Northug om Legkov-straff: – Skal synge den russiske nasjonalsangen på startstreken i morgen

VAL DI FIEMME (NRK.no): Jublen sto i taket inne i Northug-bussen da de fikk vite at Alexander Legkov får 15 sekunder straff i touren. Petter Northug har allerede planer om å takke rivalen.

Alexander Legkov rotet det til i innspurten av 15 km fellestart for menn i Tour de Ski. Han hindret blant annet innspurten til Tobias Angerer og får derfor 15 sekunders tidsstraff.

SE VIDEO: Alexander Legkov fikk 15 sekunders tidsstraff på grunn av oppførselen sin på dette oppløpet.

pn

Petter Northug jublet da han fikk vite at Alexander Legkov bare starter fem sekunder foran ham på søndag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det var NRK som først ga beskjed til Petter Northugs personlige hjelper, Eirik Myhr Nossum, om at russiske Alexander Legkov fikk 15 sekunders tidsstraff og mistet ledelsen i Tour de Ski.

Myhr Nossum løp rett til Northug og fortalte ham om nyheten, noe som utløste full jubel inne i Northug-bussen.

Like etter kom han ut igjen med følgende beskjed til NRKs team:

– Petter sier at nå skal han synge den russiske nasjonalsangen på startstreken i morgen. Det skal han gjøre som takk for hjelpen han kommer til å få opp bakken, sier Myhr Nossum.

Han sikter til at Legkov nå starter bare fem sekunder foran Northug, i stedet for 20 sekunder. Dermed kommer de trolig til å gå sammen opp den beryktede monsterbakken i Val di Fiemme.

Sperret for Angerer

Hendelsen Legkov får straff for oppstod inne på oppløpet av dagens 15-kilometer fellesstart i Val di Fiemme:

Russeren kom først inn på oppløpet, men ble passert av både Alexej Poltoranin og Len Valjas rundt 100 meter før målstreken.

Tyske Tobias Angerer forsøkte også å passere russeren, men Legkov sperret vei ved å stake mellom sporene.

Angerer ble tydelig hindret av Legkovs kraftige stavtak, og ga Legkov en dytt i ryggen etter at målstreken var passert. Tyskeren var åpenbart forbannet over russerens manøver, og under et jurymøte like etter rennet ble Legkov ilagt tidsstraff.

Alexander Legkov

Alexander Legkov hadde 20 sekunders ledelse på Petter Northug etter dagens etappe. Etter tidsstraffen er forspranget bare fem sekunder.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Det er meget godt nytt for vårt håp, Petter Northug, som leverte et svakt løp på fellesstarten.

Les også: Northug med 28.-plass på fellesstarten

– Dette er godt nytt for Northug. Nå vil han gå ut bare fem sekunder bak Legkov. I tillegg vil Legkov bruke mer krefter før bakken, sier NRKs kommentator Jann Post.

Legkov: – Ingen kommentar

NRK møtte Alexander Legkov utenfor pressesenteret i Val Di Fiemme like etter at straffen var utmålt, men den sindige russeren var ikke særlig snakkesalig:

– Ingen kommentar, sa han kort.

Den norske landslagsledelsen hopper ikke i taket av Legkovs tidsstraff.

– Det er selvfølgelig bra for Petter, men vi bruker ikke tid på det her. Det er ikke så viktig for oss, sier Vidar Løfshus, norsk landslagssjef, til NRK.no.

– Det er litt vilkårlig hvem som får straff for dette, men vi stoler på at juryen har full kontroll, sier han.

Cologna i rødt før «monsterbakken»

Legkov, som opprinnelig overtok ledertrøya etter dagens 5.-plass, må dermed se sveitsiske Dario Cologna gå forbi ham på sammenlagtlista.

Cologna vil dermed gå ut først på morgendagens avsluttende jaktstart opp Alpe Cermis, med Legkov og Petter Northug like bak.

Her er topp 5 i sammendraget før morgendagens sisteetappe:

 1. Dario Cologna, Sveits 2.58.25,2
 2. Alexander Legkov, Russland +6,5 sek
 3. Petter Northug, Norge +11,5 sek
 4. Maxim Vylegzjanin, Russland +15,8 sek
 5. Alexej Poltoranin, Kasakhstan +1.53,3 sek
Alexander Legkov

Her er situasjonen som kostet Alexander Legkov dyrt.

Foto: NRK

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Berge fikk uvanlig innrømmelse fra dommerne: – Aldri opplevd før

TOKYO/OSLO (NRK): Christian Berge var svært engasjert på sidelinjen da Norge måtte slite seg til seier mot Argentina. Etter kampen hadde han en uvanlig prat med dommerne.

Sommer-OL i Tokyo 2021

Knust etter OL-nedturen – ramlet i vannet og ble kjørt ut i redningsbåt

TOKYO/OSLO (NRK): Den norske dobbeltsculleren var på vei mot finale da uhellet inntraff, båten kantret og alle tanker om finale og medaljer forsvant på sekundet.

Siste nytt

 • Mannsverk blir Eliteseriespiller

  Den tidligere Sogndal-kapteinen Sivert Heggheim Mannsverk er klar for Molde Fotballklubb, det bekrefter klubben på egen side.

  – Det er en stor dag for Molde Fotballklubb! Vi er veldig glade for å ha fått på plass Sivert. Han er en spennende spiller som vi har fulgt siden han var 15 år. Nå var timingen god, så vi er kjempeglade for å ha signeringen i boks, sier Ole Erik Stavrum.

  Kvalifisering til Eliteserien i fotball menn 2021, Sogndal - Ranheim. (3-1)
  Foto: Christian Blom / NTB
 • Roglic tok suverent OL-gull

  Slovenske Primoz Roglic var sterkest og syklet inn til OL-gull i onsdagens temporitt. Tobias Foss var langt bak favorittene i OL-debuten og endte på 23.-plass.

  Foss uttalte før OL at han hadde håp om å blande seg inn blant de aller beste om han hadde en god dag, men nordmannen fikk det ikke til å stemme. 23.-plassen var langt under forventningene til 24-åringen, som ristet på hodet da han syklet i mål.

  Roglic var i en klasse for seg og ledet ved de fleste passeringene i løypa. Han sikret en solid tid i mål på 55.04,19, som holdt helt inn til gull.

  Nederlandske Tom Dumoulin sikret sølvet 1.01,39 bak Roglic, mens australske Dennis Rohan vant bronsen.

  Tokyo Olympics Cycling
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Hynne kvitt ankelskaden

  Hedda Hynne (31) måtte under onsdagens pressekonferanse avsløre at hun har vært plaget med en ankelskade i oppkjøringen til OL.

  Den har hun ikke snakket mye om hittil i sesongen, men på NRKs spørsmål måtte hun til pers.

  Hun måtte innrømme at skaden plaget henne i starten av sesongen.

  Hynne slet med å få opp tempoet i de første løpene, og det var først i Diamond League-stevnet i Stockholm 4. juli at hun kom seg under to minutter. I fjor satte hun norsk rekord på 1.58,10 og var helt i verdenstoppen.

  – Det jeg kan si at det er helt uproblematisk. Det er ingenting som har hemmet meg i de siste ukene. Jeg er smertefri, og ting er som de skal. Vi fortsetter å gjøre tiltak for å opprettholde status, sa Hynne under seansen i deltakerlandsbyen.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal