NRK Meny
Normal

Ledelsen tar selvkritikk etter hoppdressfiasko

Feil prosedyre for kontroll av hoppdresser i norgescupen. Det kan være grunnen til at fem norske hoppere ble diskvalifisert i helga.

Alexander Stöckl

FØLGER OPP:Alexander Stöckl innrømmer at utøverne burde vært bedre forberedt til hoppdresskontrollen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Stjernen

FIKK IKKE HOPPE: Her diskuterer Andreas Stjernen med assistenttrener Andreas Vilberg.

Foto: Anders Engeland / NRK

– Folk tror vi ikke har peiling, eller at vi gjør noe galt med dressene. Det er ikke tilfelle, men det føles sånn, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Én etter en ble norske hoppere disket før de fikk satt utfor ovarennet på hjemmebane i helga. Espen Røe, Joachim Ødegaard Bjøreng, Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer ble alle diskvalifisert på lørdagen på grunn av ureglementære hoppdresser. Ledelsen lovet oppvask, men dagen etter skjedde det på ny. Denne gangen med Andreas Stjernen, som ble nummer tre dagen i forveien.

– Det var tunge dager for meg i bakken, selv om vi fikk fantastiske resultater til slutt, sier landslagssjefen.

Feil prosedyre

Clas Brede Bråthen

BLE FEIL: Clas Brede Bråthen trodde de fulgte riktig prosedyre under norgescupen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Han og hoppsjef Clas Brede Bråthen tar nå selvkritikk for at fem norske hoppere ikke klarte dressjekken, som samtlige utenlandske konkurrenter klarte.

– Til syvende og sist er det utøvernes ansvar, men vi må ta litt skyld for at vi ikke forberedte utøverne på å gjøre prosedyren riktig, sier Stöckl.

På toppen av bakken sjekkes dressen ved å ta mål fra bakken og opp til skrittet. Henger buksa for langt ned blir det diskvalifikasjon. Ledelsen tror nå alle diskvalifikasjonene kan ha kommet fordi det ble brukt feil prosedyre under norgescupen.

– Vi har kjørt en prosedyre på norgescup fram til verdenscupen på Lillehammer, som muligens har vært med på å bidra til at utøverne har etablert feil prosedyre. Det skal vi rette opp, lover Bråthen.

– Vi må være på hugget

Hoppsjefen snakker videre om små marginer og et kontrollsystem som er helt nytt for året.

– Vi har fulgt det vi trodde var riktig prosedyre, men har bommet med det som gjøres i verdenscupen, sier han.

– Nå har vi diskutert dette med de ansvarlige trenerne. Nødvendig informasjon har ikke blitt videreført, så det må vi prøve å forbedre. Vi må være på hugget og ha god kommunikasjon mellom det øverste og nest øverste nivået på laget, sier Stöckl.

Siste nytt

 • NFF har berammet NM-kvartfinalene

  Norges Fotballforbund har berammet de fire kvartfinalene i fotball-NM for menn. 26. september spilles Start - Bodø/Glimt og Rosenborg - Vålerenga. Dagen etter spiller Lillestrøm - Bryne og Haugesund - Strømsgodset.

  Cupfinalen 2017: Lillestrøm - Sarpsborg (3-2)
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Kvist-retur i VM ikke utelukket

  Den danske landslagsspilleren William Kvist måtte ut med brukne ribben og en punktert lunge i Danmarks kamp mot Peru. Selv utelukker han ikke en VM-retur. – Jeg er i bedring, og det er bra, sier midtbanespilleren på sin Facebook-side, ifølge NTB.

  SOCCER-WORLDCUP-PER-DNK/
  Foto: RICARDO MORAES / Reuters
 • Nesten hele Island så VM-åpningen

  99,6 prosent av alle islendinger som så på TV, fikk med seg hjemlandets 1-1-kamp mot Argentina i fotball-VM torsdag. Det er Islands fotballforbund som har hentet inn utrolige tallene, melder NTB.

  ICELAND-FBL-WC-2018-FEATURE
  Foto: HALLDOR KOLBEINS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM