NRK Meny
Normal

Legendene tok farvel med Jordal: – Jeg ble rørt

JORDAL (NRK): Landslagssjef Petter Thoresen og forgjenger Roy Johansen takket av utslitte Jordal Amfi med hver sin scoring da VIFs gamle helter slo rivalene fra Storhamar.

Tommy Lund

STORSPILTE: Tommy Lund var Vålerengas beste da de gamle heltene tok farvel med Jordal.

Foto: NRK

– Kjør på, men det blir korte svar, sier en rød og andpusten Ole Eskild Dahlstrøm i Storhamar-garderoben etter showkampen torsdag kveld som markerte den nest siste kvelden før Jordal rives.

Det var mange år og enda flere kilo siden sist de gamle rivalene som dominerte norsk hockey på 90-tallet, møttes for å ta farvel med Jordal Amfi. Vålerenga-helten Øystein Olsen slo fast han ikke hadde vært på is siden han la opp våren 2008 med ni kongepokaler og 12 seriegull på CV-en.

Nummer 33 fikk mest jubel ut på vei ut på isen fra et etter hvert fullsatt Jordal. Bak 47-åringen, i sin gamle «lekegrind» kom hockeypersonligheter som Roy Johansen, Espen «Shampo» Knutsen, Arne Billkvam, Petter Thoresen og Ole Eskild Dahlstrøm.

Thoresen og Johansen

Felles for dem alle? De har vært bedre før. Men Tommy Lund, som meldte han ble sliten av å skifte før kamp, så nesten ikke sånn ut i første periode da han reddet to straffer og hjalp møre lagkompiser. Også Marius Rath viste gammel klasse da han satte inn sitt andre for kvelden på straffeslag med ryggen mot mål.

«Shampo» serverte landslagssjef Petter Thoresen 3-0-målet før den samme duoen assisterte Vålerenga-trener Roy Johansen.

– Dette var utrolig morsomt. Vi har det i oss, men det går litt tregere. Tommy Lund reddet oss i første perioden, men i den andre var «Rathern», Knutsen og Thoresen bra, sier Petter Thoresen.

Eliteserien ishockey 2016/2017: Vålerenga-Lørenskog (3-4 etter straffer).

ÉN KAMP IGJEN: Vålerenga-spillerne går av Jordal for siste gang lørdag kveld etter møtet med Frisk Asker.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Gøy, men slitsomt! Det var nesten så man følte man var tilbake på 90-tallet, men folk har vel gått opp 20 kilo i snitt, sier Marius Rath etter to mål og en assist.

Støl

Tommy Lunds enkle budskap etter showkampen var at Vålerenga fortjener en ny hall og at han kommer til å være støl i morgen. I Storhamar-garderoben slet Dahlstrøm med smerter og utstyr som hadde passet bedre før.

Ole Eskild Dahlstrøm

SVETT: Ole Eskild Dahlstrøm var våt av svette etter legendekampen.

Foto: NRK

– Det er altså så smertefullt å kjenne på at man kan bli så sliten av litt hockey. Underveis var jeg så sliten, men da vi stilte oss opp etter kampen og tok imot hyllesten, ble jeg rørt og hvor mange som møtte opp og bryr seg.

– Du som jobber som hockeyekspert, hvem overrasket positivt og negativt?

– Tommy Lund ble fortjent banens beste. Marius Rath holder stilen. Negativt? Ja, det er vel resten. Men jeg vil trekke frem Klas Forfang og «Burgern» som aldri har slått en pasning i hele sitt liv, men skulle være «playmakere» nå. Da taper Storhamar mot Vålerenga.

PS! I eliteseriematchen senere torsdag kveld vant et redusert Storhamar 4–2 over VIF.

Siste nytt

 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet i curling. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo