bare ti bom på de samme rennene.

– Sesongstarten har vist at det meste blir avgjort på skytebanen i år. Det er ekstremt god skyting og da må vi alle henge med, inkludert Johannes, sier storebror Tarjei Bø til NRK.

Fem strafferunder på to skytinger torsdag er sesongverste for lillebror Bø. Etter mange minutter med hodet i hendene forlot han stadion uten å snakke med pressen.

– Jeg har hatt mine nedturer jeg også så jeg vet hvordan man skal håndtere det. Jeg skal gi han noen gode tips. Vi er brødre så jeg tror han lytter til meg, sier Bø.

Johannes Thingnes Bø

VERDENSMESTER: I mars ble Johannes Thingnes Bø verdensmester på 10 km sprint i finske Kontiolahti. Torsdag ble han nummer 64 på den samme øvelsen i Pokljuka.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norges mestvinnende

Kontrasten til de siste årene er stor.

Totalt åtte verdenscupseire og ett VM-gull gjør han til Norges mestvinnende løper de to foregående sesongene.

Men nå er han ikke til å kjenne igjen.

Allerede under den første verdenscuprunden i Östersund for to uker siden la han ikke skjul på at noe er galt.

– Jeg er bekymret, sa han til NRK etter 19. plass på 20-kilometeren som Bjørndalen vant.

Tre dager senere var han lettet etter 6. plass på sprinten.

Johannes Thingnes Bø

ÉN SEIER: Her er Johannes Thingnes Bø på standplass under mixed stafetten i Ruhpolding for to uker siden. Det er foreløpig hans eneste seier denne sesongen. Individuelt har han ikke vært på pallen.

Foto: Marie Birkl/TT, Birkl, Marie / NTB scanpix

– Man skulle ikke tro at jeg ble så glad for en 6. plass, men i dag var det befriende å få den faktisk, sa han.

Mister jaktstarten

To verdenscuprunder senere er det fortsatt hans beste plassering i år.

– Dette er skuffende for Johannes med tanke på den fjorårssesongen han hadde med VM-gull og alt, sier Svendsen.

Til lørdag er det jakstart i slovenske Pokljuka, men den får ikke Thingnes Bø gå. Akkurat nå er han rett og slett ikke god nok. Kun de 60 første fra sprinten får stille til start.

– Men han er en harding så han slår nok tilbake fortere enn vi aner, spår storebroren.

Johannes Thingnes Bø endte på 64. plass på dagens sprint. Den fortvilede skiskyteren får dermed ikke gå lørdagens jaktstart.

SE VIDEO: TV-saken om Johannes Thingnes Bøs skuffende sprint i Pokljuka.

Ole Einar Bjørndalen

2. PLASS: Ole Einar Bjørndalen var nær ved å vinne torsdag. Han endte til slutt 15,2 sekunder bak vinneren tyske Simon Schempp. Se video av Bjørndalen skytinger og målgang her.

Siste nytt

 • Skotheim knuste den norske rekorden i tikamp

  Sander Aae Skotheim (20) knuste Markus Rooths norske rekord i tikamp da han fikk 8590 poeng i et stevne i østerrikske Götzis i helgen.

  Rooths bestenotering er på 8307 poeng og ble satt i Italia for litt over ett år siden. Da endte Tjalve-kamerat Skotheim bare ni poeng bak.

  Skotheim satte personlig bestenotering i fire øvelser på vei mot rekord i helgens tikamp i Østerrike. Med det er han også kvalifisert til VM i Budapest i august. Kravet lyder på 8460 poeng. Skotheim ble nummer tre totalt bak canadierne Pierce Lepage (8700 poeng) og Damian Warner (8619).

  Skotheim, som fyller 21 år om noen dager, satte personlig bestetid på 100 meter med 10,76 sekunder. Den tidligere var på 10,88. Også på 400 meter kunne han juble da han løp inn til 47,64. Med det knuste han egen bestetid som var 48,27 før helgen.

  På 110 meter hekk forbedret han seg med 36/100 sekund da klokken stoppet på 14,16. Til slutt knuste han 1500-metertiden sin med sju sekunder da han løp inn til 4.19,39. Han var best av alle i den øvelsen.

  I høyde manglet han bare to centimeter for å tangere sin personlige rekord, men han vant likevel øvelsen klart med et hopp på 2,15 meter. (NTB)

  Friidrett, EM i München
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Stockholm-derby avbrutt etter skandalescener: – En fullstendig jævla katastrofe

  Det ble hett både på banen og på tribunen da Djurgården tok imot byrival AIK søndag kveld. Kampen ble midlertidig stanset i en time.

  Det var kort tid etter at Martin Danielson satte inn 1-0 for vertene, at skandalescenene utspant seg i Stockholm.

  Først fyrte AIK-supporterne av rundt ti knallskudd, før det eskalerte ytterligere da AIKs Axel Björnström fikk rødt kort tre minutter på overtid.

  Flere knallskudd smalt på arenaen, og et dusin bluss ble kastet på gressmatten. Politiet måtte dermed ta seg ut på banen og sto mannsterke foran AIK-supporterne.

  – Det er en fullstendig jævla katastrofe at det ser slik ut, sa fotballekspert Irma Helin Zibanejad på Discovery.

  AIKs Erick Otieno ble også utvist, og lagets ni mann klarte ikke å utligne da kampen startet igjen. Djurgården klatrer dermed opp på 4.-plass på tabellen, sju poeng bak serieleder Malmö, skriver NTB.

  Tribunebråk, Stockholm
  Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB
 • Antony kan rekke FA-cupfinalen

  Manchester United-ving Antony blir trolig klar til neste helgs FA-cupfinale mot Manchester City, opplyser manager Erik ten Hag.

  Brasilianeren måtte ha hjelp av båre for å komme seg av banen etter en duell i Uniteds midtukekamp mot Chelsea, og det var frykt for at skaden var alvorlig.

  – Vi har alle sett hvordan han ble skadd. Det så ikke bra ut, men de første undersøkelsene har vist gode tegn, og det er en god sjanse for at han blir klar til FA-cupfinalen, sa United-manager Erik ten Hag før søndagens kamp, ifølge NTB.

  Manchester United, Antony
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste