NRK Meny
Normal

Legen innrømmer: Trakk seg delvis på grunn av Sundby-saken

Knut Gabrielsen er legen som ga Martin Johnsrud Sundby det skjebnesvangre rådet. Nå erkjenner han at det var en medvirkende årsak til at han sluttet i jobben.

forstøverapparat

NO HARD FEELINGS: Martin Johnsrud Sundby (til venstre) og Knut Gabrielsen under pressekonferansen tidligere i uka. Sistnevnte hevder at det ikke er noe ondt blod mellom dem.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det har ikke vært noe trivelig, sier Gabrielsen til NRK.

Onsdag møtte han pressen for å fortelle om den nå mye omtalte Sundby-saken. Martin Johnsrud Sundby er utestengt for feilbruk av astmamedisin, og Gabrielsen er mannen som rådet langrennsløperen til å ta de utslagsgivende dosene.

Vestlendingen har sagt opp jobben som landslagslege, og overfor NRK erkjenner han at Sundby-saken er deler av grunnen til at han ikke ønsket å fortsette.

– Det tæret veldig på meg

– Det tæret veldig på meg. Det ble en ekstra belastning og én av årsakene til at jeg valgte å si opp, forteller han.

– Følte du press til å si opp?

– Nei, heller det motsatte. Jeg opplevde at Skiforbundet ønsket å ha meg med videre, sier Gabrielsen.

Han understreker at han jobbet for Skiforbundet også ut forrige sesong, og det var etter at hele denne saken begynte å rulle.

Følte ikke skyld

– Jeg har jobbet som landslagslege i tillegg til det jeg gjør på sykehuset. Da er det viktig at det er noe jeg trives med. Nå fant jeg ut at «nok er nok», og det sa jeg fra om i januar, sier legen.

– Følte du skyld?

– Nei, det gjorde jeg ikke. Vi tolket reglementet på den måten, og jeg har ikke følt skyld, påpeker han.

Siste nytt

 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Mbappé avgjorde for PSG

  Paris Saint-Germain lå under ved pause, men vendte til 3-1-seier borte mot Guingamp i fransk 1. divisjon lørdag. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé (2) scoret. PSG måtte greie seg uten flere andre av sine stjerner, deriblant Edinson Cavani.

  FBL-FRA-LIGUE1-GUINGAMP-PSG
  Foto: FRED TANNEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld