Lillebror Bø før VM: – Vet ikke hvordan jeg takler det

HOLMENKOLLEN (NRK): Johannes Thingnes Bø (22) har aldri vurdert å bruke en mental trener, men nå åpner han for å få hjelp.

Thingnes Bø

FAVORITT: Johannes Thingnes Bø kommer til Holmenkollen som regjerende verdensmester i sprint.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Djupvik

JOBBET MED NERVENE: Idrettssjef Morten Aa Djupvik og landslaget har brukt mye tid på å forberede seg til presset på hjemmebane.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

22-åringen har seilt opp som Norges store gullfavoritt før VM i Holmenkollen.

Stryningen, som riktig nok har hatt en ustabil sesong, leverte knallsterke løp under VM-oppkjøringen i USA, hvor han blant annet tok sin tiende verdenscupseier.

Samtidig er storbror Tarjei den eneste av lagkameratene som har vært stabil.

Derfor rettes det ekstra mange VM-øyne mot yngstemann.

– Klarer ikke se det for meg

– Jeg er veldig spent på hva som møter oss disse to ukene. Jeg klarer ikke helt å se det for meg. Jeg vet ikke hvordan jeg vil takle å gå renn med så mange norske flagg, sier Bø til NRK.

Skiskytteressets største utfordring ligger på standplass, og 22-åringen har skutt bort flere gode plasseringer – særlig på stående.

Men selv om noe av forklaringen ligger mellom ørene, har lillebror Bø hele tiden vært klar på at han ikke har behov for en mental trener.

Nå åpner han for å prøve det neste sesong.

– Jeg vet jo ikke om det er bedre eller dårligere før jeg har prøvd det. Så jeg gir det nok en mulighet, men det blir nok ikke før til neste år, sier 22-åringen.

Artikkelen fortsetter.

Bø

POPULÆR: Tarjei Bø og resten av skiskytterne møtte pressen i Holmenkollen tirsdag formiddag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

NRK har tidligere skrevet at flere av skiskytterne har trappet opp bruken av mental trener denne sesongen.

Storebror Tarjei har lenge sparret med Britt Tajet Foxell, og han forteller at behovet er størst når resultatene uteblir.

Djupvik: – Jobbet mye med presset

– Det er ikke viktig når alt går på skinner, men bra når det butter litt imot. Det hadde jeg stor suksess med før VM i fjor, påpeker Bø, som slo tilbake fra sjukdom med hele fem VM-medaljer.

Han er ikke så bekymret for Kollen-ropene på standplass.

– Jeg liker litt «trøkk», jeg. Jeg kjenner det selvsagt når jeg skal skyte, men jeg prøver å bruke det til min fordel, sier storebroren.

Idrettssjef Morten Aa Djupvik forteller at landslaget har brukt mye tid på å gjøre nerver til energi i forberedelsene til Oslo-VM.

– Vi har jobbet mye med det som gruppe og lag, og utøverne har jobbet med sin mentale trener. Det viktigste vi gjør nå, er å ta med gleden og entusiasmen som kommer med et VM på hjemmebane, sier Djupvik.

At lillebror Bø foreløpig velger å stå uten mental trener, forklarer han slik:

– Johannes er en ekstrem vinnertype, og han har en stor trygghet og tro på det han har gjort. At du presterer og leverer er den beste mentale treningen og tryggheten du kan ha.

Siste nytt

 • Kroatia klar for EM-semifinale

  Kroatia er klar for semifinale i håndball-EM før de to siste kampene i hovedrunden. Lørdagens 25-24-seier over Tyskland sørget for det. Kroatia og Spania topper tabellen i gruppe I med full pott, seks poeng hver. De er fire foran de nærmeste rivalene, og ettersom kroatene har slått alle de tre lagene som teoretisk kan innhente dem er laget allerede klart for semifinale. (NTB)

  Austria Handball European Championship
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Hayden senket Chelsea på overtid

  Isaac Haydens scoring i fjerde overtidsminutt ga Newcastle 1-0-seier over Chelsea i Premier League lørdag og løsnet gjestenes grep om 4.-plassen.

  Tottenham avga poeng mot Watford tidligere lørdag, mens Manchester United møter tilsynelatende ustoppelige Liverpool søndag.

  Chelsea øynet dermed en mulighet til å stramme grepet om plasseringen som gir mesterligaspill. Frank Lampards menn maktet imidlertid aldri å bryte ned et hardt kjempende hjemmelag, og i stedet forsvant også det ene poenget da Hayden scoret 20 sekunder før tilleggstiden var ute.(NTB)

  Premier League - Newcastle United v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Vant sprintgull i ungdoms-OL

  Nikolai Holmboe tok en klar seier i mennenes langrenssprint i fri teknikk i ungdoms-OL i Lausanne lørdag. Sprint var den første langrennsøvelsen i lekene.

  17-åringen fra Bærums Verk og Hauger seiret foran svenskene Edvin Anger og Albin Åström. Han var best også i kvalifiseringen. Der var tvillingbroren Aleksander Holmboe nest best, men han nådde ikke opp i finalen og endte på sjetteplass.

  Nikolai Holmboe
  Foto: Joel Marklund for OIS / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal