NRK Meny
Normal

LeBron tilbake til moderklubben: – Jeg er klar for utfordringen

«I'm coming home.» Budskapet var tydelig da basketsportens største stjerne, LeBron James, skrev brev og forklarte hva hjembyen betyr for ham da han offentliggjorde at han signerer for Cleveland Cavaliers.

LeBron James jubler for Cavaliers

LeBron James jubler for Cavaliers i 2009. Nå er han tilbake.

Foto: Lori Shepler / Ap

LeBron James har spilt for superlaget Miami Heat de siste årene

LeBron James har spilt for superlaget Miami Heat de siste årene

Foto: Mark Duncan / Ap

– Mitt forhold til nordøstlige Ohio er større enn basketball, sier LeBron James (29) i et åpent brev som ble publisert på Sports Illustrated fredag.

Etter fire år borte fra moderklubben vender nå «svikeren» LeBron James tilbake til Cleveland Cavaliers etter fire år i Miami Heat.

Han har vunnet prisen for mest verdifulle spiller i NBA fire ganger og vunnet to NBA-mesterskap med stjernelaget Miami Heat.

Når han nå skulle ta et nytt valg om sin basketfremtid valgte han å dra hjem til klubben han forlot i 2010.

Cavaliers-eier i 2010: – Dette var et bedrag fra en våre egne

LeBron James signerte for Miami Heat for fire år siden. Da svarte fansen i Cleveland Cavaliers med å stemple ham som sviker.

– Dette er sterke saker. Jeg tar med meg mitt talent til stranda og Miami Heat, sa LeBron på direktesendt fjernsyn da valget ble kringkastet i 2010.

Eieren i Cavaliers Dan Gilbert skrev et åpent brev der han var rasende på James' manglende klubbfølelse.

– En egoistisk handling. Jeg garanterer at Cleveland Cavaliers skal bli NBA-mester, før den selvtitulerte tidligere Kong James blir det. Dette var et bedrag fra en våre egne, konkluderte den indignerte Cavaliers-eieren Dan Gilbert.

– Det var der jeg blødde

Det var en emosjonell basketkjempe som publiserte brevet der han bekreftet at han signerer for Cleveland Cavaliers fredag.

Han skriver langt om sitt forhold til klubben fra Ohio og hvordan hans oppvekst har preget ham.

– Før noen brydde seg om at jeg spilte basketball var jeg et barn i nordøstre Ohio. Det var der jeg gikk. Det var der jeg løp. Det var der jeg gråt. Det var der jeg blødde. Det har en spesiell plass i hjertet mitt, skriver James.

Han tar også opp sitt noe brokete forhold med eieren til Cavaliers, Dan Gilbert.

– Jeg har hatt et møte ansikt til ansikt med Dan. Vi har snakket ut om det og alle gjør feil. Jeg har gjort feil også, så hvem er jeg til å bære nag? spør James.

Lover ikke titler – enda

James vender tilbake som den hjemvendte sønn og en hel delstat kommer til å forvente et løft. Men James lover ikke titler med det første.

– Jeg vet hvor hardt det er å levere, og vi er ikke klare ennå. Ikke snakk om. Selvfølgelig ønsker jeg å vinne neste år, men vi må være realistiske. Det vil være en lang prosess, sier James.

Han vet at han kommer inn som en rutinert og betydningsfull stjerne. Han ønsker å være mentor for de yngre spillerne og lede laget sitt til mesterskapsgull.

– Jeg går inn i en situasjon med en ny trener og en ung spillerstall. Jeg får et kick av å samle en gruppe og hjelpe den til å nå mål de ikke trodde var mulig, utbroderer en offensiv James.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld