NRK Meny
Normal

Ledelsen tar selvkritikk etter hoppdressfiasko

Feil prosedyre for kontroll av hoppdresser i norgescupen. Det kan være grunnen til at fem norske hoppere ble diskvalifisert i helga.

Alexander Stöckl

FØLGER OPP:Alexander Stöckl innrømmer at utøverne burde vært bedre forberedt til hoppdresskontrollen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Stjernen

FIKK IKKE HOPPE: Her diskuterer Andreas Stjernen med assistenttrener Andreas Vilberg.

Foto: Anders Engeland / NRK

– Folk tror vi ikke har peiling, eller at vi gjør noe galt med dressene. Det er ikke tilfelle, men det føles sånn, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Én etter en ble norske hoppere disket før de fikk satt utfor ovarennet på hjemmebane i helga. Espen Røe, Joachim Ødegaard Bjøreng, Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer ble alle diskvalifisert på lørdagen på grunn av ureglementære hoppdresser. Ledelsen lovet oppvask, men dagen etter skjedde det på ny. Denne gangen med Andreas Stjernen, som ble nummer tre dagen i forveien.

– Det var tunge dager for meg i bakken, selv om vi fikk fantastiske resultater til slutt, sier landslagssjefen.

Feil prosedyre

Clas Brede Bråthen

BLE FEIL: Clas Brede Bråthen trodde de fulgte riktig prosedyre under norgescupen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Han og hoppsjef Clas Brede Bråthen tar nå selvkritikk for at fem norske hoppere ikke klarte dressjekken, som samtlige utenlandske konkurrenter klarte.

– Til syvende og sist er det utøvernes ansvar, men vi må ta litt skyld for at vi ikke forberedte utøverne på å gjøre prosedyren riktig, sier Stöckl.

På toppen av bakken sjekkes dressen ved å ta mål fra bakken og opp til skrittet. Henger buksa for langt ned blir det diskvalifikasjon. Ledelsen tror nå alle diskvalifikasjonene kan ha kommet fordi det ble brukt feil prosedyre under norgescupen.

– Vi har kjørt en prosedyre på norgescup fram til verdenscupen på Lillehammer, som muligens har vært med på å bidra til at utøverne har etablert feil prosedyre. Det skal vi rette opp, lover Bråthen.

– Vi må være på hugget

Hoppsjefen snakker videre om små marginer og et kontrollsystem som er helt nytt for året.

– Vi har fulgt det vi trodde var riktig prosedyre, men har bommet med det som gjøres i verdenscupen, sier han.

– Nå har vi diskutert dette med de ansvarlige trenerne. Nødvendig informasjon har ikke blitt videreført, så det må vi prøve å forbedre. Vi må være på hugget og ha god kommunikasjon mellom det øverste og nest øverste nivået på laget, sier Stöckl.

Siste nytt

 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP
 • Rangers med målfest på hjemmebane

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 5-1 over Philadelphia Flyers på hjemmebane tirsdag. Mats Zuccarello fikk totalt 18 minutter og 17 sekunder på isen tirsdag. Han noterte seg for ett skudd på mål.

  Zucca
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Northug dropper Planica

  Petter Northug er fortsatt syk og står over verdenscupen i Planica, erfarer Adressa.no

  Dermed ryker siste kvalifiseringemulighet til OL for skikongen, som også måtte stå over NM på Gåsbu med forkjølelse etter Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå.

  Langrenn, Petter Northug.
  Foto: Frilans / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)