Hopp til innhold

Beordret Leeds til å slippe inn mål med vilje: – Engelsk fotball er kjent for god sportsånd

Det tok fullstendig fyr på Elland Road da Leeds scoret mens Aston Villas Jonathan Kodjia lå nede med skade. Det fikk Marcelo Bielsa til å beordre at Leeds skulle la Villa få utligne.

X03816

AMPERT: Aston Villa-spillerne raste etter Leeds sin kontroversielle 1-0-scoring.

Foto: ED SYKES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Leeds sin drøm om å rykke direkte opp til Premier League var før søndagens kamp mot Aston Villa bare nesten død, men etter kampen er det klart at det laget må gjennom kvalifisering før de kan returnere til det øverste nivået.

Og det skjedde på dramatisk mulig vis.

– Dette er noe av det mest utrolige jeg har sett, sa Viasat-kommentator Arnstein Friling om det som skjedde cirka 17 minutter før full tid.

Mateusz Klich scoret for Leeds, men forut for scoringen lå Aston Villas Jonathan Kodjia nede med en skade. Villa-spillerne mente helt åpenbart at Leeds burde spille ut ballen, og gjorde fint lite for å hindre scoringen.

Etter at Klich hadde satt ballen i nettet tok det fullstendig av på Elland Road. Etter en svært hissig situasjon, som resulterte i at Anwar El-Ghazi ble utvist for Aston Villa etter å ha angrepet Leeds-spiller Patrick Bamford, samt gule kort til nettopp Bamford og Villas Conor Hourihane, beordret Leeds-manager Marcelo Bielsa spillerne sine til å la Aston Villa få score.

Villas Albert Adomah fikk løpe nesten uforstyrret gjennom Leeds-forsvaret fra avspark. For selv om stopper Pontus Jansson, som eneste spiller, prøvde å hindre scoringen, fikk Aston Villa målet Leeds-manager Bielsa mente de fortjente.

X03816

UTVISNING: Det kokte over for Anwar El-Ghazi etter den kontroversielle Leeds-scoringen.

Foto: ED SYKES / Reuters

– All mulig ros til Leeds og Bielsa

Etter den kontroversielle situasjonen, som også inneholdt en amper diskusjon mellom nevnte Bielsa og Villas assistenttrener John Terry, ser det derimot ut til at det ikke er vondt blod mellom klubbene.

Aston Villa-manager Dean Smith roser nemlig Leeds etter kampen.

– Klich har beklaget overfor meg. All mulig ros til Leeds og Bielsa for å gi oss en mulighet til at dette skulle bli rett utfall, sa Smith til Sky Sports.

Bielsa mener det var rett å la Villa få utligne.

– Engelsk fotball er kjent for god sportsånd, sa Bielsa til Sky Sports.

X03816

SLAPP INN MÅL MED VILJE: Leeds-trener Marcelo Bielsa.

Foto: ED SYKES / Reuters

– FA kommer til å se på situasjonen

Journalist Henry Winter er en av dem som har reagert på den oppsiktsvekkende hendelsen. Han regner med at det engelske fotballforbundet (FA) kommer til å studere situasjonen.

Laster Twitter-innhold

Resultatet sender Leeds til kvalifisering om opprykk til Premier League, mens Sheffield United og Norwich stikker av med de to plassene som gir direkte opprykk.

I kvalifiseringen kan Aston Villa (nr. 5) og Leeds (nr. 3) ende opp med å møtes i en eventuell finale om retten til å spille på det øverste nivået neste sesong.

West Bromwich (nr. 4) og Derby (nr. 6) er de to andre lagene som ligger an til å nå sluttspillet når det gjenstår én runde på nivå to i England.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Masseslagsmål i gatene før finalen – kastet stoler etter hverandre

I Sevilla var stemningen langt fra harmonisk foran europaligafinalen. Store folkemengder barket sammen i gatene, og flere kastet stoler mot hverandre.

Siste nytt

 • Supporter tiltalt for overfall på Sheffield United-kapteinen

  En Nottingham Forest-supporter må i retten for å ha skallet ned Sheffield United-kaptein Billy Sharp i tirsdagens kamp i den engelske opprykkskvalifiseringen.

  Forest vant oppgjøret etter straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt og stormet banen. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter. Morgenen etter opplyste politiet om at en mann var pågrepet og mistenkt.

  Torsdag er det klart at den 30 år gamle mannen er tiltalt og skal møte i retten i Nottingham senere samme dag, skriver Yorkshire Post. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP
 • Solberg stiller med leiebil i VM-runde

  Sponsorer hjelper Oliver Solberg til start i Rally Portugal. 20-åringen skulle egentlig stå over årets fjerde VM-runde.

  Den svensknorske rallyprofilen fikk før sesongen beskjed fra Hyundai om å dele bil med spanjolen Daniel Sordo i den ypperste VM-klassen. Solberg kjørte de tre første rundene, mens stallkameraten tar over på portugisisk grus.

  Opprinnelig betød det kjørefri for Solberg, men tre av hans sponsorer har steppet inn og leid en Hyundai i20. Det gjør at han likevel kan delta de neste dagene.

  – Jeg er evig takknemlig overfor sponsorene mine som gir meg denne sjansen. I rally betyr erfaring med de forskjellige løpene svært mye, og nå sørger de for at jeg ikke går glipp av denne muligheten i Portugal, sier Solberg i en pressemelding. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • BA: Bayern ønsker seg Brann-sjef Straus

  Bayern München har siktet seg inn på Brann-trener Alexander Straus og vil hente ham til den tyske klubbens kvinnelag, skriver Bergensavisen.

  Jens Scheuer var nylig ferdig som Bayern-trener etter tre år i jobben. Ifølge BA skal Brann ha blitt kontaktet med formål om å få Straus til Tyskland.

  Straus har de siste sesongene ledet Brann-kvinnene til suksess i ligaen. I fjor ble det seriegull og cupfinaletap for Vålerenga.

  – Et lag som opplever suksess har attraktive trenere og spillere, og det er klart at det er interesser rundt dem. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier styreleder for Brann-damene, Pål Hafstad Thorsen, til BA.

  Straus har ikke villet kommentere opplysningene overfor avisen. Brann står med åtte seirer og én uavgjort på de første ni kampene av årets sesong i Toppserien. (NTB)

  Toppserien 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste