NRK Meny
Normal

Vardy tilbake i storslag da Leicester sjokkerte Manchester City

Leicester-manageren sa det enkelt etter Jamie Vardys tre mål i nedsablingen av Manchester City lørdag kveld: – Velkommen tilbake.

SOCCER-ENGLAND-LEI-MCI/

I FORM: Fjorårets store komet i Premier League, Jamie Vardy, scoret like greit tre mål mot Manchester City. Denne sesongen har ikke vært like sterk for måltyven, men mot Manchester City var han god.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var det ekte Leicester vi så i dag. Kanskje fordi vi har spilt så dårlig i de siste kampene våre, men i dag var vi sterke, sier Leicester-manager Claudio Ranieri til BBC.

Fjorårets ligamester Leicester har vært inne i en svak periode i Premier League, og ligger av den grunn på nedere halvdel av tabellen. Men mot Manchester City slo de voldsomt tilbake.

Leicester pangåpnet og satte tre scoringer før 20 minutter var spilt. Til slutt vant de 4-2.

Sa «velkommen tilbake» til Vardy

Manageren gledet seg spesielt over å se Jamie Vardy tilbake i godt, gammelt slag.

– Jeg er veldig glad på Jamies vegner. Da han avsluttet sa jeg «velkommen tilbake», sier Ranieri.

Vardy har vært en av spillerne som har gitt ansikt til Leicesters dalende formkurve de siste månedene. I fjor var han en målgarantist, men før denne helgen hadde han kun to mål i denne sesongen av Premier League.

Den statistikken skulle han virkelig pynte på mot Manchester City.

Vardy satte inn 1-0 allerede etter tre minutter da han alene med Claudio Bravo var sikker som få. Andy King skrudde ballen i mål kun to minutter senere, og før 20 minutter var passert hadde Vardy scoret sitt andre etter et glimrende gjennomspill av Riyad Mahrez.

Manchester City sto sjokkerte igjen, men laget var aldri i nærheten av å true ledelsen.

I stedet satte Vardy inn sitt tredje for kvelden da han etter 78 minutter snappet opp en horribel feilpasning fra John Stones.

Fra skrått hold satte han inn scoringen via stolpen. Ballen snek seg så vidt over linjen, men takket være mållinjeteknologien var det aldri noen tvil om at ballen faktisk var i mål før Bacary Sagna klarerte ballen vekk.

FBL-ENG-PR-LEICESTER-MAN CITY

Vardy scorer ett av sine tre mål.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Redusering

Aleksandar Kolarov reduserte til 1-4 like etter på et vakkert frispark, men Claudio Ranieri og hans menn kunne til slutt juble for en sterk trepoenger til tross for at Nolito satte inn 2-4 på overtid.

Dermed gikk Manchester-laget på sitt tredje tap for sesongen, mens Leicester klatret til 14.-plass på tabellen.

Etter kampen kunne ikke Manchester City-manager Pep Guardiola annet enn å rose Leicester.

– Nå må vi bare analysere hva som har skjedd, se på det mentale, og så må vi prøve igjen, sier han i et intervju vist på TV 2.

Resultatet gjør at Manchester City på fjerdeplass har fire poeng opp til serieleder Arsenal. Dersom Chelsea vinner sin kamp søndag, vil det være sju poeng opp til tabelltopp for Guardiola og hans gulljagende mannskap.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • L'Abée-Lund er blitt matforgiftet

  Skiskytter Henrik L'Abée-Lund er blitt matforgiftet i Frankrike og går ikke fredagens sprint i Annecy-Le Grand-Bornand. Det bekrefter skiskytterforbundet overfor NRK. L'Abée-Lund ble nummer fem på sprinten i Hochfilzen forrige uke.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo
EM svømming
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge