Lei av å bomme på åpent mål: – Må trene

RIO DE JANEIRO (NRK): Nye regler gjør at det ofte blir skuddmuligheter mot åpent mål i håndball. Det har ikke Norge utnyttet godt nok.

Rio Olympics Handball Women

MER Å HENTE: Både Marit Malm Frafjord og Camilla Herrem bommet på åpent mål mot Nederland.

– Jeg skal trene mer på det, det er i hvert fall helt sikkert, sier Marit Malm Frafjord til NRK.

Hun snakker om å treffe mål fra langt hold. Det har blitt en viktigere egenskap i håndball.

Nye regler gjør at man nå kan erstatte keeper med en utespiller uten at utespilleren må ha på seg en vest. Det gjør at byttingen kan gjennomføres raskere.

Derfor ser man ofte at lag tar keeperen av banen i undertallsspill. Man gambler altså med å la målet stå tomt.

Tre bom

Sju minutter ut i andre omgang i bronsekampen mot Nederland lørdag, fikk Marit Malm Frafjord sin mulighet til å skyte i tomt mål.

Hun klarte ikke å treffe. Og det var faktisk tredje gang i kampen Norge bommet på åpent mål.

– Det er noe som virkelig har kommet i dette mesterskapet. Vi har trent på det, men vi må bli bedre, sier Frafjord.

– Jeg skulle nok gått litt lenger før jeg skjøt, påpeker hun.

Også Camilla Herrem misset på åpent mål mot Nederland. Da hun fikk sjansen igjen to minutter før full tid, valgte hun en annen strategi enn langskudd. Hun gjennomførte kontringsløpet og satte ballen i mål fra kortere avstand.

– Jeg fikk beskjed fra Thorir Hergeirsson om å gå litt lenger neste gang, forteller Herrem.

HANDBALL-OLY-2016-RIO-FRA-RUS-FINAL-PODIUM

BRONSESMIL: De norske jentene kunne juble for en bronse etter en komfortabel seier over Nederland.

Vanskelig å trene på

Herrem mener også det er noe som må trenes på. Samtidig er det vanskelig å skape reelle situasjoner på trening.

– Det er vanskelig, for i kampens hete har du ofte noen ved siden av deg eller i kroppen, og da blir det annerledes, påpeker hun.

Selv om Norge bommet for mye, ble det altså ikke avgjørende mot Nederland. Gjennom mesterskapet har Norge også scoret flere mål på tom kasse.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn