Lei av dopingjuksere

Nå ønsker James Carter å gi seg med 400 m hekk.

James Carter
Foto: AXEL SCHMIDT / AFP

Han har vunnet det amerikanske mesterskapet på sin spesialdistanse tre ganger (2002, 2005 og 2007), og har tilhørt verdenseliten i nesten 10 år.

Han tok VM-sølv i VM i Helsingfors for 4 år siden.

En frittalende Carter snakket åpent om sine frustrasjoner etter at en hamstringskade tvang 31-åringen fra Baltimore til å bryte finalen i helgens USA-mesterskap i Eugene, Oregon.

- Jeg er ikke bare lei smarte sponsorer og slitsomme reiser. Det aller verste er å konkurrere mot dopere og juksemakere.

- Ifølge den rutinerte hekkeløperen finnes de fremdeles overalt – i hele verden.

- Jeg beskylder ingen bestemte personer, og ønsker ikke å navngi noen, men jeg vet hva jeg vet, uttalte James Carter, som i tillegg til sølvmedaljen fra Helsingfors-VM 2005 har to 4.-plasser fra olympiske leker på 400 m hekk, og 4.-plass fra forrige VM i Osaka.

For ordens skyld: Det var hans overmann fra 2005-VM, Bershawn Jackson, som vant helgens amerikanske mesterskap på nytt årsbesteresultat i verden: 48.03.

Siste nytt

 • Storhamar videre i EHF-cupen

  Storhamar slo ungarske Érd 32-27 søndag kveld og er dermed klar for videre spill i EHF-cupen.

  Storhamar vant oppgjøret 60-56 sammenlagt.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Zverev slo Djokovic i finalen

  21 år gamle Alexander Zverev gikk i strupen på Novak Djokovic og vant på imponerende vis finalekampen i ATPs verdenstourfinale i tennis i London med 2-0 i sett.

  Zverev gikk seirende ut med settseirene 6-4, 6-3.

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Tim Ireland / AP
 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk

Sendeplan

Kl. Program Kanal