NRK Meny
Normal

– Bare Messi kan erstatte Diomande

NADDERUD (NRK): Bob Bradley er lei spørsmålene om Diomande-erstatter Justin Mengolo (22). Nå tar Stabæk-treneren presset vekk fra kamerunerens skuldre.

Bob Bradley

– Dette er... det er umulig å hente en spiller når det bare gjenstår åtte kamper, og samtidig sammenligne han med spilleren som har vært her hele sesongen og som har vært en av de beste spillerne i eliteserien.

Det svarer en lettere irritert, men fortsatt smilende, Stabæk-trener Bob Bradley på NRKs spørsmål om nysigneringen Justin Mengolo kan erstatte toppscorer Adama Diomande. Så fyrer amerikaneren løs mot journalisten.

– Noen ganger vet jeg ikke hvem som skriver disse spørsmålene, sier Bradley oppgitt.

– Jeg er nødt til å stille det spørsmålet, svarer NRKs journalist.

– Nei, nei, det er du ikke. Når du går på journalisthøgskolen må du ikke stille det spørsmålet, fordi det ikke er et godt spørsmål, sier Stabæk-treneren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Diomande

BORTE: Stabæk-toppscorer Adama Diomande ble solgt til Hull City i overgangsvinduet.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Alle må ta i et ekstra tak

Justin Mengolo

DIOMANDE-ERSTATTER: Justin Mengolo.

Adama Diomande har vært Bærum-lagets kanskje viktigste spiller denne sesongen. Landslagsspissen scoret hele 17 mål på 21 seriekamper, før han ble solgt til Championship-klubben Hull på overgangsvinduets siste dag i England (1. september).

Dermed ble Mengolo hentet i noe som virket som alle hast fra Cluj, fire dager senere. Bradley avviser imidlertid at kameruneren skal erstatte Diomande på kort sikt.

– Poenget er at hele laget er nødt til å ta i et ekstra tak når man mister en spiller. Det er ikke mulig å hente noen erstatter fra utsiden. Kanskje Messi, men han spilte for Argentina og jeg tror han dro tilbake til Barcelona i helga, sier Bradley spøkefullt.

Heller ikke Mengolo vil legge for mye press på seg selv.

– Mine beste kvaliteter er at jeg er rask og har god fysikk. Jeg vet imidlertid ikke hvor mange mål jeg kan score, men det viktigste er at vi vinner kamper, sier han til NRK.

– Jeg har sett Diomande på video, og jeg tror laget elsker han. Men for meg er det ikke viktig å være som han, fortsetter angriperen.

Ikke spilleklar ennå

Uansett, Justin Mengolo er ennå ikke spilleberettiget for «De blaa». Og det er fortsatt usikkert om papirene går i orden til søndagens toppkamp mot Rosenborg i Trondheim.

– Om han spiller kan jeg ikke svare på. Vi får se. Han har akkurat kommet hit. Det er fortsatt papirarbeid som må gjøres, forklarer Bradley.

Siste nytt

 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming