Leeds nærmer seg Europa

Leeds øyner håp om europaspill neste sesong etter at de lørdag imponerte stort på Elland Road og slo formlaget Tottenham 3-1.

Seieren gjør at Marcelo Bielsa og co. er nummer ni med tre kamper igjen, men bare fire poeng bak Liverpool på 7.-plassen, som gir kvalikspill til den nye turneringen Europa Conference League, der Molde, Rosenborg og Vålerenga også er med.

Opp til sjetteplasserte Tottenham er det seks poeng. Det vil bety europaligagruppespill. Det hører til historien at Liverpool har to kamper færre spilt enn Leeds.

QpooQHZnzV8
Foto: Michael Regan / AP

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Tyskland-helten feiret med hjertetegn foran Ungarn-tilskuerne

Leon Goretzka har ofte uttrykt støtte til LHBT-samfunnet. Da han sendte Tyskland videre og Ungarn hjem, viste han hjertetegnet til det ungarske publikummet.

Siste nytt

 • Hovland i vannet etter drømmestart

  Viktor Hovland noterte to birdier og en bogey på sine ti første hull på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf torsdag.

  Viktor Hovland startet på banens tiende hull og fikk en kjempestart med en umiddelbar birdie. Så ble det trøbbel. På hull nummer to røk han på en bogey etter å ha slått i vannet på innspillet.

  Så ble det par på de fem neste hullene og birdie på hull nummer 17. Det 18. hullet endte igjen med par.

  Hovland startet deretter turen tilbake til klubbhuset med par på banens 1. hull.

  – Det er lenge siden jeg har spilt i Europa, så det gleder jeg meg til. Det blir veldig deilig, det er en litt annerledes følelse å spille i Europa. Gresset er mer det jeg er vant til fra Norge, og alt minner mer om hjemme. Jeg gleder meg veldig, sa golfproffen til NTB foran åpningsrunden.

  Hovland spiller på europatouren for å ha mulighet til å kvalifisere for det europeiske Ryder Cup-laget. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Svenske friidrettsutøvere i ulykke

  Michaela Meijer, Yannick Tregaro og Gustaf Hultgren ble alle skadet da minibussen de satt i kolliderte med en lastebil tirsdag kveld, melder TV2.

  De svenske friidrettsprofilene var på vei hjem fra en konkurranse i byen Karlstad da ulykken skjedde.

  Den voldsomme kollisjonen førte til at minibussen som de tre satt i, veltet. Alle tre ble fraktet til sykehus med ambulanse etter ulykken.

  Det var stavhopp-treneren Gustaf Hultgren som ble hardest skadet. Trener Yannick Tregaro og stavhopper Michaela Meijer slapp fra ulykken med lettere skader.

 • Friidrettsstjerne legger opp

  Den jamaicanske sprintstjernen Veronica Campbell Brown har klart noen ingen annen friidrettsutøver kan vise til. Nå er karrieren over.

  39-åringen offentliggjorde onsdag på sin Instagram-konto at hun legger opp. Beskjeden kom dagen før Campbell Brown skulle stilt til start i den jamaicanske friidrettsmesterskapet.

  «Når jeg nå tar av meg piggskoene uten planer om å ta dem på igjen, gir denne jenta fra Clarks Town seg glad og fornøyd over et godt løp», het i uttalelsen fra veteranen.

  Veronica CAMPBELL-BROWN
  Foto: Jussi Nukari / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal