NRK Meny
Normal

Legen innrømmer: Trakk seg delvis på grunn av Sundby-saken

Knut Gabrielsen er legen som ga Martin Johnsrud Sundby det skjebnesvangre rådet. Nå erkjenner han at det var en medvirkende årsak til at han sluttet i jobben.

forstøverapparat

NO HARD FEELINGS: Martin Johnsrud Sundby (til venstre) og Knut Gabrielsen under pressekonferansen tidligere i uka. Sistnevnte hevder at det ikke er noe ondt blod mellom dem.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det har ikke vært noe trivelig, sier Gabrielsen til NRK.

Onsdag møtte han pressen for å fortelle om den nå mye omtalte Sundby-saken. Martin Johnsrud Sundby er utestengt for feilbruk av astmamedisin, og Gabrielsen er mannen som rådet langrennsløperen til å ta de utslagsgivende dosene.

Vestlendingen har sagt opp jobben som landslagslege, og overfor NRK erkjenner han at Sundby-saken er deler av grunnen til at han ikke ønsket å fortsette.

– Det tæret veldig på meg

– Det tæret veldig på meg. Det ble en ekstra belastning og én av årsakene til at jeg valgte å si opp, forteller han.

– Følte du press til å si opp?

– Nei, heller det motsatte. Jeg opplevde at Skiforbundet ønsket å ha meg med videre, sier Gabrielsen.

Han understreker at han jobbet for Skiforbundet også ut forrige sesong, og det var etter at hele denne saken begynte å rulle.

Følte ikke skyld

– Jeg har jobbet som landslagslege i tillegg til det jeg gjør på sykehuset. Da er det viktig at det er noe jeg trives med. Nå fant jeg ut at «nok er nok», og det sa jeg fra om i januar, sier legen.

– Følte du skyld?

– Nei, det gjorde jeg ikke. Vi tolket reglementet på den måten, og jeg har ikke følt skyld, påpeker han.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal