NRK Meny
Normal

Johaug ler av Kowalczyks taktikkeri

GARDERMOEN (NRK): Therese Johaug og Marit Bjørgen tror ikke på Justyna Kowalczyk når den polske skistjernen sier hun skal prioritere ski-VM fremfor Tour de Ski.

Både Therese Johaug og Marit Bjørgen er skeptiske til Justyna Kowalczyks utsagn om at hun ikke vil satse på årets Tour de Ski

VIDEO: -Tror ikke på det før jeg ser det.

Justyna Kowalczyk i Holmenkollen

Justyna Kowalczyk har vært de norske langrennsløpernes argeste konkurrent de siste årene. De tror den polske skistjerne vil hevde seg i toppen av Tour de Ski i år igjen.

Foto: SCANPIX NORWAY / Reuters

– Jeg tror nok at når hun stiller på startstreken i Tour de Ski, vil hun gå fort og prøve å vinne i år også. Jeg skal se det først, før jeg tror det, sier Therese Johaug til NRK.

Den norske skiløperen har nemlig ikke særlig tro på Justyna Kowalczyk når den polske løperen sier hun har fullt fokus på ski-VM i februar, og at Tour de Ski derfor skal brukes som trening.

Bjørgen tviler

NRK møtte to langrennsjenter i meget godt humør på Gardermoen torsdag morgen. Johaug kunne ikke annet enn å bryte ut i latter da NRK spurte henne om Justyna Kowalczyk.

Johaug tror Kowalczyk blir en av de tøffeste sammenlagtkonkurrentene når Tour de Ski starter i romjula.

– Vi skal ikke se bort fra at Kowalczyk, Charlotte Kalla og mange av de andre utenlandske. Det er mange som kan hevde seg helt i toppen, sier Johaug.

Heller ikke Marit Bjørgen har nevneverdig tro på Kowalczyk som sier hun skal bruke Tour de Ski som trening frem mot ski-VM i februar.

– Nei. Jeg regner med at Kowalczyk har lyst til å gå for å vinne når hun får på seg startnummeret. Hun kommer ikke til å gi seg lett, sier Bjørgen til NRK.

Drømmer om seier

Kowalczyk har vunnet Tour de Ski de tre siste sesongene. Det har ennå ikke vært noen norsk vinner av touren som for første gang ble arrangert i 2006/2007-sesongen.

– Vi har prestert utrolig bra i mesterskap og minitourer og burde ha potensial til å vinne, men vi har ikke klart det. Det er helt utrolig egentlig. men vi gyver løs og prøver i år igjen, sier Bjørgen.

Norges skidronning drømmer om endelig å kunne juble for sammenlagtseier i Tour de Ski.

– Det er det jeg mangler. Det er drøm å bli den første nordmannen som vinner Tour de Ski. Man må gjøre alt riktig og lykkes i alle konkurransene i touren, sier Bjørgen.

Johaug heier på Bjørgen

Det er ikke bare Bjørgen som drømmer om Tour de Ski-triumf. Det gjør også Therse Johaug – men hun unner også sin norske konkurrent seieren.

– Jeg tror nok hun er veldig sugen på å prøve å ta serien i Tour de Ski. Jeg håper virkelig at hun klarer det. Det unner jeg henne virkelig, sier Johaug.

– Så da unner du deg selv en andreplass?

– Hehe. Jeg går selvsagt for å prøve å nå toppe av pallen jeg også. Men om ikke jeg klarer det, håper jeg virkelig at Marit klarer det.

Siste nytt

 • Graabak går ut først

  Det norske laget har et veldig godt utgangspunkt før langrennet etter at hopprennet ble avlyst. Jørgen Graabak går ut først, mens Jarl Magnus Riiber skal ta ryggen til lagkameraten. Luis Lehnert går ut som nummer tre, mens Jan Schmid også er i teten med 7. beste utgangspunkt.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart, menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart menn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
Vinterstudio