Legen innrømmer: Trakk seg delvis på grunn av Sundby-saken

Knut Gabrielsen er legen som ga Martin Johnsrud Sundby det skjebnesvangre rådet. Nå erkjenner han at det var en medvirkende årsak til at han sluttet i jobben.

forstøverapparat

NO HARD FEELINGS: Martin Johnsrud Sundby (til venstre) og Knut Gabrielsen under pressekonferansen tidligere i uka. Sistnevnte hevder at det ikke er noe ondt blod mellom dem.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det har ikke vært noe trivelig, sier Gabrielsen til NRK.

Onsdag møtte han pressen for å fortelle om den nå mye omtalte Sundby-saken. Martin Johnsrud Sundby er utestengt for feilbruk av astmamedisin, og Gabrielsen er mannen som rådet langrennsløperen til å ta de utslagsgivende dosene.

Vestlendingen har sagt opp jobben som landslagslege, og overfor NRK erkjenner han at Sundby-saken er deler av grunnen til at han ikke ønsket å fortsette.

– Det tæret veldig på meg

– Det tæret veldig på meg. Det ble en ekstra belastning og én av årsakene til at jeg valgte å si opp, forteller han.

– Følte du press til å si opp?

– Nei, heller det motsatte. Jeg opplevde at Skiforbundet ønsket å ha meg med videre, sier Gabrielsen.

Han understreker at han jobbet for Skiforbundet også ut forrige sesong, og det var etter at hele denne saken begynte å rulle.

Følte ikke skyld

– Jeg har jobbet som landslagslege i tillegg til det jeg gjør på sykehuset. Da er det viktig at det er noe jeg trives med. Nå fant jeg ut at «nok er nok», og det sa jeg fra om i januar, sier legen.

– Følte du skyld?

– Nei, det gjorde jeg ikke. Vi tolket reglementet på den måten, og jeg har ikke følt skyld, påpeker han.

Siste nytt

 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 13. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Greenwood sikret United-seier

  Mason Greenwood (17) ble kampens eneste målscorer da Manchester United slo Inter 1–0 i en treningskamp i Singapore lørdag.

  Greenwood scoret i sin andre kamp på rad, han satte 1–0-målet mot Leeds tidligere denne uken.

  Mason greenwood
  Foto: Roslan Rahman / AFP
 • Tap for Liverpool

  Liverpool gikk på et 2-3-tap for Borussia Dortmund i en treningskamp i USA natt til lørdag. Det tyske laget tok ledelsen etter bare tre minutter, og ledet 3-1 før det var spilt en time. Rhian Brewster pyntet så på resultatet fra straffemerket.

  X02835
  Foto: Trevor Ruszkowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal