NRK Meny
Normal

Liker at andre uttaler seg

Petter Northug jr. har ingen problemer med at andre uttaler seg på hans vegne, til tross for at det kan føre til bråk.

Petter Northug med kula

Petter Northug jubler her for sammenlagtseieren i verdenscupen.

Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Det ble mye styr rundt Petter Northug jr. etter at hans far og manager, John Northug, fortalte Adresseavisen at sønnen vurderte å legge opp etter VM neste år.

Petter Northug jr. tilbakeviste like etterpå at han gikk med slike planer, men han liker allikevel at andre uttaler seg på hans vegne.

- Når jeg skal trene og gjøre forberedelser foran en VM-sesong, så synes jeg det er greit at jeg har fokus på å trene og slappe av. Så får helle andre snakke. Det folk skal ha tak i nå handler ikke så mye om idrett.

- Så selv om det blir bråk vil du heller at andre skal svare?

- Ja, jeg tar litt heller bråk.

- Har et bra team

Det er få idrettsutøvere i Norge som har større press på seg enn Petter Northug jr., men han er sikker på at han har de riktige folkene rundt seg.

- Jeg føler at jeg har et bra team rundt meg og vil ikke gjøre forandringer, sier han.

Og han skryter også av manageren sin.

- Han gjør en fantastisk jobb for meg. Hadde det ikke vært for han hadde jeg aldri stått med OL- og VM-medaljer i dag, sier Petter om sin far John.

Siste nytt

 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08