NRK Meny
Normal

Fikk skryt av Erna – nå er Bergs klubb i rasismetrøbbel igjen

For to uker siden var Erna Solberg i Warszawa og roste den polske toppklubbens innsats mot rasisme. Nå er Legia Warszawa i trøbbel igjen. – Det finnes ingen plass for rasisme i fotballen, sier Henning Berg.

Erna Solberg besøkte Henning Berg

STATSMINISTERBESØK: Erna Solberg hilste på Henning Berg og hans klubb Legia Warszawa.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Klubben er i søkelyset etter kampen mot belgiske Lokeren i Europa League forrige onsdag. Supporterne skal ha ropt rasistiske ord mot motstanderens keeper Boubacara Barry og fyrt opp pyrotekniske effekter. Etter kampen skal de videre ha slåss i gatene med belgiske supportere og belgisk politi.

– Vi er ikke glade for det som skjedde. Det finnes ingen plass for rasisme i fotball. Vi må jobbe hardt for at slike situasjoner ikke gjentar seg, sa Berg på en pressekonferanse før Legias kamp mot Cracovia i kveld, som Legia vant 2-0.

Solberg-besøk

Rasisme-saken kommer like etter at Norges statsminister Erna Solberg var på statsbesøk i Polen og tok turen innom Legias stadion. Der roste hun Henning Berg og klubben for deres systematiske jobbing mot rasisme.

– Samtidig er de ganske realistiske på at det kan være vanskelig å få bort alt sammen, sa Solberg til NTB den gangen.

FBL-EUR-C3-LOKEREN-LEGIA

RASISME: Det var i kampen mellom Legia og Lokeren at supporterne til den polske klubben skal ha kommet med rasistiske tilrop.

Foto: KURT DESPLENTER / Afp

Det er ikke mange måneder siden Legia forrige gang var i UEFAs søkelys for rasisme. I august i fjor fikk klubben 235.000 kroner i bot etter rasistiske tilrop fra supporterne til motstander TNS fra Wales i mesterligakvalifiseringen. Det førte til delvis tomme tribuner i den påfølgende kampen mot Steaua Bucuresti.

Tøffere straff

Den polske UEFA-delegaten Kazimierz Oleszek sier til flere polske radio- og TV- stasjoner at klubben nå kan vente seg en enda tøffere straff. Han tror at straffen blir tre internasjonale kamper foran tomme tribuner.

– Jeg vet ikke hvilket omfang straffen vil få. Vi kan kun spekulere, sier Berg.

– Vi vet ikke hvem som ropte rasistiske slagord, men det skjedde i våre supporteres sektor. Det er det ingen tvil om og derfor er vi ansvarlige for dette.

Klubbens stadion, Wojska Polskiego, har et kapasitet på 31.000 tilskuere. Bergs menn har overbevist i Europa League og har allerede avansert til 16-delsfinalen.

UEFA kommer med en beslutning på tirsdag.Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal