NRK Meny
Normal

– Bare Messi kan erstatte Diomande

NADDERUD (NRK): Bob Bradley er lei spørsmålene om Diomande-erstatter Justin Mengolo (22). Nå tar Stabæk-treneren presset vekk fra kamerunerens skuldre.

Bob Bradley

– Dette er... det er umulig å hente en spiller når det bare gjenstår åtte kamper, og samtidig sammenligne han med spilleren som har vært her hele sesongen og som har vært en av de beste spillerne i eliteserien.

Det svarer en lettere irritert, men fortsatt smilende, Stabæk-trener Bob Bradley på NRKs spørsmål om nysigneringen Justin Mengolo kan erstatte toppscorer Adama Diomande. Så fyrer amerikaneren løs mot journalisten.

– Noen ganger vet jeg ikke hvem som skriver disse spørsmålene, sier Bradley oppgitt.

– Jeg er nødt til å stille det spørsmålet, svarer NRKs journalist.

– Nei, nei, det er du ikke. Når du går på journalisthøgskolen må du ikke stille det spørsmålet, fordi det ikke er et godt spørsmål, sier Stabæk-treneren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Diomande

BORTE: Stabæk-toppscorer Adama Diomande ble solgt til Hull City i overgangsvinduet.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Alle må ta i et ekstra tak

Justin Mengolo

DIOMANDE-ERSTATTER: Justin Mengolo.

Adama Diomande har vært Bærum-lagets kanskje viktigste spiller denne sesongen. Landslagsspissen scoret hele 17 mål på 21 seriekamper, før han ble solgt til Championship-klubben Hull på overgangsvinduets siste dag i England (1. september).

Dermed ble Mengolo hentet i noe som virket som alle hast fra Cluj, fire dager senere. Bradley avviser imidlertid at kameruneren skal erstatte Diomande på kort sikt.

– Poenget er at hele laget er nødt til å ta i et ekstra tak når man mister en spiller. Det er ikke mulig å hente noen erstatter fra utsiden. Kanskje Messi, men han spilte for Argentina og jeg tror han dro tilbake til Barcelona i helga, sier Bradley spøkefullt.

Heller ikke Mengolo vil legge for mye press på seg selv.

– Mine beste kvaliteter er at jeg er rask og har god fysikk. Jeg vet imidlertid ikke hvor mange mål jeg kan score, men det viktigste er at vi vinner kamper, sier han til NRK.

– Jeg har sett Diomande på video, og jeg tror laget elsker han. Men for meg er det ikke viktig å være som han, fortsetter angriperen.

Ikke spilleklar ennå

Uansett, Justin Mengolo er ennå ikke spilleberettiget for «De blaa». Og det er fortsatt usikkert om papirene går i orden til søndagens toppkamp mot Rosenborg i Trondheim.

– Om han spiller kan jeg ikke svare på. Vi får se. Han har akkurat kommet hit. Det er fortsatt papirarbeid som må gjøres, forklarer Bradley.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live