Ler av Tyskland-stjernens utrolige arm: – Jeg hadde brukket albuen

HAMBURG (NRK): Tysklands venstrekant, Uwe Gensheimer (32), har en arm så bøyelig at den kan bli et mareritt for Norge i semifinalen.

SG Flensburg-Handewitt - Paris St. Germain

VANSKELIG Å FATTE: Armen til Uwe Gensheimer er så bøyelig at det kan være vanskelig å fatte hvordan han får det til.

Foto: Axel Heimken / DPA

– Det blir noen kule bilder av det. Han har en ganske unik skuddarm, sier Gensheimers klubbkamerat i PSG, Sander Sagosen, til NRK.

Han har dermed selv opplevd det tyske trickskudd-vidunderet på nært hold utallige ganger, men å forsøke kopiere Gensheimer tror Sagosen er en dårlig idé.

– Jeg tror ikke så mange skal gjøre det der. Det blir nok ikke så bra.

– Han kan trylle

Gensheimer er hjemmehåpets toppscorer i VM med 42 mål på 59 forsøk, og er med det tyskernes fremste angrepsvåpen.

HANDBALL-WORLD/

MÅLFARLIG: Uwe Gensheimer er Tysklands soleklare toppscorer i VM, med 42 mål på 59 forsøk.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Tyskland er av mange ansett som først og fremst bunnsolide bakover på banen, men om ikke Norge selv finner en forsvarsplan for å stoppe Gensheimer tror NRKs håndballekspert Håvard Tvedten at det fort kan bety trøbbel.

– Han er verdens beste kantspiller og han har noen varianter av skudd som ingen andre i verden har. Han kan trylle med den ballen, og det må vi bare være klar over.

Tvedtens varemerke da han i en årsrekke befant seg på kanten til det norske landslaget, var nettopp trickskuddene.

– Jeg hadde et bra håndledd, men jeg hadde ikke fem ledd i håndleddet slik som han har.

For det ser virkelig ut som om Tyskland-kapteinens høyrearm er konstruert på en helt annen måte enn alle andres.

– Jeg tror jeg hadde brukket albuen, sier Magnus Abelvik Rød, og ler da han får se det spektakulære bildet.

Abelvik Rød

GOD ARM: Magnus Abelvik Rød har selv vist en meget god skuddarm i løpet av verdensmesterskapet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er jo helt sykt hvordan han får til det der.

Duellen som kan avgjørende semifinalen

Også Gøran Johannessen må trekke på smilebåndet av tyskerens skuddteknikk, men velger likevel å sende et lite stikk til den tyske superstjernen.

– Per nå er han vel verdens nest beste venstrekant, sier Johannessen og sikter til lagkamerat Magnus Jøndals VM-prestasjoner.

 • Hør håndballpodkasten «TimeOut» - VM-spesial:

Jøndal har i Herning hatt en nærmest ufattelig uttellingsprosent. Den litt sjenerte Flensburg-spilleren fra Østfold har scoret 46 mål på 51 forsøk.

– I VM har Jøndal vært den beste, og den mest effektive. Forskjellen mellom dem er at Jøndal gjør det veldig enkelt, og setter ballen i mål hver gang. Gensheimer gjør mye mer ut av seg. Han har flere varianter og tar større plass i laget, mener Tvedten.

Jøndal

STANDARD: I VM har det vært mye snakk i det norske laget om Jøndals manglende feiringer etter mål. – Jeg er ikke den som jubler mest. De får en hånd, det får holde. Det er liksom min greie.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

De to venstrekantene kommer nok ikke til å møtes mye på banen i Hamburg fredag kveld, men duellen om hvem som er verdens beste kantspiller kan vippe kampen i favør det ene eller det andre laget.

– Jeg fokuserer på meg selv, sier Jøndal til NRK på spørsmål om hvem som er verdens beste venstrekant.

Han ønsker å la bein og armer snakke for seg selv i Hamburg fra klokken 20.30.

 • Semifinalene i håndball-VM kan du høre på NRK Sport fra klokken 17.30.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Warholm vant to priser

  Karsten Warholm forsynte seg av prisene da Norges største friidrettsprofiler ble hedret for sine prestasjoner i 2019-sesongen onsdag. Verdensmesteren på 400 meter hekk ble kåret til årets mannlige utøver og ble i tillegg tildelt prisen som årets navn kåret av Friidrettens Venner. Warholms treningsmakker Amalie Iuel ble kåret til årets kvinnelige utøver på gallaen i Oslo onsdag, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk prisen som årets forbilde. Stavhopper Pål Haugen Lillefosse fra Fana ble årets unge utøver. Prisen til årets lag gikk til kvartetten Stian Øvergaard Aarvik, Johan Bugge, Torstein Tengsareid og Håkon Skarsholt som tok bronsemedalje under EM i motbakkeløp. Ikke overraskende ble årets øyeblikk 5000-meterfinalen under VM i Doha. Der Norge hadde tre Ingebrigtsen-brødre til start. Den svaksynte sprinteren Salum Kashafali fra Norna-Salhus fikk prisen som årets gjennombrudd. Han ble nylig verdensmester på 100 meter under para-VM, og i tillegg tok han NM-gull på samme distanse på Hamar i sommer. Sleggeveteranen Eivind Henriksen ble hedret som årets lagspiller. (NTB)

  Årets mannlige utøver
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Gattuso ny Napoli-trener

  Carlo Ancelotti fikk sparken fra Napoli i går, til tross for å ha ledet klubben til 16.-delsfinalen i mesterligaen etter 4-0 seieren over Genk i går. I dag ble Gennaro Gattuso presentert som ny Napoli-trener. Den tidligere AC Milan-trenerens store utfordring blir å lede laget opp fra en syvendeplass inn til en plass som gir mesterligaspill neste sesong. – Det er flaut å se Napoli der vi er på tabellen. Dette laget har det som trengs for å ta en topp fire plassering, sier den nybakte Napoli-treneren.

  Gennaro Gattuso ny Napoli-trener
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal