Hopp til innhold

Beordret Leeds til å slippe inn mål med vilje: – Engelsk fotball er kjent for god sportsånd

Det tok fullstendig fyr på Elland Road da Leeds scoret mens Aston Villas Jonathan Kodjia lå nede med skade. Det fikk Marcelo Bielsa til å beordre at Leeds skulle la Villa få utligne.

X03816

AMPERT: Aston Villa-spillerne raste etter Leeds sin kontroversielle 1-0-scoring.

Foto: ED SYKES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Leeds sin drøm om å rykke direkte opp til Premier League var før søndagens kamp mot Aston Villa bare nesten død, men etter kampen er det klart at det laget må gjennom kvalifisering før de kan returnere til det øverste nivået.

Og det skjedde på dramatisk mulig vis.

– Dette er noe av det mest utrolige jeg har sett, sa Viasat-kommentator Arnstein Friling om det som skjedde cirka 17 minutter før full tid.

Mateusz Klich scoret for Leeds, men forut for scoringen lå Aston Villas Jonathan Kodjia nede med en skade. Villa-spillerne mente helt åpenbart at Leeds burde spille ut ballen, og gjorde fint lite for å hindre scoringen.

Etter at Klich hadde satt ballen i nettet tok det fullstendig av på Elland Road. Etter en svært hissig situasjon, som resulterte i at Anwar El-Ghazi ble utvist for Aston Villa etter å ha angrepet Leeds-spiller Patrick Bamford, samt gule kort til nettopp Bamford og Villas Conor Hourihane, beordret Leeds-manager Marcelo Bielsa spillerne sine til å la Aston Villa få score.

Villas Albert Adomah fikk løpe nesten uforstyrret gjennom Leeds-forsvaret fra avspark. For selv om stopper Pontus Jansson, som eneste spiller, prøvde å hindre scoringen, fikk Aston Villa målet Leeds-manager Bielsa mente de fortjente.

X03816

UTVISNING: Det kokte over for Anwar El-Ghazi etter den kontroversielle Leeds-scoringen.

Foto: ED SYKES / Reuters

– All mulig ros til Leeds og Bielsa

Etter den kontroversielle situasjonen, som også inneholdt en amper diskusjon mellom nevnte Bielsa og Villas assistenttrener John Terry, ser det derimot ut til at det ikke er vondt blod mellom klubbene.

Aston Villa-manager Dean Smith roser nemlig Leeds etter kampen.

– Klich har beklaget overfor meg. All mulig ros til Leeds og Bielsa for å gi oss en mulighet til at dette skulle bli rett utfall, sa Smith til Sky Sports.

Bielsa mener det var rett å la Villa få utligne.

– Engelsk fotball er kjent for god sportsånd, sa Bielsa til Sky Sports.

X03816

SLAPP INN MÅL MED VILJE: Leeds-trener Marcelo Bielsa.

Foto: ED SYKES / Reuters

– FA kommer til å se på situasjonen

Journalist Henry Winter er en av dem som har reagert på den oppsiktsvekkende hendelsen. Han regner med at det engelske fotballforbundet (FA) kommer til å studere situasjonen.

Laster Twitter-innhold

Resultatet sender Leeds til kvalifisering om opprykk til Premier League, mens Sheffield United og Norwich stikker av med de to plassene som gir direkte opprykk.

I kvalifiseringen kan Aston Villa (nr. 5) og Leeds (nr. 3) ende opp med å møtes i en eventuell finale om retten til å spille på det øverste nivået neste sesong.

West Bromwich (nr. 4) og Derby (nr. 6) er de to andre lagene som ligger an til å nå sluttspillet når det gjenstår én runde på nivå to i England.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • EM-sølv til Fosser - bommet på pallen

  Orienteringsløper Kasper Harlem Fosser tok kommandoen fra start i gatene i italienske Verona, men inn mot mål valgte han en annen vei enn flere av konkurrentene. Og i mål var han fire små sekunder bak Matthias Kyburz fra Sveits.

  Det holdt til sølv for nordmannen, for finske Tuomas Heikkila var ett sekund bak Fosser. Under blomsterseremonien ble det latter da Fosser ble stående bak ett-tallet.

  – Det var en liten hodemist. En tabbe, sier Fosser lattermildt.

  – Det var flaut. Jeg håpet ingen merket det. Jeg må ta litt mindre selvtillit med på pallen neste gang. Eller vinne, sier Fosser.

  Pall-«tabben» ble lagt merke til av NRKs kommentatorer.

  – Sånn er det når man er vant til å vinne, kommenterte NRKs duo.

  24-åringen har ikke hatt den beste oppkjøringen til mesterskapet, for grunnet en skade i lysken har han måtte velge bort løping på flatt underlag i høy fart. I juli tok han VM-gull.

  Fosser kjemper også om verdenscupseieren denne helgen, men tapte nå litt terreng til Kyburz. Det skiller nå 33 poeng før søndagens avgjørende løp.

 • Klopp om VAR-kaoset: - Burde ført til omkamp

  Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at han mener det bør spilles omkamp mot Tottenham etter VAR-skandalen sist helg.

  Liverpool fikk underkjent et mål i førsteomgangen på stillingen 0-0. Det viste seg å være en gal avgjørelse. Det viste TV-bildene klart, men dommere og VAR-teamet fanget det ikke opp.

  Tottenham vant kampen etter seiersmål på overtid. Liverpool avsluttet oppgjøret med ni mann etter to utvisninger.

  – Jeg mener at dette burde ført til omkamp, men det kommer høyst trolig ikke til å skje. Det har vel aldri før skjedd, men derfor mener jeg at det bør bli omkamp, sa Klopp u nder en pressekonferanse onsdag.

  – Jeg er ikke sint på dommerne og synes ikke vi skal gå mer etter dem. De gjorde en feil, og de sov sikkert ikke særlig godt natt til mandag, fortsatt Klopp.

  BBC melder at Premier League ikke vurderer å åpne for et omspill mellom Tottenham og Liverpool. Det oppgis ikke kilder i BBC-meldingen.

  Liverpool skal spille europaligakamp hjemme mot belgiske Union St.Gilloise torsdag. (NTB)

  Jürgen Klopp
  Foto: Reuters
 • AP: Fifa åpner for deltakelse fra russiske ungdomslag

  Nyhetsbyrået AP melder at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil åpne opp for deltakelse fra russiske ungdomslandslag.

  AP har fått informasjon om dette fra Fifa-kilder. Disse ønsker ikke å bli sitert med navn.

  Fifa-styret skal ha et digitalt møte onsdag. Der blir Russland-spørsmålet sentralt. Lag fra Russland har vært utelukket fra Fifa-turneringer som følge av krigen i Ukraina.

  I forrige uke åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for at Russland kan stille med 17-årslandslag for gutter og jenter i kvalifiseringer. (NTB)

  Russland fifa
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste