Like før sjokktapet fikk Williams vite at søsterens drapsmann var løslatt

Serena Williams (36) avslører hva som skjedde rett før hun gikk på sitt største tap i karrieren.

Serena Williams

TAP: Serena Williams takker Johanna Konta etter kampen i San Jose tidligere denne måneden.

Foto: Tony Avelar / AP

I starten av august tapte Williams 1-6, 0-6 for Johanna Konta i WTA-turnering i San Jose i første runde.Aldri hadde hun gått en kamp hvor hun bare vant ett game . Den forrige turneringen hun spilte var Wimbledon, der kom hun til finalen.

Hva hadde skjedd?

Williams forteller i et intervju med Time om nyheten som satte henne ut rett før kampen mot Konta.

– Søsteren min kommer ikke tilbake

36-åringen satt i venterommet ti minutter før kampen og sjekket Instagram. Der fant hun ut at mannen som i 2003 drepte halvsøsteren, Yetunde Price, ble prøveløslatt på grunn av god oppførsel.

Serena Williams 4

TUNGT: Det ble et vanskelig for Serena Williams i San Jose.

Foto: Ezra Shaw / AFP

– Jeg klarte ikke å få det ut av hodet mitt, sier Williams til Times.

Tennisstjernen forteller hun ikke har tilgitt drapsmannen, men at hun prøver å komme dit.

– Uansett hva som skjer så kommer ikke søsteren min tilbake på grunn av god oppførsel. Det er urettferdig at hun aldri vil få muligheten til å gi meg en klem, sier Williams, og fortsetter:

– Jeg vil tilgi. Jeg må komme meg dit. Jeg skal komme meg dit.

– Tankene gikk til barna

Etter kampen, som varte kun 52 minutter, forklarte Williams at hun hadde mange ting å tenke på, men gikk ikke inn på hva som satte henne ut.

– Jeg har så mye å tenke på. Jeg har ikke tid til å bli sjokkert over et tap hvor jeg tydeligvis ikke er på mitt beste akkurat nå, sa hun etter kampen, ifølge ESPN.

Williams tanker hadde altså gått til Prices tre barn, som var fem, ni og elleve år i 2003.

– Det var hardt, for alt jeg tenker på er barna og hva de betyr for meg. Hvor mye jeg elsker dem, sier hun i intervjuet.

– Er ikke hodet med, kan man ikke vinne

Serena Williams serve

VARIERT: Formen til Serena Williams har vært variert siden hun kom tilbake.

Foto: Rob Carr / AFP

Psyken er viktig i all toppidrett, men kanskje særlig i tennis, hvor spillet går så fort og varer over lengre tid, påpeker Eurosports tennisekspert Christer Francke.

– Tennis krever såpass mye, du må være «på» 100 prosent. Det er ikke lett å vinne på dette nivået, særlig ikke med det i tillegg. Du kan alltid spille bra, men du vil ikke vinne, med mindre man er totalt kynisk, sier Francke til NRK.

– Hvis det er dødsfall i familien, klarer ikke folk å prestere. Det har vi sett før. Tenniskamper varer lenge og hvis ikke hodet er med, kan man ikke vinne, sier Francke.

Siden tapet mot Konta har det ikke gått mye bedre for Williams.

Tidligere denne uken tapte hun for Petra Kvitova i andre runde av WTA-turneringen i Cincinnati.

Siste nytt

 • Dobbelt norsk i kvalifiseringen

  Johann André Forfang hoppet lengst av alle og var best i fredagens hoppkvalifisering fra Zakopane. På plassen bak fulgte Robert Johansson. Samtlige av de andre norske hopperne, med unntak av Marius Lindvik, kvalifiserte seg også til søndagens renn.

 • Gustav Valsvik klar for RBK

  Den 25 år gamle midtstopperen spiller for tyske Eintracht Braunschweig, og har nå signert en fireårskontrakt med Rosenborg. Det melder klubben på sine egne hjemmesider.

  Valsvik klar for RBK
  Foto: RBK.NO
 • Bjørnstad på 2.-plass

  Kombinertløperen Espen Bjørnstad spurtet til andreplass under verdenscuprennet i kombinert i Chaux-Neuve i dag. Det er hans første pallplass noensinne. Østerrikske Franz-Josef Rehrl tok sin aller første seier. Jarl Magnus Riiber endte på 7. plass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal