Hopp til innhold

Leknessund blir Uno-X-rytter

Andreas Leknessund returnerer til Norge og Uno-X fra og med neste sesong.

– Jeg har mange venner der, det er et lag som er i veldig god vekst og jeg ønsker å være en del av det. Da ble det naturlig, sier han til NRK.

24-åringen fra Tromsø, som de siste tre sesongene har syklet for det nederlandske laget Team DSM, vender med det tilbake til laget hvor han startet sin proffkarriere.

– Da jeg forlot laget, forlot jeg et utviklingslag. Jeg var en gutt som ønsket å dra ut og sykle på World Tour-en. I løpet av de tre årene har laget blitt såpass mye større og mer solid, ambisjonsnivået har blitt vesentlig høyere, så nå vet jeg at det kommer til å bli bra. At de har syklet Tour de France, viser alvoret de legger i det, påpeker han.

– Det var utrolig viktig og ønskelig for oss å få hjem Andreas Leknessund. Vi kjenner på at han er vår, og det er klart at det nivået han har tatt, måten han vant Artic Race of Norway på i fjor, hvordan tok soloseieren i Sveits rundt, og ikke minst det han holdt på med i Italia i år, så stadfester han at han har tatt et helt nytt nivå. Det nivået ønsker vi å være med på, sier lagsjef Jens Haugland til NRK.

Leknessund, som fikk fem dager i den rosa ledertrøyen under årets Italia rundt, har signert en treårskontrakt med det norsk/danske-laget.

Signeringen av 24-åringen kommer samme dag som Uno-X annonserte at den danske stjernen Magnus Cort også blir en del av laget fra 2024.

Samtidig som de henter de to profilene, virker Torstein Træen til å være på vei ut av laget. Landevei skrev tirsdag morgen at klatrespesialisten skal være på vei til Bahrain-Victorious-laget.

– Torstein har mange beilere etter seg. Vi støtter ham i det han gjør, og vi har hele tiden sagt at vi står bak ham. Vi har hatt en veldig åpen dialog med Torstein om alternativene og mulighetene han har. Vi har prøvd å si vår mening, om det betyr litt for ham. Men han er nok på vei ut i den enda større verdenen, forteller Haugland.

Andreas Leknessund.
Foto: AP

Siste nytt

 • Strand Larsen reddet sårt tiltrengt Celta Vigo-poeng

  Celta Vigo har ikke vunnet en ligakamp på ti strake ligakamper siden 1. september. Mandag ble det 1-1 og ett poeng mot Cadiz takket være landslagsspiss Jørgen Strand Larsen.

  Celta Vigo er i akutt poengnød i spansk fotball. Åtte poeng på de første 14 kampene var fasiten foran mandagens hjemmekamp. Sist det så like mørkt ut på samme tidspunkt i sesongen var helt tilbake i 1943.

  Mandag havnet Strand Larsen og lagkameratene også bakpå da Christopher Ramos sendte gjestene Cadiz i ledelsen etter kun 16 minutters spill.

  Tolv minutter etter pause satt utligningen signert Strand Larsen. Et innlegg inn foran mål havnet hos nordmannen på bakerste stolpe, og østfoldingen skled ballen inn i nettet.

  Nordmannen ble byttet ut på overtid.

  Det ene poenget betyr at Celta Vigo fortsatt er under nedrykksstreken. Trøsten er at det skiller kun to poeng opp til Mallorca på trygg grunn.

  (©NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Fanny Jahre er død

  Konen til Espen «Shampo» Knutsen, Fanny Jahre, er død.

  Det kommer frem i en dødsannonse i Aftenposten. Hun døde uventet 28. november, 45 år gammel.

  «Et hjerte av godhet har sluttet å slå. Savnet og minnene vil for alltid bestå.», skriver familien.

  Paret giftet seg 30. desember i 2012 og flyttet tidligere i år til Sveits, hvor Jahre døde. Sammen har de barna Marius (11) og Mille (9).

  Knutsen er en av tidenes beste norske ishockeyspillerne og spilte nesten 200 NHL-kamper for Columbus Blue Jackets og Anaheim Mighty Ducks. Senere har han vært trener for Vålerenga Hockey i to perioder.

  Jahre er datter av skipsreder Jørgen Jahre jr. og Kari Anette Jacobsen og spilte tidligere håndball for Runar.

 • Ny prestisjefull pris til Haaland

  Erling Braut Haaland ble under en fotballgalla i italienske Torino mandag kåret til den beste spilleren i europeisk fotball over 21 år.

  Bak den årlige kåringen står den italienske fotballavisen Tuttosport.

  – For en stor ære å få denne prisen. Stort tusen takk for den, skriver Haaland på Instagram mandag kveld med et bilde av prisen.

  I juryen som stemte fram vinneren satt legender som Edvin Van Der Sar, Alessandro Costacurta, Samuel Eto'o, Andrej Sjevtsjenko, Manuel Rui Costa og Pavel Nedved.

  Haaland var ikke tilstede under fotballgallaen i Italia, men takket for prisen i en forhåndsinnspilt videohilsen.

  Karim Benzema stakk av med prisen i fjor, mens Robert Lewandowski gikk til topps i 2020 og 2021.

  (©NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal