Lille Gibraltar med historisk seier etter nasjonalsang-kluss

Gibraltar hadde tapt 22 av 22 tellende landskamper. Mot Armenia kunne endelig det lille laget juble.

JUBEL: Gibraltars straffescoring ble kampens eneste mot Armenia. Etter oppgjøret var det full jubel.

Laster innhold, vennligst vent..

Gibraltar hadde kun scoret fem offisiell landslagsmål, og sluppet inn hele 107. De siste 22, av 22 tellende, landskampene hadde endt med tap.

I det 23. forsøket, mot Armenia gikk det endelig veien.

Men oppgjøret i gruppe D i nasjonsligaen mellom Armenia og Gibraltar startet riktig nok ikke så bra for gjestene. For før kampstart ble i stedet Liechtenstein sin nasjonalsang spilt for spente spillere fra Gibraltar.

– Gibraltar sitt fotballforbund er meget skuffet, skrev de på Twitter, før de la til at Armenia sitt forbund hadde beklaget hendelsen, og at det også ble beklaget over høyttaleranlegget på stadion i Jerevan.

Laster Twitter-innhold

Det kan nok uansett ikke ha preget spillerne så altfor mye. For fem minutter etter pause scoret Gibraltars forsvarsspiller Joseph Chipolina sitt første landslagsmål, fra straffemerket.

Gjestene stod imot et enormt press fra Armenia, ledet av Henrikh Mkhitaryan. 10 skudd på mål ble alle stoppet. 22 prosent ballinnehav skulle vise seg å holde.

For scoringen ble historisk for det lille laget fra den britiske kolonien med drøyt 34.000 innbyggere.

Jubelscenene var rørende.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Gibraltar har bare vært anerkjent av UEFA siden 2013. De står med kun én seier i en vennskapskamp mot Latvia tidligere i år. I nasjonsligaen har de tapt de to første kampene, mot Makedonia og Liechtenstein. De møter sistnevnte igjen på tirsdag.

Det skal nevnes at de to nasjonalsangene til Gibraltar og Liechtenstein er nærmest identiske, med unntak av at Lichetenstein sin «Oben am Jungen Rhein» har et ekstra refreng mer enn «God save the queen», og teksten er på tysk.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Thingnes Bø fikk revansj

  Det ble seier til Johannes Thingnes Bø på fellesstarten i Anterselva, det siste rennet før VM. Etter å ha tapt sluttspurten mot franske Emilien Jacquelin i går, smakte det trolig ekstra godt med 19 treff og god fart i sporet på fellesstarten.

  På siste skyting stod seieren mellom ham og en annen franskmann, Quentin Fillon Maillet. Begge måtte gå en strafferunde, men nordmannen var sterkest på sisterunden.

  – Det var en veldig fin seier. Det var masse følelser som skulle ut. Jeg slapp litt byrden i dag og hadde det veldig moro, sier han.

  Dette var Thingnes Bø sin fjerde seier for sesongen, hans første på et 20-skuddsløp.

  Fillon Maillet sikret andreplassen, mens Jakov Fak fra Slovenia ble nummer tre.

  Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til nok en fjerdeplass, hans fjerde for sesongen.

  – Fyttikatta, jeg er lei av å komme på fjerdeplass. Men jeg er utrolig fornøyd med å klare å ta Peiffer de siste femti. Jeg har ikke sett mange tilfeller av noen som klarer å gå forbi på dette korte oppløpet, og det var bare så vidt det gikk, sier Christiansen om spurtduellen mot tyske Arnd Peiffer som ble nummer fem.

  Erlend Bjøntegaard viste at han endelig er i form igjen etter ryggtrøbbelet og endte på sjetteplass.

 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Riiber nummer to i Lahti

  Jarl Magnus Riiber nådde ikke opp mot Akito Watabe i søndagens verdenscuprenn i kombinert i Finland. Han måtte nøye seg med 2.-plassen.

  For annet år på rad vant Watabe i Lahti. Japaneren slo Riiber med 10,8 sekunder.

  Den norske storfavoritten greide ikke å svare da Watabe slo til med et rykk halvveis ut i langrennet. Riiber prøvde seg på et siste magedrag på tampen, men det hjalp ikke

  Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro endte på 7.- og 8.-plass.

  Åpningsrenn langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal