LeBron tilbake til moderklubben: – Jeg er klar for utfordringen

«I'm coming home.» Budskapet var tydelig da basketsportens største stjerne, LeBron James, skrev brev og forklarte hva hjembyen betyr for ham da han offentliggjorde at han signerer for Cleveland Cavaliers.

LeBron James jubler for Cavaliers

LeBron James jubler for Cavaliers i 2009. Nå er han tilbake.

Foto: Lori Shepler / Ap

LeBron James har spilt for superlaget Miami Heat de siste årene

LeBron James har spilt for superlaget Miami Heat de siste årene

Foto: Mark Duncan / Ap

– Mitt forhold til nordøstlige Ohio er større enn basketball, sier LeBron James (29) i et åpent brev som ble publisert på Sports Illustrated fredag.

Etter fire år borte fra moderklubben vender nå «svikeren» LeBron James tilbake til Cleveland Cavaliers etter fire år i Miami Heat.

Han har vunnet prisen for mest verdifulle spiller i NBA fire ganger og vunnet to NBA-mesterskap med stjernelaget Miami Heat.

Når han nå skulle ta et nytt valg om sin basketfremtid valgte han å dra hjem til klubben han forlot i 2010.

Cavaliers-eier i 2010: – Dette var et bedrag fra en våre egne

LeBron James signerte for Miami Heat for fire år siden. Da svarte fansen i Cleveland Cavaliers med å stemple ham som sviker.

– Dette er sterke saker. Jeg tar med meg mitt talent til stranda og Miami Heat, sa LeBron på direktesendt fjernsyn da valget ble kringkastet i 2010.

Eieren i Cavaliers Dan Gilbert skrev et åpent brev der han var rasende på James' manglende klubbfølelse.

– En egoistisk handling. Jeg garanterer at Cleveland Cavaliers skal bli NBA-mester, før den selvtitulerte tidligere Kong James blir det. Dette var et bedrag fra en våre egne, konkluderte den indignerte Cavaliers-eieren Dan Gilbert.

– Det var der jeg blødde

Det var en emosjonell basketkjempe som publiserte brevet der han bekreftet at han signerer for Cleveland Cavaliers fredag.

Han skriver langt om sitt forhold til klubben fra Ohio og hvordan hans oppvekst har preget ham.

– Før noen brydde seg om at jeg spilte basketball var jeg et barn i nordøstre Ohio. Det var der jeg gikk. Det var der jeg løp. Det var der jeg gråt. Det var der jeg blødde. Det har en spesiell plass i hjertet mitt, skriver James.

Han tar også opp sitt noe brokete forhold med eieren til Cavaliers, Dan Gilbert.

– Jeg har hatt et møte ansikt til ansikt med Dan. Vi har snakket ut om det og alle gjør feil. Jeg har gjort feil også, så hvem er jeg til å bære nag? spør James.

Lover ikke titler – enda

James vender tilbake som den hjemvendte sønn og en hel delstat kommer til å forvente et løft. Men James lover ikke titler med det første.

– Jeg vet hvor hardt det er å levere, og vi er ikke klare ennå. Ikke snakk om. Selvfølgelig ønsker jeg å vinne neste år, men vi må være realistiske. Det vil være en lang prosess, sier James.

Han vet at han kommer inn som en rutinert og betydningsfull stjerne. Han ønsker å være mentor for de yngre spillerne og lede laget sitt til mesterskapsgull.

– Jeg går inn i en situasjon med en ny trener og en ung spillerstall. Jeg får et kick av å samle en gruppe og hjelpe den til å nå mål de ikke trodde var mulig, utbroderer en offensiv James.

Sportsnyheter

Slik feiret byen opprykk – nå må klubben selges

Julian Kristoffersen (24) og Salernitana satte fotballgale Salerno på hodet med opprykk til Serie A. Men det er fortsatt ett problem.

Siste nytt

 • Ewan med ny Giro-seier

  Caleb Ewan tråkket inn til en overlegen spurtseier i Giro d'Italia fredag. Oppløpet bød på problemer for sykkelstjernen Peter Sagan.

  En overmodig Elia Viviani prøvde seg på et rykk med over 300 meter igjen, men italieneren ble enkelt tatt igjen før målstreken. I stedet var det Ewan som kunne juble for sin andre Giro-seier på tre dager.

  Totalt er australieren oppe i fem etappetriumfer i det italienske Grand Tour-rittet. Fredag vant Lotto Soudal-rytteren med en sykkellengde foran hjemmehåpet Davide Cimolai.

  Under spurten holdt Sagan på å kjøre inn i gjerdet. Slovaken virket også å ha teknisk trøbbel.

  Tobias Foss kom i mål sammen med hovedfeltet. 23-åringen fra Vingrom utenfor Lillehammer er blitt Jumbo-Vismas best plasserte rytter i sammendraget etter sju etapper. (NTB)

  Tour de France
  Foto: Christophe Petit Tesson / Reuters
 • Benjaminsen raskest, fire slått ut

  Andrine Benjaminsen slo svenskenes verdensener Tove Alexandersson og var raskest i sitt heat da kvinnene skulle kvalifisere seg for knockoutsprinten i EM i orientering.

  Det var tett i toppen, og fire av åtte norske løpere ble slått ut. Men Ingrid Lundanes, Viktoria Hæstad Bjørnstad og Ingeborg Eide er i likhet med Benjaminsen klare for kvartfinalene lørdag.

  NRK sender knockoutsprinten i EM fra kl 1500 på NRK1 og NRK.no.

  Andrine Benjaminsen
  Foto: Ivar Haugen/NOF
 • Berge kan miste ligainnspurten

  Sander Berge har pådratt seg en liten muskelskade og kan være ferdigspilt for sesongen. Sheffield United har tre kamper igjen i sitt Premier League-farvel.

  Berge var nylig tilbake etter et langt avbrekk. Midtbanespilleren fikk en hamstringskade i åpningsminuttene mot Manchester United 17. desember.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom understreker at den nye skaden ikke har noe med den forrige å gjøre.

  – Sander fikk en liten skade i sist kamp. Vi skal undersøke den nærmere, men vi kommer ikke til å ta noen sjanser, sa Heckingbottom ifølge Yorkshire Post under fredagens pressekonferanse.

  Berge
  Foto: Mike Egerton / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal