Legen innrømmer: Trakk seg delvis på grunn av Sundby-saken

Knut Gabrielsen er legen som ga Martin Johnsrud Sundby det skjebnesvangre rådet. Nå erkjenner han at det var en medvirkende årsak til at han sluttet i jobben.

forstøverapparat

NO HARD FEELINGS: Martin Johnsrud Sundby (til venstre) og Knut Gabrielsen under pressekonferansen tidligere i uka. Sistnevnte hevder at det ikke er noe ondt blod mellom dem.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det har ikke vært noe trivelig, sier Gabrielsen til NRK.

Onsdag møtte han pressen for å fortelle om den nå mye omtalte Sundby-saken. Martin Johnsrud Sundby er utestengt for feilbruk av astmamedisin, og Gabrielsen er mannen som rådet langrennsløperen til å ta de utslagsgivende dosene.

Vestlendingen har sagt opp jobben som landslagslege, og overfor NRK erkjenner han at Sundby-saken er deler av grunnen til at han ikke ønsket å fortsette.

– Det tæret veldig på meg

– Det tæret veldig på meg. Det ble en ekstra belastning og én av årsakene til at jeg valgte å si opp, forteller han.

– Følte du press til å si opp?

– Nei, heller det motsatte. Jeg opplevde at Skiforbundet ønsket å ha meg med videre, sier Gabrielsen.

Han understreker at han jobbet for Skiforbundet også ut forrige sesong, og det var etter at hele denne saken begynte å rulle.

Følte ikke skyld

– Jeg har jobbet som landslagslege i tillegg til det jeg gjør på sykehuset. Da er det viktig at det er noe jeg trives med. Nå fant jeg ut at «nok er nok», og det sa jeg fra om i januar, sier legen.

– Følte du skyld?

– Nei, det gjorde jeg ikke. Vi tolket reglementet på den måten, og jeg har ikke følt skyld, påpeker han.

Siste nytt

 • Brøt LA Galaxys seiersrekke

  Etter fem strake seire for Jørgen Skjelvik og Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy ble det kun 0-0 borte mot Minnesota United. Adama Diomande og Los Angeles FC topper Western Conference tre poeng foran Skjelvik & Co., men har én kamp mer spilt.

  skjelvik
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Cupfinale på Bayern München

  Bayern München er klar for finale i den tyske cupen etter å ha vunnet 3-2 borte mot Werder Bremen i onsdagens semifinale. To mål av Robert Lewandowski og ett av Thomas Müller sørget for finalebilletten. De møter dermed Leipzig i cupfinalen 25. mai.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Wolverhampton ga Arsenal bank

  Arsenals håp om en topp fire-plassering ble enda mindre da de tapte 1-3 borte mot Wolverhampton onsdag. Det var første gang Arsenal tapte for Wolverhampton siden 1979. Når tre serierunder gjenstår ligger Arsenal på 5.-plass, ett poeng bak Chelsea.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal