NRK Meny
Normal

Vardy tilbake i storslag da Leicester sjokkerte Manchester City

Leicester-manageren sa det enkelt etter Jamie Vardys tre mål i nedsablingen av Manchester City lørdag kveld: – Velkommen tilbake.

SOCCER-ENGLAND-LEI-MCI/

I FORM: Fjorårets store komet i Premier League, Jamie Vardy, scoret like greit tre mål mot Manchester City. Denne sesongen har ikke vært like sterk for måltyven, men mot Manchester City var han god.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var det ekte Leicester vi så i dag. Kanskje fordi vi har spilt så dårlig i de siste kampene våre, men i dag var vi sterke, sier Leicester-manager Claudio Ranieri til BBC.

Fjorårets ligamester Leicester har vært inne i en svak periode i Premier League, og ligger av den grunn på nedere halvdel av tabellen. Men mot Manchester City slo de voldsomt tilbake.

Leicester pangåpnet og satte tre scoringer før 20 minutter var spilt. Til slutt vant de 4-2.

Sa «velkommen tilbake» til Vardy

Manageren gledet seg spesielt over å se Jamie Vardy tilbake i godt, gammelt slag.

– Jeg er veldig glad på Jamies vegner. Da han avsluttet sa jeg «velkommen tilbake», sier Ranieri.

Vardy har vært en av spillerne som har gitt ansikt til Leicesters dalende formkurve de siste månedene. I fjor var han en målgarantist, men før denne helgen hadde han kun to mål i denne sesongen av Premier League.

Den statistikken skulle han virkelig pynte på mot Manchester City.

Vardy satte inn 1-0 allerede etter tre minutter da han alene med Claudio Bravo var sikker som få. Andy King skrudde ballen i mål kun to minutter senere, og før 20 minutter var passert hadde Vardy scoret sitt andre etter et glimrende gjennomspill av Riyad Mahrez.

Manchester City sto sjokkerte igjen, men laget var aldri i nærheten av å true ledelsen.

I stedet satte Vardy inn sitt tredje for kvelden da han etter 78 minutter snappet opp en horribel feilpasning fra John Stones.

Fra skrått hold satte han inn scoringen via stolpen. Ballen snek seg så vidt over linjen, men takket være mållinjeteknologien var det aldri noen tvil om at ballen faktisk var i mål før Bacary Sagna klarerte ballen vekk.

FBL-ENG-PR-LEICESTER-MAN CITY

Vardy scorer ett av sine tre mål.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Redusering

Aleksandar Kolarov reduserte til 1-4 like etter på et vakkert frispark, men Claudio Ranieri og hans menn kunne til slutt juble for en sterk trepoenger til tross for at Nolito satte inn 2-4 på overtid.

Dermed gikk Manchester-laget på sitt tredje tap for sesongen, mens Leicester klatret til 14.-plass på tabellen.

Etter kampen kunne ikke Manchester City-manager Pep Guardiola annet enn å rose Leicester.

– Nå må vi bare analysere hva som har skjedd, se på det mentale, og så må vi prøve igjen, sier han i et intervju vist på TV 2.

Resultatet gjør at Manchester City på fjerdeplass har fire poeng opp til serieleder Arsenal. Dersom Chelsea vinner sin kamp søndag, vil det være sju poeng opp til tabelltopp for Guardiola og hans gulljagende mannskap.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal