Lettet Haver-Løseth til topps: – Jeg trengte dette foran OL

På en dag der de norske guttene røk ut én etter én, tok Nina Haver-Løseth ansvar og vant tirsdagens verdenscuprenn i parallellslalåm i Stockholm.

Sweden Alpine Skiing World Cup

Se finaleomgangen her!

Nina Haver-Løseth tok seg av svenske Frida Hansdotter i semifinalen i Stockholm, men så ut til å få store problemer i finaleduellen mot Wendy Holdener.

Den svetsiske jenta hadde 35 hundredeler å gå på da det hele skulle avgjøres, og ledet også komfortabelt frem til hun gjorde en feil og mistet all farten. Da var det fritt frem for Haver-Løseth.

– Jeg trengte dette foran OL. Jeg trengte den følelsen dette gir meg, Jeg har hatt en tøff sesong, det må jeg innrømme. Det var kult for meg å få et godt renn før jeg skal reise til Sør-Korea, sier Haver-Løseth.

Pallplass nummer syv

Seieren var Spjelkavik-alpinistens andre i verdenscupen og hennes sjuende pallplass totalt, men den første for sesongen.

– Dette er en kul løype som jeg liker. Snøen var helt utrolig i dag, og det passet meg bra. det er også veldig gode vibber her. Jeg elsker det. Svenskene heiet på meg, sier Ålesund-jenta.

– Jeg hadde som mål å gi litt slipp i dag. Jeg kjørte ikke feilfritt, men hadde gode partier der jeg klarte å gi slipp. Det er noe jeg har jobbet med en stund, og nå betalte det seg.

WORLD CUP ALPINT

VANT: Nina Haver-Løseth så ut til å ha trøbbel i finalen, men endte opp øverst på pallen i

Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix

Haver-Løseth er sikret bedre startnummer under OL i Pyeongchang etter den solide poengfangsten tirsdag. Nå reiser hun hjem til Norge et par dager før det er avreise til Sør-Korea.

– Dette var vanvittig gøy for Nina. Hun reddet Norges ære her i dag. Fantastisk moro! sier NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

Herrene sviktet

For blant herrene ble det norske nedturer på rekke og rad. Henrik Kristoffersen møtte tyske Linus Straßer og måtte takke for seg etter første utslagsrunde.

Leif Kristian Nestvold-Haugen røk ut mot østerrikeren Michael Matt, mens Sebastian Foss Solevåg tapte for Luca Aerni (Sveits).

Samme skjebne ble det for Jonathan Nordbotten. Han tapte duellen i åttedelsfinalen mot svenske André Myhrer.

Favoritten Marcel Hirscher (Østerrike) røk ut i kvartfinalen. Ramon Zenhäusern slo hjemmefavoritten Myhrer i finalen og tok med det sin første verdenscupseier.

Siste nytt

 • Tropiske stormer skaper OL-hodebry

  Mandag ble det bekreftet at finalene i surfing flyttes fram som følge av at en ny tropisk storm er ventet å treffe østkysten av Japan tirsdag ettermiddag.

  Allerede har ro- og bueskytter-programmet blitt endret på grunn av den kommende stormen, men sent mandag kveld lokal tid melder kommunikasjonsavdelingen for Tokyo-OL at også surfefinalene er flyttet.

  Det er ventet at den tropiske stormen treffer et sted i Kanto eller Tohoku-regionen øst i landet utover ettermiddagen tirsdag 27. juli. Arrangørene ser det derfor som nødvendig å flytte finalene i surfing fram en dag (fra 28. til 27. juli).

  Det foreligger foreløpig ingen øvrige planer om å flytte andre begivenheter som avholdes tirsdag 27. juli.

  «Vi vil følge med på værsituasjonen for å sikre tryggheten til alle som er involvert i sommerlekene», skriver arrangøren i pressemeldingen.

  (©NTB)

  UDCnnQRqjgA
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Ingebrigtsen-utfordrer trekker seg

  Sølvvinneren fra 1500-meteren i VM i Doha for to år siden, Taoufik Makhloufi, trekker seg fra Tokyo-OL grunnet en kneskade.

  33-åringen fra Algerie var regnet som en mulig utfordrer til å kjempe om edelt metall på 1500-meteren under årets sommerleker i Tokyo.

  Nå bekrefter han selv til nyhetsbyrået AFP at han er nødt til å trekke seg fra lekene, og Jakob og Filip Ingebrigtsen har én utfordrer mindre i medaljekampen.

  Makhloufi tok sølv på både 800- og 1500-meterdistansene under OL i Rio for fem år siden, og sølv på 1500 meter under VM i Doha i 2019. (NTB)

  BpZRpfHbQbw
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Medier: Varane nærmer seg United

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal være svært nær å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens verdens mest anerkjente overgangsguru Fabrizio Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Sky Italias Gianluca Di Marzio, også velkjent for å røpe overganger tidlig, skriver mandag kveld at overgangen er i boks.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal