– Lavmål av våre medlemmer i Vikinghordene

Vikinghordene sendte opp nødblusser, hoppet inn på Sandnes Stadions indre bane og gjorde høyreekstremistiske håndbevegelser under nabooppgjøret mot Ulf.

Geir Inge Fiskebekk

Det er veldig beklagelig at dette skjedde, sier Geir Inge Fiskebekk som er leder for Vikinghordene.

Foto: NRK

– Vi har beklaget noen av våre medlemmers oppførsel ovenfor Viking. Det er lavmål av våre medlemmer å oppføre seg slik noen gjorde under kampen mot Sandnes Ulf sist helg, sier lederen for Vikinghordene, Geir Inge Fiskebekk, til NRK.no.

Han forteller at tre av medlemmene i Vikinghordene allerede har fått skriftlige advarsler i posten.

– Medlemmene våre vet at det ikke er lov å sende opp nødblusser eller hoppe inn på indre bane under en fotballkamp. De som gjorde det må skjerpe seg, sier Fiskebekk.

– Neste gang er det rett ut

Han forteller at hvis medlemmene som har fått advarsler gjør noe galt igjen, er de ikke velkommen i fanklubben.

– De blir de sparket rett ut, sier Fiskebekk.

I det åpne brevet til Vikinghordene fra klubbdirektøren i Viking, skrev Arne Larsen Økland at kampinspektøren på Ulf-kampen tok hendelsen med nødblussene med i rapporten sin. Det betyr at Viking har fått en prikk, og det kan ødelegge for sjansene for å spille Europacup.

– Det er veldig beklagelig at dette skjedde, sier Fiskebekk.

Bekrefter høyreekstremistisk hilsen

Vikingdirektøren skrev også at Viking går hardt ut mot noen armbevegelser som ble utfør av noen i Vikinghordene.

– Jeg anmoder alle på det sterkeste om å avstå fra å gjøre gester med armene som kan forveksles med høyreekstremisme. Dette virker støtende på mange, og er fjernt fra de verdiene Viking FK står for, skrev direktør Larsen i brevet til Vikinghordene.

Fanklubblederen bekrefter at noen i Vikinghordene utførte en type hilsen som forbindes med høyreekstremisme.

– Vi så at noen gjorde en type veiving med armene som kan forbindes med høyreekstremisme og det er for dumt. Vi vil være en inkluderende supporterklubb og da hører ikke slikt hjemme, sier Fiskebekk.

Siste nytt

 • Ruud til kvartfinale i Russland

  Casper Ruud er klar for kvartfinale i ATP-turneringen i tennis i St. Petersburg. Torsdag slo han Salvatore Caruso enkelt 2–0 i sett. Seieren gjør at Ruud er to kamper unna en finaleplass. Vinneren av turneringen får 1,9 millioner kroner i premie.

  Davis Cup
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Haaland nominert til UEFA-pris

  Erling Braut Haaland (19) kan stikke av med prisen som rundens spiller i mesterligaen etter hattricket mot Genk, melder NTB. 19-åringen fra Jæren er nominert sammen med Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, PSG-stjernen Angel di Maria og Dinamo Zagreb-spissen Mislav Orsic. Nordmannens eventyrkamp har fått mange til å hylle ham, og nå kan altså UEFA.coms lesere stemme Haaland fram som ukens spiller.

  Erling Braut Haaland feirer scoring i Mesterligaen
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Norges fotballherrer går opp tre hakk til 47.-plass på FIFA-rankingen etter EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Sverige, det melder NTB. Herrelandslaget har holdt seg stabilt mellom 50.- og 46.-plass det siste drøye året. Helt på toppen av FIFA-rankingen ligger fortsatt Belgia. Verdensmester Frankrike går forbi Brasil og er nummer to.

  Lars Lagerbacks menn klatrer på FIFA-rankingen
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal