NRK Meny
Normal

Legkov innrømmer meldonium-bruk før forbudet

Aleksander Legkov har innrømmet å bruke stoffet minst 26 russiske idrettsstjerner har testet positivt på etter det ble forbudt i januar.

NORDIC-SKIING/ Legkov of Russia competes in the men's 15 km free individual race at the Nordic World Ski Championships in Falun
Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

I et intervju med russiske Sport Ekspress forklarer langrennsstjernen Aleksander Legkov at han ikke ser på meldonium som noe dopingmiddel.

VG omtalte saken først i Norge.

Mener meldonium ikke er doping

– For det første mener jeg at Mildronat ikke er doping. Dette er fullstendig idiotisk, et politisk spill, mener Legkov.

Mildronat er medisinen som inneholder meldonium.

I alt har 26 russiske idrettsutøvere testet positivt på dette stoffet etter at det kom på WADAs forbudsliste i januar i år. To av disse er tennisstjernen Maria Sjarapova og skøyteløperen Pavel Kulizjnikov.

– Jeg er oppriktig lei meg for de utøverne som er tatt. For min egen del er jeg helt rolig. Jeg har ikke tatt den medisinen på lang tid. Jeg husker ikke en gang når det var sist jeg gjorde det.

Legkov ble blant annet olympisk mester på femmila i Sotsji 2014, men har slitt de to siste sesongene.

– Bryr meg ikke om stoffet

I alt regner man med at rundt 100 utøvere skal ha testet positivt på stoffet etter det ble forbudt. Meldonium har imidlertid vært lite kjent i Vesten, og er ikke godkjent som legemiddel i USA. Det kan kjøpes fritt på nettet.

Medisinen er ukjent i Norge, men har vært på markedet som hjertemedisin i flere tiår i Øst-Europa. Den ble utviklet i Latvia på midten av 70-tallet.

– Jeg fikk høre i september-oktober i fjor at det skulle bli forbudt. Men det var noe som bare gikk gjennom årene, for jeg bryr meg ikke om det stoffet, sier Legkov til Sport Ekspress.

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo