NRK Meny
Normal

Lie Hansen storspilte: – Kneskaden ikke noe problem

KRAKOW/OSLO (NRK): Espen Lie Hansen (26) ble kampens store spiller, da Norge slo Polen på imponerende vis i EM.

Espen Lie Hansen

MÅLFARLIG: Espen Lie Hansen ble toppscorer mot Polen, og nekter å la kneskaden hemme ham.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er moro å se Espen når han kommer i det drivet og setter ballen i mål, sier landslagssjef Christian Berge til NRK, etter at Norge styrte oppgjøret mot Polen inn til 30-28 seier.

Han snakker om Espen Lie Hansen. 26-åringen herjet mot Polen og ble Norges toppscorer med åtte mål.

– Det er gøy når man har dagen og ballene går inn en etter en. Det er en av de morsomste kampene jeg har spilt. Utrolig gøy å få være med på, sier hovedpresonen selv.

Kneproblemer

Østerrike-proffens oppladning til mesterskapet har ikke bare vært enkel. For etter VM i Sverige i 2011 fikk han trøbbel med knærne. Han fikk påvist «jumpers knee» og for å kontrollere smertene, har han fått behandling med sprøyter.

– Kneet har ikke vært noe problem, jeg har jo spilt hele tiden. Sprøytene tar jeg bare innimellom, og det går helt fint. Jeg spiller uansett, hevder han.

Espen Lie Hansen

TØFF: Espen Lie Hansen ga alt både forover og bakover for Norge.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Til VG fortalte han nylig at han vurderer å legge seg under kniven til sommeren, fordi han mener det ødelegger for utviklingene på håndballbanen. Det så uansett ikke ut som knærne var et problem lørdag kveld.

– Det er det beste jeg har sett av ham på lang tid. Han holder oss inne i kampen flere ganger, og har en fantastisk fart og et utrolig bra skudd, sier NRKs håndballekspert, HåvardTvedten.

– Et utolig samhold

Selv om Lie Hansen var en gigant mot ubeseirede polakker, var det en samlet laginnsats som sikret seieren.

– Det er utrolig gøy være med på dette laget. for det er et utrolig samhold her, forteller Lie Hansen.

Lie Hansen er i hvert fall nesten enig med Tvedten, i at Polen-triumfen er noe av det største Norge har gjort på håndballbanen.

– Det er høyt på lista over det største laget har gjort. Det er velidg godt gjort slå Polen på hjemmebane, sier han med et stort smil.

Norge møter Makedonia i den andre kampen i hovedrunden mandag klokken 18.15. Så står Frankrike for tur to dager senere.

Siste nytt

 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal