Fikk skryt av Erna – nå er Bergs klubb i rasismetrøbbel igjen

For to uker siden var Erna Solberg i Warszawa og roste den polske toppklubbens innsats mot rasisme. Nå er Legia Warszawa i trøbbel igjen. – Det finnes ingen plass for rasisme i fotballen, sier Henning Berg.

Erna Solberg besøkte Henning Berg

STATSMINISTERBESØK: Erna Solberg hilste på Henning Berg og hans klubb Legia Warszawa.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Klubben er i søkelyset etter kampen mot belgiske Lokeren i Europa League forrige onsdag. Supporterne skal ha ropt rasistiske ord mot motstanderens keeper Boubacara Barry og fyrt opp pyrotekniske effekter. Etter kampen skal de videre ha slåss i gatene med belgiske supportere og belgisk politi.

– Vi er ikke glade for det som skjedde. Det finnes ingen plass for rasisme i fotball. Vi må jobbe hardt for at slike situasjoner ikke gjentar seg, sa Berg på en pressekonferanse før Legias kamp mot Cracovia i kveld, som Legia vant 2-0.

Solberg-besøk

Rasisme-saken kommer like etter at Norges statsminister Erna Solberg var på statsbesøk i Polen og tok turen innom Legias stadion. Der roste hun Henning Berg og klubben for deres systematiske jobbing mot rasisme.

– Samtidig er de ganske realistiske på at det kan være vanskelig å få bort alt sammen, sa Solberg til NTB den gangen.

FBL-EUR-C3-LOKEREN-LEGIA

RASISME: Det var i kampen mellom Legia og Lokeren at supporterne til den polske klubben skal ha kommet med rasistiske tilrop.

Foto: KURT DESPLENTER / Afp

Det er ikke mange måneder siden Legia forrige gang var i UEFAs søkelys for rasisme. I august i fjor fikk klubben 235.000 kroner i bot etter rasistiske tilrop fra supporterne til motstander TNS fra Wales i mesterligakvalifiseringen. Det førte til delvis tomme tribuner i den påfølgende kampen mot Steaua Bucuresti.

Tøffere straff

Den polske UEFA-delegaten Kazimierz Oleszek sier til flere polske radio- og TV- stasjoner at klubben nå kan vente seg en enda tøffere straff. Han tror at straffen blir tre internasjonale kamper foran tomme tribuner.

– Jeg vet ikke hvilket omfang straffen vil få. Vi kan kun spekulere, sier Berg.

– Vi vet ikke hvem som ropte rasistiske slagord, men det skjedde i våre supporteres sektor. Det er det ingen tvil om og derfor er vi ansvarlige for dette.

Klubbens stadion, Wojska Polskiego, har et kapasitet på 31.000 tilskuere. Bergs menn har overbevist i Europa League og har allerede avansert til 16-delsfinalen.

UEFA kommer med en beslutning på tirsdag.Siste nytt

 • Kapp Verde får koronatrøbbel

  Kapp Verde har to nye koronatilfeller i håndball-VM. Laget kan ikke innfri kravet om minst ti friske spillere og vil trolig bli dømt til tap mot Tyskland.

  Det internasjonale håndballforbundet (IHF) skriver på sine nettsider at Kapp Verde ikke er i stand til å stille et lag til søndagens kamp mot tyskerne. Lørdag fikk to nye spillere i laget påvist smitte etter en PCR-test.

  Fredag stilte Kapp Verde med bare elleve spillere mot Ungarn. Kravet til IHF er at man har en kamptropp på minst ti mann.

  Hurtigtest for Covid-19
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Pedersen nr 2 etter første dag

  Sverre Lunde Pedersen er nummer to samanlagt etter første dag av allround-EM i Heerenveen. Han gjekk 5000 m på 6.19,97 og blei nummer sju på distansen. Patrick Roest leier samanlagt etter å ha vunne 5000 på 6.10,25.

  Pedersen er på andreplass samanlagt. Han vann 500 m på 36,25, og må slå Roest med 2,5 sekund på 1500 m søndag for å gå forbi.

  Hallgeir Engebråten er på fjerdeplass samanlagt. Han blei nr tre med 36,67 på 500 m og nr åtte på 5000 med 6.22,24.

  Peder Kongshaug er nummer 15.

  Norge har ikkje hatt ein europameister i allraound sidan Johann Olav Koss i 1991.

  Dette er resultatlista frå første dag.

  I kvinneklassen er Ragne Wicklund nr 7, Ida Njåtun 11, og Sofie Karoline Haugen 15.

  Sverre Lunde Pedersen
  Foto: Peter Dejong / AP
 • ORF: Kilde alvorlig skadd

  Aleksander Aamodt Kilde har skadet seg stygt i et fall på trening, melder østerrikske ORF.

  TV-kanalen rapporterer at det skal være risiko for at Kilde har pådratt seg en alvorlig skade, men det er ikke bekreftet.

  Ifølge kilder NTB har vært i kontakt med skal Kilde ha trent super-G i østerrikske Reiteralm da han falt.

  Norges Skiforbund har foreløpig ikke svart på NTBs henvendelser.

  I forrige uke pådro både Lucas Braathen og Atle Lie McGrath seg kneskader i et storslalåmrenn i Adelboden. For alpinkometen Braathen er sesongen over.

  Kilde
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal