NRK Meny
Normal

Legkov innrømmer meldonium-bruk før forbudet

Aleksander Legkov har innrømmet å bruke stoffet minst 26 russiske idrettsstjerner har testet positivt på etter det ble forbudt i januar.

NORDIC-SKIING/ Legkov of Russia competes in the men's 15 km free individual race at the Nordic World Ski Championships in Falun
Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

I et intervju med russiske Sport Ekspress forklarer langrennsstjernen Aleksander Legkov at han ikke ser på meldonium som noe dopingmiddel.

VG omtalte saken først i Norge.

Mener meldonium ikke er doping

– For det første mener jeg at Mildronat ikke er doping. Dette er fullstendig idiotisk, et politisk spill, mener Legkov.

Mildronat er medisinen som inneholder meldonium.

I alt har 26 russiske idrettsutøvere testet positivt på dette stoffet etter at det kom på WADAs forbudsliste i januar i år. To av disse er tennisstjernen Maria Sjarapova og skøyteløperen Pavel Kulizjnikov.

– Jeg er oppriktig lei meg for de utøverne som er tatt. For min egen del er jeg helt rolig. Jeg har ikke tatt den medisinen på lang tid. Jeg husker ikke en gang når det var sist jeg gjorde det.

Legkov ble blant annet olympisk mester på femmila i Sotsji 2014, men har slitt de to siste sesongene.

– Bryr meg ikke om stoffet

I alt regner man med at rundt 100 utøvere skal ha testet positivt på stoffet etter det ble forbudt. Meldonium har imidlertid vært lite kjent i Vesten, og er ikke godkjent som legemiddel i USA. Det kan kjøpes fritt på nettet.

Medisinen er ukjent i Norge, men har vært på markedet som hjertemedisin i flere tiår i Øst-Europa. Den ble utviklet i Latvia på midten av 70-tallet.

– Jeg fikk høre i september-oktober i fjor at det skulle bli forbudt. Men det var noe som bare gikk gjennom årene, for jeg bryr meg ikke om det stoffet, sier Legkov til Sport Ekspress.

Siste nytt

 • Risikerer bøter etter banestorming

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot risikerer bøter på inntil 1400 kr eller 160 t samfunnstjeneste etter at de stormet banen under VM-finalen. De kan også bli nektet tilgang til sportsarrangementer i tre neste årene, ifølge Interfax.

  Pussy Riot
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Forsiktig Ruud-fall på rankingen

  Casper Ruud faller tre plasser på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Snarøya-gutten ligger dermed på 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein