NRK Meny
Normal

Legendene tok farvel med Jordal: – Jeg ble rørt

JORDAL (NRK): Landslagssjef Petter Thoresen og forgjenger Roy Johansen takket av utslitte Jordal Amfi med hver sin scoring da VIFs gamle helter slo rivalene fra Storhamar.

Tommy Lund

STORSPILTE: Tommy Lund var Vålerengas beste da de gamle heltene tok farvel med Jordal.

Foto: NRK

– Kjør på, men det blir korte svar, sier en rød og andpusten Ole Eskild Dahlstrøm i Storhamar-garderoben etter showkampen torsdag kveld som markerte den nest siste kvelden før Jordal rives.

Det var mange år og enda flere kilo siden sist de gamle rivalene som dominerte norsk hockey på 90-tallet, møttes for å ta farvel med Jordal Amfi. Vålerenga-helten Øystein Olsen slo fast han ikke hadde vært på is siden han la opp våren 2008 med ni kongepokaler og 12 seriegull på CV-en.

Nummer 33 fikk mest jubel ut på vei ut på isen fra et etter hvert fullsatt Jordal. Bak 47-åringen, i sin gamle «lekegrind» kom hockeypersonligheter som Roy Johansen, Espen «Shampo» Knutsen, Arne Billkvam, Petter Thoresen og Ole Eskild Dahlstrøm.

Thoresen og Johansen

Felles for dem alle? De har vært bedre før. Men Tommy Lund, som meldte han ble sliten av å skifte før kamp, så nesten ikke sånn ut i første periode da han reddet to straffer og hjalp møre lagkompiser. Også Marius Rath viste gammel klasse da han satte inn sitt andre for kvelden på straffeslag med ryggen mot mål.

«Shampo» serverte landslagssjef Petter Thoresen 3-0-målet før den samme duoen assisterte Vålerenga-trener Roy Johansen.

– Dette var utrolig morsomt. Vi har det i oss, men det går litt tregere. Tommy Lund reddet oss i første perioden, men i den andre var «Rathern», Knutsen og Thoresen bra, sier Petter Thoresen.

Eliteserien ishockey 2016/2017: Vålerenga-Lørenskog (3-4 etter straffer).

ÉN KAMP IGJEN: Vålerenga-spillerne går av Jordal for siste gang lørdag kveld etter møtet med Frisk Asker.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Gøy, men slitsomt! Det var nesten så man følte man var tilbake på 90-tallet, men folk har vel gått opp 20 kilo i snitt, sier Marius Rath etter to mål og en assist.

Støl

Tommy Lunds enkle budskap etter showkampen var at Vålerenga fortjener en ny hall og at han kommer til å være støl i morgen. I Storhamar-garderoben slet Dahlstrøm med smerter og utstyr som hadde passet bedre før.

Ole Eskild Dahlstrøm

SVETT: Ole Eskild Dahlstrøm var våt av svette etter legendekampen.

Foto: NRK

– Det er altså så smertefullt å kjenne på at man kan bli så sliten av litt hockey. Underveis var jeg så sliten, men da vi stilte oss opp etter kampen og tok imot hyllesten, ble jeg rørt og hvor mange som møtte opp og bryr seg.

– Du som jobber som hockeyekspert, hvem overrasket positivt og negativt?

– Tommy Lund ble fortjent banens beste. Marius Rath holder stilen. Negativt? Ja, det er vel resten. Men jeg vil trekke frem Klas Forfang og «Burgern» som aldri har slått en pasning i hele sitt liv, men skulle være «playmakere» nå. Da taper Storhamar mot Vålerenga.

PS! I eliteseriematchen senere torsdag kveld vant et redusert Storhamar 4–2 over VIF.

Siste nytt

 • Hvas endte sist i EM-finalen

  Tomoe Hvas (17) lå lenge an til å kapre andreplassen i 200 meter butterfly. Men mye tydet på at han gikk for hardt ut, da han kollapset i nest siste runde. Hvas endte dermed på en sisteplass i EM-finalen i kortbanesvømming.– Det mentale hang ikke helt med i dag. Jeg har mer kraft å gi, men det er hodet som stopper meg, sier Hvas.

  tomoe
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Sjokktap for Celtic

  Celtic hadde ikke tapt i den skotske ligaen siden Brendan Rodgers tok over etter Ronny Deila i 2016. 69 kamper uten tap, men mot Hearts sa det stopp. Den tidligere klubben til Bjørn Maars Johnsen herjet med Glasgow-laget, og vant hele 4-0.

  Champions League - Celtic vs Anderlecht
  Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sport i dag
EM svømming
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sportsrevyen
Sportsrevyen