NRK Meny
Normal

Lei av dopingjuksere

Nå ønsker James Carter å gi seg med 400 m hekk.

James Carter
Foto: AXEL SCHMIDT / AFP

Han har vunnet det amerikanske mesterskapet på sin spesialdistanse tre ganger (2002, 2005 og 2007), og har tilhørt verdenseliten i nesten 10 år.

Han tok VM-sølv i VM i Helsingfors for 4 år siden.

En frittalende Carter snakket åpent om sine frustrasjoner etter at en hamstringskade tvang 31-åringen fra Baltimore til å bryte finalen i helgens USA-mesterskap i Eugene, Oregon.

- Jeg er ikke bare lei smarte sponsorer og slitsomme reiser. Det aller verste er å konkurrere mot dopere og juksemakere.

- Ifølge den rutinerte hekkeløperen finnes de fremdeles overalt – i hele verden.

- Jeg beskylder ingen bestemte personer, og ønsker ikke å navngi noen, men jeg vet hva jeg vet, uttalte James Carter, som i tillegg til sølvmedaljen fra Helsingfors-VM 2005 har to 4.-plasser fra olympiske leker på 400 m hekk, og 4.-plass fra forrige VM i Osaka.

For ordens skyld: Det var hans overmann fra 2005-VM, Bershawn Jackson, som vant helgens amerikanske mesterskap på nytt årsbesteresultat i verden: 48.03.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial