NRK Meny
Normal

Fikk skryt av Erna – nå er Bergs klubb i rasismetrøbbel igjen

For to uker siden var Erna Solberg i Warszawa og roste den polske toppklubbens innsats mot rasisme. Nå er Legia Warszawa i trøbbel igjen. – Det finnes ingen plass for rasisme i fotballen, sier Henning Berg.

Erna Solberg besøkte Henning Berg

STATSMINISTERBESØK: Erna Solberg hilste på Henning Berg og hans klubb Legia Warszawa.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Klubben er i søkelyset etter kampen mot belgiske Lokeren i Europa League forrige onsdag. Supporterne skal ha ropt rasistiske ord mot motstanderens keeper Boubacara Barry og fyrt opp pyrotekniske effekter. Etter kampen skal de videre ha slåss i gatene med belgiske supportere og belgisk politi.

– Vi er ikke glade for det som skjedde. Det finnes ingen plass for rasisme i fotball. Vi må jobbe hardt for at slike situasjoner ikke gjentar seg, sa Berg på en pressekonferanse før Legias kamp mot Cracovia i kveld, som Legia vant 2-0.

Solberg-besøk

Rasisme-saken kommer like etter at Norges statsminister Erna Solberg var på statsbesøk i Polen og tok turen innom Legias stadion. Der roste hun Henning Berg og klubben for deres systematiske jobbing mot rasisme.

– Samtidig er de ganske realistiske på at det kan være vanskelig å få bort alt sammen, sa Solberg til NTB den gangen.

FBL-EUR-C3-LOKEREN-LEGIA

RASISME: Det var i kampen mellom Legia og Lokeren at supporterne til den polske klubben skal ha kommet med rasistiske tilrop.

Foto: KURT DESPLENTER / Afp

Det er ikke mange måneder siden Legia forrige gang var i UEFAs søkelys for rasisme. I august i fjor fikk klubben 235.000 kroner i bot etter rasistiske tilrop fra supporterne til motstander TNS fra Wales i mesterligakvalifiseringen. Det førte til delvis tomme tribuner i den påfølgende kampen mot Steaua Bucuresti.

Tøffere straff

Den polske UEFA-delegaten Kazimierz Oleszek sier til flere polske radio- og TV- stasjoner at klubben nå kan vente seg en enda tøffere straff. Han tror at straffen blir tre internasjonale kamper foran tomme tribuner.

– Jeg vet ikke hvilket omfang straffen vil få. Vi kan kun spekulere, sier Berg.

– Vi vet ikke hvem som ropte rasistiske slagord, men det skjedde i våre supporteres sektor. Det er det ingen tvil om og derfor er vi ansvarlige for dette.

Klubbens stadion, Wojska Polskiego, har et kapasitet på 31.000 tilskuere. Bergs menn har overbevist i Europa League og har allerede avansert til 16-delsfinalen.

UEFA kommer med en beslutning på tirsdag.Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang