Normal

Lillebror Bø skjøt fullt hus i tett snøvær: – Det er bare å heise flagget

NRKs skiskytterkommentatorer var svært imponert over Johannes Thingnes Bøs (19) innsats på standplass i lørdagens jaktstart i Khanty-Mansijsk.

Snøværet stoppet ikke Johannes Thingnes Bø fra å skyte ned 20 blinker på jaktstarten i Khanty-Mansijsk. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Halvard Hanevold

Johannes Thingnes Bø (19) viste imponerende takter på standplass i Khanty-Mansijsk.

Andreas Stabrun Smith

NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith mente Johannes Thingnes Bø (19) var dagens norske mann i Khanty-Mansijsk.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– 20 treff på lillebror Bø i et verdenscuprenn! Det er bare å gratulere og å heise flagget hjemme i Stryn! sa NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith entusiastisk da Johannes Thingnes Bø skjøt ned 20 av 20 blinker i det tette snøværet i Russland.

Dermed gikk lillebror Bø seg opp 17 plasseringer på resultatlista, og ble til slutt nummer 20 på jaktstarten.

– Her kommer dagens mann sett med norske øyne, sa Stabrun Smith da Thingnes Bø krysset mållinjen.

– Dette som har vært drømmen

I målområdet fikk lillebror Bø gratulasjoner av lagkameratene. Hovedpersonen selv var misfornøyd med farten i sporet, men naturligvis stolt over prestasjonene på standplass.

– Det gikk seigt i sporet. Jeg gikk jo som en dass uti der. Men drømmen har vært å skyte 20 treff i renn. Jeg har ventet på det, så dette var veldig artig, sa Thingnes Bø til NRK.

Han kunne fortelle at han slet med snø i siktet på alle de fire seriene. Dermed måtte han roe seg ned og konsentrere seg ekstra for hvert skudd, noe som tydelig ga resultater.

– Jeg har skutt variabelt i hele år, men jeg kan jo skyte. Jeg må bare bli roligere i nøtta, smilte 19-åringen.

Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø ble nummer 20 på jaktstarten i Khanty-Mansijsk.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Utrolig prestasjon

Tidligere skiskytter og nåværende ekspert i NRK, Halvard Hanevold, var i likhet med kollega Stabrun Smith svært imponert over oppvisningen til lillebror Bø.

– Det er en utrolig prestasjon med 20 treff. Og utrolig gøy, sa Hanevold om Thingnes Bøs skyting.

Halvard Hanevold

Tidligere skiskytter Halvard Hanevold var selv kjent for å være god på standplass. Han mener lillebror Bø leverte en utrolig prestasjon med 20 treff i det tette snøværet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ikke bare er det imponerende av en 19-åring å treffe samtlige 20 blinker i et verdenscuprenn. Det tette snøværet i Khanty-Mansijsk bød dessuten på problemer for mange av de beste. Men ikke lillebror Bø.

– 20 treff i dette snøværet og kaoset er utrolig. Det vitner om hvilket potensial han har, skrøt Hanevold.

Slo Hegle Svendsen

I mål var Thingnes Bø foran VM-kongen Emil Hegle Svendsen (nr. 24), som faktisk startet jaktstarten syv plasseringer foran 19-åringen.

Dermed ble Thingnes Bø også tredje best av de norske, kun slått av storebror Tarjei (nr. 13) og Vetle Sjåstad Christiansen (nr. 11). Sistnevnte skjøt 19 av 20 treff, og fulgte med det opp gårsdagens solide innsats.

Ingen av de norske kunne imidlertid gjøre noe med vinneren Christoph Sumann fra Østerrike. Han og andremann Simon Fourcade (Frankrike) skjøt i likhet med lillebror Bø fullt hus.

Skjøt på feil blink

Tredjemann i mål var den franske verdenscuplederen Martin Fourcade, men han fikk senere besøk av tsjekkeren Michal Slesingr på pallen.

Slesingr lå nemlig godt an før den tredje skytingen, men ble hindret da Andres Birnbacher skjøt på feil blink. Mens Birnbacher skjøt fem treff på Slesingrs skive, ble sistnevnte stående uten blink å skyte på.

Dermed måtte arrangørene for andre dag på rad ta hånd om en slik situasjon. Fredag var det Vetle Sjåstad Christiansen som ble hindret da løperen ved siden av tok hans skive.

Slesingr ble - akkurat som Sjåstad Christiansen - trukket i tid etter målpassering, og kunne til slutt smile over delt tredjeplass på jaktstarten.

 • Se kaoset på standplass her:
  Det var kaos på standplass under jaktstarten i Khanty-Mansijsk. På tredje skyting skal Michal Slesinger til å skyte, men sidemannen, Andreas Birnbacher, skyter allerede på hans skive. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Halvard Hanevold

  Birnbacher skyter fullt på sidemannens skive

Siste nytt

 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Espejord rekker ikke LSK-kampen

  Runar Espejord er tilbake i trening, men Tromsøs toppscorer rekker ikke mandagens kamp mot Lillestrøm. TILs toppscorer har slitt med lysken i lang tid. Ikke siden 25. august har Espejord vært på banen i kamp. Han står med seks mål i Eliteserien.

  Runar Espejord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Norge klatrer én plass på FIFA-rankingen, noe som betyr 52. plass på den ferske oversikten. Belgia og verdensmester Frankrike deler førsteplassen. Bulgaria klatrer på sin side tre plasser og er best plassert av Norges gruppemotstandere på 44.-plass.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg