NRK Meny
Normal

Johaug ler av Kowalczyks taktikkeri

GARDERMOEN (NRK): Therese Johaug og Marit Bjørgen tror ikke på Justyna Kowalczyk når den polske skistjernen sier hun skal prioritere ski-VM fremfor Tour de Ski.

Både Therese Johaug og Marit Bjørgen er skeptiske til Justyna Kowalczyks utsagn om at hun ikke vil satse på årets Tour de Ski

VIDEO: -Tror ikke på det før jeg ser det.

Justyna Kowalczyk i Holmenkollen

Justyna Kowalczyk har vært de norske langrennsløpernes argeste konkurrent de siste årene. De tror den polske skistjerne vil hevde seg i toppen av Tour de Ski i år igjen.

Foto: SCANPIX NORWAY / Reuters

– Jeg tror nok at når hun stiller på startstreken i Tour de Ski, vil hun gå fort og prøve å vinne i år også. Jeg skal se det først, før jeg tror det, sier Therese Johaug til NRK.

Den norske skiløperen har nemlig ikke særlig tro på Justyna Kowalczyk når den polske løperen sier hun har fullt fokus på ski-VM i februar, og at Tour de Ski derfor skal brukes som trening.

Bjørgen tviler

NRK møtte to langrennsjenter i meget godt humør på Gardermoen torsdag morgen. Johaug kunne ikke annet enn å bryte ut i latter da NRK spurte henne om Justyna Kowalczyk.

Johaug tror Kowalczyk blir en av de tøffeste sammenlagtkonkurrentene når Tour de Ski starter i romjula.

– Vi skal ikke se bort fra at Kowalczyk, Charlotte Kalla og mange av de andre utenlandske. Det er mange som kan hevde seg helt i toppen, sier Johaug.

Heller ikke Marit Bjørgen har nevneverdig tro på Kowalczyk som sier hun skal bruke Tour de Ski som trening frem mot ski-VM i februar.

– Nei. Jeg regner med at Kowalczyk har lyst til å gå for å vinne når hun får på seg startnummeret. Hun kommer ikke til å gi seg lett, sier Bjørgen til NRK.

Drømmer om seier

Kowalczyk har vunnet Tour de Ski de tre siste sesongene. Det har ennå ikke vært noen norsk vinner av touren som for første gang ble arrangert i 2006/2007-sesongen.

– Vi har prestert utrolig bra i mesterskap og minitourer og burde ha potensial til å vinne, men vi har ikke klart det. Det er helt utrolig egentlig. men vi gyver løs og prøver i år igjen, sier Bjørgen.

Norges skidronning drømmer om endelig å kunne juble for sammenlagtseier i Tour de Ski.

– Det er det jeg mangler. Det er drøm å bli den første nordmannen som vinner Tour de Ski. Man må gjøre alt riktig og lykkes i alle konkurransene i touren, sier Bjørgen.

Johaug heier på Bjørgen

Det er ikke bare Bjørgen som drømmer om Tour de Ski-triumf. Det gjør også Therse Johaug – men hun unner også sin norske konkurrent seieren.

– Jeg tror nok hun er veldig sugen på å prøve å ta serien i Tour de Ski. Jeg håper virkelig at hun klarer det. Det unner jeg henne virkelig, sier Johaug.

– Så da unner du deg selv en andreplass?

– Hehe. Jeg går selvsagt for å prøve å nå toppe av pallen jeg også. Men om ikke jeg klarer det, håper jeg virkelig at Marit klarer det.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal