NRK Meny
Normal

Leicester fem poeng unna det sensasjonelle ligagullet

Leicester er et skritt nærmere ligaseier etter å ha valset over Swansea på hjemmebane, selv med storscorer Jamie Vardy på tribunen.

Britain Soccer Premier League

JUBEL: Leonardo Ulloa smilte bredt etter å ha sikret 3-0-ledelse til Leicester.

Foto: Rui Vieira / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
 • Saken oppdateres

Leicester har ikke tapt mot Swansea på King Power Stadium siden 1950-tallet. Å bryte denne historiske trenden virket langt ifra aktuelt i en sesong der foxes kjemper om ligaseieren i England, med Tottenham jagende bak.

Men spenningen var absolutt til stede i og med at Leicester måtte klare seg uten storscorer Jamie Vardy som var ute med suspensjon etter kampen mot West Ham forrige uke.

Ulloa tok ansvar

Etter ti minutter kunne hjemmepublikumet senke skuldrene noe. Etter en stor forsvarsfeil av de hvitkledde, nærmest dyttet Jose Ulloa ballen i mål og vertene i ledelse.

Bare 20 minutter senere headet Riyad Mahrez inn sitt 17. mål for sesongen etter frispark fra Danny Drinkwater. Ulloa sikret 3-0 i det 60. minutt før Marc Albrighton kronet foxes åttende kamp uten tap på rad uten tap med 4-0 fem minutter før slutt.

Skal gjøre drømmen om til virkelighet

Leicester leder dermed i skrivende stund den engelske eliteserien med åtte poeng ned til Tottenham som spiller mandag. Leicester har 76 poeng og Tottenham har 68 med tre hele runder igjen. Det betyr at om Leicester tar fem poeng til, vinner de den engelske eliteserien.

– Nå blir det viktig å kjempe, kjempe for å gjøre denne drømmen om til virkelighet, sa Claudio Ranieri etter kampen.

Men sensasjonslaget har hard motgang de siste tre kampene. Neste uke møter de Manchester United på bortebane. Så tar de imot Everton hjemme, mens siste serierunde blir spilt borte mot Chelsea. Tar de fem poeng i løpet av disse tre kampene er de som nevnt seriemestere.

SOCCER-ENGLAND-LEI-SWA/ Leicester City v Swansea City - Barclays Premier League

DRØMMEN: Hele Leicester er nærmest snudd på hodet etter denne sesongen.

Foto: Darren Staples / Reuters

Siste nytt

 • Fourcade vant verdenscupen

  Martin Fourcade tok sammenlagtseieren i verdenscupen, med ti treff og et godt skiløp i Tjumen. Johannes Thingnes Bø hadde en helsvart dag på jobb og måtte se både sammenlagtseieren og sprintcupen ryke. Han ble imidlertid beste norske på en 14. plass.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Jaktstart menn.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par