NRK Meny
Normal

Vardy tilbake i storslag da Leicester sjokkerte Manchester City

Leicester-manageren sa det enkelt etter Jamie Vardys tre mål i nedsablingen av Manchester City lørdag kveld: – Velkommen tilbake.

SOCCER-ENGLAND-LEI-MCI/

I FORM: Fjorårets store komet i Premier League, Jamie Vardy, scoret like greit tre mål mot Manchester City. Denne sesongen har ikke vært like sterk for måltyven, men mot Manchester City var han god.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var det ekte Leicester vi så i dag. Kanskje fordi vi har spilt så dårlig i de siste kampene våre, men i dag var vi sterke, sier Leicester-manager Claudio Ranieri til BBC.

Fjorårets ligamester Leicester har vært inne i en svak periode i Premier League, og ligger av den grunn på nedere halvdel av tabellen. Men mot Manchester City slo de voldsomt tilbake.

Leicester pangåpnet og satte tre scoringer før 20 minutter var spilt. Til slutt vant de 4-2.

Sa «velkommen tilbake» til Vardy

Manageren gledet seg spesielt over å se Jamie Vardy tilbake i godt, gammelt slag.

– Jeg er veldig glad på Jamies vegner. Da han avsluttet sa jeg «velkommen tilbake», sier Ranieri.

Vardy har vært en av spillerne som har gitt ansikt til Leicesters dalende formkurve de siste månedene. I fjor var han en målgarantist, men før denne helgen hadde han kun to mål i denne sesongen av Premier League.

Den statistikken skulle han virkelig pynte på mot Manchester City.

Vardy satte inn 1-0 allerede etter tre minutter da han alene med Claudio Bravo var sikker som få. Andy King skrudde ballen i mål kun to minutter senere, og før 20 minutter var passert hadde Vardy scoret sitt andre etter et glimrende gjennomspill av Riyad Mahrez.

Manchester City sto sjokkerte igjen, men laget var aldri i nærheten av å true ledelsen.

I stedet satte Vardy inn sitt tredje for kvelden da han etter 78 minutter snappet opp en horribel feilpasning fra John Stones.

Fra skrått hold satte han inn scoringen via stolpen. Ballen snek seg så vidt over linjen, men takket være mållinjeteknologien var det aldri noen tvil om at ballen faktisk var i mål før Bacary Sagna klarerte ballen vekk.

FBL-ENG-PR-LEICESTER-MAN CITY

Vardy scorer ett av sine tre mål.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Redusering

Aleksandar Kolarov reduserte til 1-4 like etter på et vakkert frispark, men Claudio Ranieri og hans menn kunne til slutt juble for en sterk trepoenger til tross for at Nolito satte inn 2-4 på overtid.

Dermed gikk Manchester-laget på sitt tredje tap for sesongen, mens Leicester klatret til 14.-plass på tabellen.

Etter kampen kunne ikke Manchester City-manager Pep Guardiola annet enn å rose Leicester.

– Nå må vi bare analysere hva som har skjedd, se på det mentale, og så må vi prøve igjen, sier han i et intervju vist på TV 2.

Resultatet gjør at Manchester City på fjerdeplass har fire poeng opp til serieleder Arsenal. Dersom Chelsea vinner sin kamp søndag, vil det være sju poeng opp til tabelltopp for Guardiola og hans gulljagende mannskap.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Polen - Colombia
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Colombia