NRK Meny
Normal

Lewandowski-show: Fem mål på ni minutter

Robert Lewandowski satt på benken frem til pause. Men med ufattelige fem mål i løpet av bare ni minutter i 2. omgang var den polske stjernespissen historisk god.

LEWANDOWSKI

MÅLSNIK: Robert Lewandowski scoret fem mål som innbytter tirsdag.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Det var en ketsjup-effekt av de sjeldne på Allianz Arena i kveld da den sterke Bayern München-spissen begynte å bøtte inn mål. Han hadde vært på banen i fem minutter og 40 sekunder da han satte inn det første målet.

Robert Lewandowski satt på benken frem til pause. Men med ufattelige fem mål i løpet av bare ni minutter i 2. omgang var den polske stjernespissen historisk god.

Se Lewandowskis målshow her. Bilder med tillatelse fra Eurosport.

Snudde kampen

Og målet var svært viktig i seg selv etter at bortelaget hadde tatt ledelsen og var utrolig nær 0-2 målet.

For keeper Manuel Neuer hadde satt hjemmelagets seier i stygg fare da han var på bærtur rundt midtbanesirkelen og misset, da laget allerede lå under 0-1. Men ballen gikk i stolpen på langskuddet fra midtbanen.

Så snudde alt.

Hat-trick på tre minutter

Nøyaktig ett minutt etter det første målet hadde Lewandowski snudd kampen i München med et nydelig skudd. Men fortsatt hadde bare en mindre del av mål-showet startet.

LEWANDOWSKI HYLLET

HYLLET: Robert Lewandowski ble hyllet av lagkameratene etter at han har bøttet inn mål som snudde Wolfsburg-kampen på hodet i løpet av minutter.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Hat-tricket ble fullbyrdet på utrolige 3 minutter og 22 sekunder etter at den polske spissen kjempet inn 3-1 målet. Og da trodde nok de fleste at dette skulle roe seg.

Men Lewandowski fortsatte og bare to minutter senere var 4-1 i nettet etter at han hadde banket inn ballen.

Hans femte mål kom etter 59 minutter og 40 sekunder og det var litt av et mål. På innlegget fra høyre lå Lewandowski sideveis i lufta og banket inn et helt utrolig mål på volley.

Da var det gått nøyaktig ni minutter siden femmåls-showet startet og Bayern München-trener Pep Guardiola ga uttrykk for at han virkelig ikke trodde sine egne øyne på stadion.

Rekorder på løpende bånd

Målene kom i et enormt tempo for Lewandowski og det spekuleres nå i ulike målrekorder. Og den polske spissen tok flere rekorder i kveld.

Statistikksenteret Opta melder at han er den kjappeste femmålsscoreren i Bundesliga-historien. Han er også den første innbytteren som scorer fem mål i en kamp i den tyske toppdivisjonen.

Det er også skrevet at han også scoret det kjappeste hat-tricket i Bundesliga-historien i kveld.

Da Southampton-spilleren Sadio Mane scoret hat-trick på to minutter og 56 sekunder i våres var dette det raskeste hat-tricket i Premier Leagues historie.

Siste nytt

 • Real vann også returkampen

  Real Madrid utan suspenderte Cristiano Ronaldo slo Barcelona 2-0 i returkampen i den spanske supercupen i går kveld. Asensio og Benzema scora.

  Real vann 5-1 samanlagt. Det er første gong på 30 år at Barcelona taper sine to første konkurransekampar i ein sesong.

  Barcelonas sportsdirektør sa etter kampen at signeringane av Liverpools Philippe Coutinho og Dortmunds Ousmane Dembele snart er klare.

  Den spanske ligaen sesongopnar laurdag.

  Real jubel
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: EM feltritt - dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint