Beordret Leeds til å slippe inn mål med vilje: – Engelsk fotball er kjent for god sportsånd

Det tok fullstendig fyr på Elland Road da Leeds scoret mens Aston Villas Jonathan Kodjia lå nede med skade. Det fikk Marcelo Bielsa til å beordre at Leeds skulle la Villa få utligne.

X03816

AMPERT: Aston Villa-spillerne raste etter Leeds sin kontroversielle 1-0-scoring.

Foto: ED SYKES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Leeds sin drøm om å rykke direkte opp til Premier League var før søndagens kamp mot Aston Villa bare nesten død, men etter kampen er det klart at det laget må gjennom kvalifisering før de kan returnere til det øverste nivået.

Og det skjedde på dramatisk mulig vis.

– Dette er noe av det mest utrolige jeg har sett, sa Viasat-kommentator Arnstein Friling om det som skjedde cirka 17 minutter før full tid.

Mateusz Klich scoret for Leeds, men forut for scoringen lå Aston Villas Jonathan Kodjia nede med en skade. Villa-spillerne mente helt åpenbart at Leeds burde spille ut ballen, og gjorde fint lite for å hindre scoringen.

Etter at Klich hadde satt ballen i nettet tok det fullstendig av på Elland Road. Etter en svært hissig situasjon, som resulterte i at Anwar El-Ghazi ble utvist for Aston Villa etter å ha angrepet Leeds-spiller Patrick Bamford, samt gule kort til nettopp Bamford og Villas Conor Hourihane, beordret Leeds-manager Marcelo Bielsa spillerne sine til å la Aston Villa få score.

Villas Albert Adomah fikk løpe nesten uforstyrret gjennom Leeds-forsvaret fra avspark. For selv om stopper Pontus Jansson, som eneste spiller, prøvde å hindre scoringen, fikk Aston Villa målet Leeds-manager Bielsa mente de fortjente.

X03816

UTVISNING: Det kokte over for Anwar El-Ghazi etter den kontroversielle Leeds-scoringen.

Foto: ED SYKES / Reuters

– All mulig ros til Leeds og Bielsa

Etter den kontroversielle situasjonen, som også inneholdt en amper diskusjon mellom nevnte Bielsa og Villas assistenttrener John Terry, ser det derimot ut til at det ikke er vondt blod mellom klubbene.

Aston Villa-manager Dean Smith roser nemlig Leeds etter kampen.

– Klich har beklaget overfor meg. All mulig ros til Leeds og Bielsa for å gi oss en mulighet til at dette skulle bli rett utfall, sa Smith til Sky Sports.

Bielsa mener det var rett å la Villa få utligne.

– Engelsk fotball er kjent for god sportsånd, sa Bielsa til Sky Sports.

X03816

SLAPP INN MÅL MED VILJE: Leeds-trener Marcelo Bielsa.

Foto: ED SYKES / Reuters

– FA kommer til å se på situasjonen

Journalist Henry Winter er en av dem som har reagert på den oppsiktsvekkende hendelsen. Han regner med at det engelske fotballforbundet (FA) kommer til å studere situasjonen.

Laster Twitter-innhold

Resultatet sender Leeds til kvalifisering om opprykk til Premier League, mens Sheffield United og Norwich stikker av med de to plassene som gir direkte opprykk.

I kvalifiseringen kan Aston Villa (nr. 5) og Leeds (nr. 3) ende opp med å møtes i en eventuell finale om retten til å spille på det øverste nivået neste sesong.

West Bromwich (nr. 4) og Derby (nr. 6) er de to andre lagene som ligger an til å nå sluttspillet når det gjenstår én runde på nivå to i England.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ulsrud med EM-opptur mot Tyskland

  Etter tapet for Skottland ble senkampen mot Tyskland en opptur for Norge, som vant 6-2.

  Tidligere på dagen tapte Norge hele 4-10 mot Skottland i sin første kamp i curling-EM.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Lillehammer best mot Storhamar

  Lillehammer tok sesongens første seier over erkerivalen Storhamar med 3-2 lørdag. Med tapet mistet Storhamar annenplassen på tabellen til Frisk Asker, mens Lillehammer tok seg forbi Vålerenga til fjerdeplass.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ventura og Hovland misset cuten

  Verken Kristoffer Ventura eller Viktor Hovland greide cuten i PGA-turneringen i Mexico lørdag. Dermed er den norske duoens håp om å få være med videre ute.

  Greenbrier Golf
  Foto: Steve Helber / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal