NRK Meny
Normal

Tarjei Bø overrasket over lillebrorens utklassingsseier

Norge har fått en ny skiskytterstjerne: Johannes Thingnes Bø (20) utklasset konkurrentene på lørdagens sprint i Frankrike. Storebror Tarjei frykter nå lillebroren i konkurransene frem mot Sotsji-OL.

Johannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Annecy etter fullt hus på begge skytingene. Se begge skytingene og innspurten her!

Alt klaffet for Johannes Thingnes Bø. Han var soleklart lørdagens sprint.

Tarjei

Tarjei Bø er for tiden på høydeopphold i Seiser Alm.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Vi bør alle frykte Johannes i konkurransene fremover. Det ser ut som om han har kommet for å bli. Det var bare et spørsmål om tid før han ble ordentlig god. Men at han skulle knuse konkurrentene slik som han gjorde i dag, er over all forventing, sier Tarjei Bø til NRK.no.

Han fulgte spent lillebrorens superløp fra sofaen på høydeopphold i Seiser Alm. På TV-en fikk han se Johannes gå i mål hele 32.9 sekunder foran tsjekkiske Ondrej Moravec. Franske Martin Fourcade ble nummer tre på hjemmebane.

Dermed har Bø et glimrende utgangspunkt før søndagens jaktstart.

Forrykende tempo

Den norske 20-åringen knallet til fra start og lå i teten hele veien. På standplass var han kjappere enn sin egen skygge, og i sporet knuste han blant annet verdensener Martin Fourcade med flere sekunder.

Lillebror Bø kunne trolig ha vunnet sprinten selv med én strafferunde.

– Jeg har alltid syntes det har vært litt pinlig å se løpere gråte når de har vunnet for første gang, men da jeg skjønte det gikk veien i dag, begynte tårene å presse på, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.no.

20-åringen skjønner ikke helt selv hvordan han klarte å vinne med over et halvminutt på en sprint.

– Det er rart å vinne sitt første verdenscupløp på en sånn måte. Nå er jeg rett og slett stolt, sier den norske vinneren.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Intervju med Johannes Thingnes Bø som vant sitt første verdenscuprenn i Annecy i dag. Hele intervjuet ser du her.

SE VIDEO: Johannes Thingnes Bø strålte i seiersintervjuet etter lørdagens sprint.

Tror broren kan få OL-plass

Stolt var også storebror Tarjei da Johannes gikk over målstreken.

– Han knuser dem jo. Han vinner med over halvminuttet. Det er ikke mange som klarer det i et verdenscupløp, sier Tarjei Bø.

– Tror du Johannes kan få en plass på OL-sprintlaget?

– Det tror jeg helt sikkert. Det er ganske tøff konkurranse om sprint/jaktstart-plassene. Det er vel fem gutter som har vært på pallen i de tre siste verdenscuphelgene – og det er bare fire plasser, svarer storebror Tarjei.

Johannes frykter nå at han skyver Tarjei ut av OL-laget.

– Det kan jo se litt sånn ut. Men det kommer flere sprinter over nyttår, og de kan gjøre det der, smiler Johannes.

Frykter lillebroren

Bø

Johannes Thingnes Bø.

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / NTB scanpix

Tarjei sendte gratulasjonsmelding til Johannes da seieren var et faktum. Telefonsamtalen venter han med til det har roet seg ned rundt den unge vinneren.

– Jeg tror han har det helt fantastisk nå. Jeg husker min første verdenscupseier godt. Dette kommer han til å huske resten av livet. Det er bare å nyte det, svarer Tarjei.

Når han får spørsmål om hvem som har det største talentet av storebror og lillebror, blir Tarjei lattermild:

– Han vant i hvert fall sin første verdenscupseier to år før jeg gjorde det. Han leder jo på meg på det meste, så han er kanskje et større talent.

Berger nummer 12

De andre norske gjorde også et godt løp i de franske skoger. Lars Berger gikk som vanlig fort i sporet, men pådro seg to bom på siste skyting – og falt nedover på resultatlistene. Han ble til slutt nummer 12. Henrik L'Abee-Lund endte på plassen bak.

Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen har valgt å stå over denne verdenscuphelgen.

Bø

Tarjei og Johannes Bø vil trolig kjempe om mange seire i årene som kommer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag